Καμπάτσο: Τι σημαίνει η απουσία του στα ματς με τον Παναθηναϊκό

Καμπάτσο: Τι σημαίνει η απουσία του στα ματς με τον Παναθηναϊκό

Ο Ρεάλ έρχεται στην Αθήνα, να αγωνιστεί απέναντι στον Παναθηναϊκό, με μία πολύ σημαντική απουσία και το 10.gr καταπιάνεται με αυτή και αναλύει τι σημαίνει η απουσία του Φακούντο Καμπάτσο από τις αναμετρήσεις με τους «πράσινους»

Ο Παναθηναϊκός ρίχνεται στη μάχη, για τα playoffs της Euroleague, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έρχεται με απουσίες στην Αθήνα. Και μάλιστα δύο πολύ σοβαρές απουσίες.

Η μία, λίγο πολύ, ήταν γνωστή. Μιλάμε φυσικά για τον Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος δεν είναι απόλυτα έτοιμος ακόμα και η επιστροφή του στα παρκέ χρονολογείται στο τρίτο ματς (ίσως, αν φτάσει μέχρι εκεί και στο τέταρτο) της σειράς με τους «πράσινους». Η άλλη, αν και ήταν αμφίβολη εδώ και αρκετές ημέρες, ανακοινώθηκε και επίσημα λίγες ώρες πριν πετάξει η Ρεάλ Μαδρίτης για την Αθήνα, πως ο παίκτης δεν θα ακολουθήσει την αποστολή.

Αναφερόμαστε στην απουσία του 27χρονου πόιντ γκαρντ Φακούντο Καμπάτσο, ο οποίος δεν κατάφερε να βγάλει όλο το πρόγραμμα της προπόνησης της «Βασίλισσας», με το ιατρικό τιμ του συλλόγου να δηλώνει, πως ο παίκτης θα πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα που έχει στο αριστερό του γόνατο. Αυτό, σημαίνει πρακτικά πως ο Αργεντινός, θα χάσει όλη τη σειρά των παιχνιδιών με τον Παναθηναϊκό.

Η απόφαση του Ισπανού τεχνικού να πορευτεί χωρίς κάποιον αντικαταστάτη στη θέση «1», ήταν ένα ρίσκο, ωστόσο, εκ του αποτελέσματος του βγήκε. Και λέμε εκ του αποτελέσματος, γιατί οι εμφανίσεις τόσο του Ντόνσιτς, όσο και του Καμπάτσο βοήθησαν αρκετά τη Ρεάλ να φτάσει και στα playoffs, αλλά και στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η απουσία του Καμπάτσο από τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, πονοκεφαλιάζει τον Πάμπλο Λάσο, διότι είναι αναγκασμένος να παραταχθεί δίχως πλέι μέικερ, (απόντος και του Γιουλ) ο οποίος θα μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία παιχνιδιού. Ο Φακούντο Καμπάτσο ήταν συνεπής τόσο στο σκοράρισμα όσο και στο δημιουργικό και αμυντικό κομμάτι, καλύπτοντας στα περισσότερα παιχνίδια επάξια το κενό του Γιουλ. Κι αυτό είναι κάτι που θα λείψει από τη Ρεάλ στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό.

Ξεκινώντας από τις εγχώριες διοργανώσεις, ο Αργεντινός γκαρντ έχει αγωνιστεί σε 24 παιχνίδια έχοντας 10 πόντους 4,5 ασίστ 1,9 ριμπάουντ 1,8 κλεψίματα κατά μέσο όρο σε 24,3 λεπτά συμμετοχής.

https://www.youtube.com/watch?v=qwYd1VXrKnA

Όσον αφορά στην Ευρωλίγκα, ο Καμπάτσο, έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε 28 παιχνίδια με 8,4 πόντους, 2,5 ριμπάουντ, 4,8 ασίστ και 1,8 κλεψίματα κατά μέσο όρο σε 24 λεπτά συμμετοχής.

Από κει και πέρα, ο Αργεντινός, μπορεί στην πρώτη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό (82-80 νίκη των «πρασίνων), για την 9η αγωνιστική της Regular Season να μην βοήθησε αρκετά την ομάδα του, τελειώνοντας τον αγώνα με 7 πόντους και 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ωστόσο, στην δεύτερη αναμέτρηση (25η αγωνιστική) με το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ, ήταν εκ των πρώτων σκόρερ και κορυφαίων της «Βασίλισσας» τελειώνοντας την αναμέτρηση με 15 πόντους και 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Μένει να δούμε αν τελικά η Ρεάλ στην αναμέτρηση της Τρίτης (17/04) θα επηρεαστεί από την απουσία του 27χρονου γκαρντ ή τελικά θα καταφέρει να βρει μια λύση.

https://www.youtube.com/watch?v=-0IH7nooEXw

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ