Ο Παναθηναϊκός έθεσε θέμα Μπερτομέου – εκλογές το καλοκαίρι

Ο Παναθηναϊκός έθεσε θέμα Μπερτομέου – εκλογές το καλοκαίρι

Ο Παναθηναϊκός έθεσε θέμα Μπερτομέου στην συνεδρίαση των μετόχων της Ευρωλίγκα και το καλοκαίρι θα διεξαχθούν εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός έθεσε θέμα Μπερτομέου στην συνεδρίαση των μετόχων της Ευρωλίγκας, με τους πράσινους να εξαπολύουν επίθεση εναντίον του εκτελεστικού διευθυντή της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για τις χορηγικές συμφωνίες της διοργάνωσης, τονίζοντας πως τα χρήματα που παίρνουν οι ομάδες είναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που επενδύουν.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, τόνισε πως από την στιγμή που υπάρχει έστω και μια ομάδα που θέτει θέμα για τον ίδιο πρέπει να διεξαχθούν εκλογές κι αυτές θα γίνουν το καλοκαίρι.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στην ομιλία του, στην τιμωρία που του έχει επιβληθεί από την Ευρωλίγκα. Ζήτησε μάλιστα από τους παρευρισκόμενους να τοποθετηθούν για το αν οι ομάδες είχαν ταχθεί υπέρ της τιμωρίας του και υπήρξε τοποθέτηση μόνο μιας ομάδας. Ο λόγος για την Εφές με τον εκπρόσωπο του τουρκικού συλλόγου να τονίζει πως δεν υπάρχει κάποια σχέση των ομάδων με την συγκεκριμένη τιμωρία.

Συνεχίζοντας ο Γιαννακόπουλος μίλησε για τα χορηγικά προγράμματα της Ευρωλίγκας τονίζοντας πως είναι πολύ λίγα συγκριτικά με το ύψος της επένδυσης που γίνεται κάθε χρόνο από τις ομάδες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ο Γιαννακόπουλος φέρεται να είπε στον Μπερτομέου:
«Είσαι αποτυχημένος σε αυτό που κάνεις. Τα έσοδα είναι απειροελάχιστα. Οι χορηγικές συμφωνίες είναι οι χειρότερες δυνατές, όπως και τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Συνολικά, σε αυτό το τραπέζι υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν 300 εκατ. στο μπάσκετ και τα έσοδα είναι 40 εκατ.

Πώς είναι δυνατόν αυτό το μοντέλο να κριθεί πετυχημένο; Θεωρούμε πως ο κύριος Μπερτομέου είναι αποτυχημένος στο έργο του και ζητάμε να τεθεί σε ψηφοφορία η εκλογή του CEO».

Ζήτησε μάλιστα να μάθει για ποιό λόγο η Ευρωλίγκα δεν έχει καταφέρει ακόμα να διεισδύσει σε αγορές «παρθένες» όπως η Αγγλία, η Σκανδιναβία και η Γερμανία. Φυσικά τα «βέλη» στρέφονταν αποκλειστικά στον Καταλανό Διευθύνοντα Σύμβουλο της λίγκας τονίζοντας χαρακτηριστικά προς τον Μπερτομέου: «15 χρόνια προσπαθείτε κύριε Μπερτομέου να μπείτε στις μεγάλες αγορές, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία και δεν τα έχετε καταφέρει. Πόσα ακόμα χρόνια θα προσπαθείτε προτού παραιτηθείτε; Είναι δυνατόν η Euroleague να μην έχει ούτε έναν χορηγό από αυτές τις χώρες;».

Μάλιστα υποστήριξε πως η Ευρωλίγκα βρίσκεται πίσω σε χορηγικές επενδύσεις ακόμα και από αθλήματα όπως το χάντμπολ, το χόκεϊ και το κρίκετ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ