Μία ομάδα, ένα διαφορετικό στατιστικό

Μία ομάδα, ένα διαφορετικό στατιστικό

Η Ευρωλίγκα προχώρησε σε ένα αφιέρωμα αναφορικά με τα στοιχεία των 8 ομάδων των πλέι οφ, με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να παρουσιάζονται πανίσχυροι στην έδρα τους.

Κάθε ομάδα έχει καταφέρει με τον δικό της τρόπο να φέρει εις πέρας την αποστολή της και να είναι πλέον στην 8άδα των πλέι οφ. Μπορεί οι πέντε από τις 8 να είναι πιο αποτελεσματικές ομάδες την επίθεση, αλλά στο αμυντικό κομμάτι όλες τους είναι ανάμεσα στις 9 κορυφαίες στην κανονική διάρκεια.

Οι τελικοί οχτώ όλοι έχουν το δικό τους μερίδιο τόσο στις αδυναμίες τους όσο στα θετικά στοιχία που έχουν παρουσιάσει στη σεζόν και αξίζει να τα δούμε μέσα από την παρουσίαση της Ευρωλίγκας. Το ενδιαφέρον μας βέβαια θα επικεντρωθεί στα ζευγάρια Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις και Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης, που η διοργάνωση ξεχώρισε τα συγκεκριμένα στοιχεία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: +0,1 πόντοι περιθώριο ανά κατοχή στην έδρα του

Εκτός έδρας ο Ολυμπιακός δέχεται από τον αντίπαλό του 0,06 πόντους ανά κατοχή, όμως το σημαντικό είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» σκοράρουν το εντυπωσιακό 0,1 πόντους ανά κατοχή στην έδρα τους.. Ο Ολυμπιακός μοιάζει σαν μία διαφορετική ομάδα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε κάθε σημείο του παρκέ. Είναι εντυπωσιακός επιθετικά στον Πειραιά και ξεκινάει με τον Βασίλη Σπανούλη που μοιάζει λες και τροφοδοτεί με ενέργεια την ατμόσφαιρα του γηπέδου.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Επιτρέπει 0.755 πόντους στην πίεση επάνω σε καταστάσεις πίκ εν ρολ

Καμία ομάδα στην Ευρωλίγκα δεν αμύνεται τόσο καλά στην μπάλα και στους χειριστές σε καταστάσεις πικ εν ρολ σαν την Ζαλγκίρις. Παίρνουν κάποια καλά σουτ όταν οι αντίπαλοι γκαρντ βρίσκουν τον ανοιχτό παίκτη, αλλά πιέζουν επάνω στην μπάλλα για να οδγήφουσν τον άλλον σε λάθη και προσπαθούν να βγάλουν τις ομάδες από τις θέσεις που νιώθουν ασφάλεια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Επιτρέπει 0.933 πόντους ανά κατοχή στα εντός έδρας παιχνίδια

Αναμφισβήτητα η πιο γεμάτη αμυντικά ομάδα της Ευρωλίγκας στην κανονική διάρκεια. Ο Παναθηναϊκός είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός στο ΟΑΚΑ. Αναγκάζει τους αντιπάλους του σε λάθη σε υψηλά ποσοστά συνολικά με τους Καλάθη και Τζέιμς να είναι αυτοί που ευθύνονται για αυτό, αλλά αμφότεροι κάνουν καλή δουλειά στο να… τυραννούν τους χειριστές της μπάλας, ιδιαίτερα στο ΟΑΚΑ, παίζοντας με  μία αίσθηση επείγουσας ανάγκης που τους έκανε απίστευτα δύσκολο να τους νικήσει κανείς στην Αθήνα.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ:  54% των σουτ επιτρέπονται κατά την ολοκλήρωση επιθέσεων στο μισό γήπεδο

Οσο εντυπωσιακή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης στο επιθετικό κομμάτι αυτήν την σεζόν, τόσο έχουν κάνει όλοι καλή δουλειά στην ομάδα για να προστατέψουν την στεφάνη τους. Ο Ουόλτερ Ταβάρες σίγουρα είναι ένας παίκτης που αλλάζει το παιχνίδι αναφορικά με τον τρόπο που όχι μόνο σταματάει τα αντίπαλα σουτ αλλά που αναγκάζει να μην γίνουν. Αλλά η Ρεάλ συνεχίζει να κρατάει καλά την άμυνά της στο «ζωγραφιστό» όταν αγωνίζεται, ειδικά όταν βρίσκεται ενάντια σε πολύ καλούς ποστ απ παίκτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ