Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 85-86

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 85-86

Ο Σπανούλης έχασε το σουτ της νίκης, ο πληγωμένος Ολυμπιακός έχασε (85-86) από τη Ζαλγκίρις και ο Παναθηναϊκός... κέρδισε το πλεονέκτημα έδρας... στην παράταση! Το Ρεάλ-Μπάμπεργκ κρίνει κατάταξη και αντίπαλο!

Έχυσε την καρδάρα με το γάλα ο Ολυμπιακός, καθώς απέναντι σε μία πραγματική ομάδα όπως η Ζαλγκίρις, ηττήθηκε στο ΣΕΦ με 85-86 στην παράταση, παρά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε με τις απουσίες που τον τυραννούσαν.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου υπερέβαλαν εαυτόν, ο Ουίλτζερ πήγε από το πουθενά (δις) να γίνει ο παίκτης της τελευταίας στιγμής, όμως το συγκρότημα του Γιασικεβίτσιους πήρε τη νίκη που έδωσε και το πλεονέκτημα έδρας στον Παναθηναϊκό.

Για να μάθουμε πάντως τα διασταυρώματα των πλέι οφ πρέπει να γίνει και το Ρεάλ-Μπάμπεργκ, με τους Μαδριλένους πλέον στην πέμπτη θέση να αποφασίζουν. Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό;

Για την ομάδα του Πειραιά, που δεν είχε στο ρόστερ του τους Κώστα Παπανικολάου, Γιώργο Πρίντεζη, Τζαμέλ ΜακΛίν και Κιμ Τιλί, πρώτος σκόρερ ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 16 πόντους και το χαμένο τρίποντο στο τέλος, ενώ κορυφαίος ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ, παίζοντας με μόλις μία προπόνηση και πόνους στη μέση.

Κοβιμκός για τη Ζαλγκίρις ο Ντέιβις με 18 πόντους και ο Γιανκούνας που πέτυχε και το καλάθι που έδωσε τη νίκη.

ΤΗΝ…ΚΑΤΑΠΙΕ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Ο Ολυμπιακός σε μία ιδιαίτερη πεντάδα εξαιτίας των τραυματισμών που περιστοιχίζουν την ομάδα και  με τους Μάντζαρη, Ρόμπερτς, Τόμπσον, Παπαπέτρου και Μιλουτίνοφ στο παρκέ, είδε τον  Τόμπσον να πραγματοποιεί το γρήγορο 4-0 στο Φάληρο. Ο Βασίλης Σπανούλης,ο οποίος νωρίτερα είχε… ανοίξει το σκορ, σκόραρε για το 7-2 με γκολ φάουλ και ο Ρόμπερτς από τα 6,75μ «έγραψε» το 10-4.

Ο Τόμπσόν συνέχισε όπως και ο αρχηγός του και το 15-6 καταγράφηκε στο ΣΕΦ με 4:27 να απομένει για το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Το 17-6 του Ουίλτζερ και το 19-8 του Μιλουτίνοφ έδωσαν αέρα 11 ποντων στην ομάδα του Πειραιά, ενώ το ντράιβ του Τόμπσον έπειτα από ασίστ του Σπανούλη απέφερε το 21-8. Ένα ντράιβ του Γιάνις Στρέλνιεκς και το δίποντο και πάλι του Τόμπσον, από ασίστ του Λετονού αυτήν την φορά, έκλεισαν το δεκάλεπτο με 25-10 για τον φοβερό Ολυμπιακό.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Ζαλγκίρις είχε σκοπό να πλησιάσει μετά την κακή της πρώτη περίοδο και μείωσε με τους Τουπέιν και Ουάιτ σε 26-15, οι «ερυθρόλευκοι» άντεξαν στην πίεση των Λιθουανών και ο Παπαπέτρου έπειτα από τέλειο αιφνιδιασμό έκανε το 28-15.

Η ομάδα του Σάρας δεν έκοψε ρυθμό, έφτασε στους 10 πόντους τη διαφορά (με γκολ φάουλ του Ντέιβις) αλλά και στους εννιά (31-22 με τον Ουάιτ), ο Ουίλτζερ με μία βολή πραγματοποίησε to 32-22, αλλά έπειτα από φάουλ του Μπράουν, βολή του Πάνγκος και λάθος στην επαναφορά από τον Αμερικανό γκαρντ η Ζαλγκίρις πλησίασε στους 7 (32-25) με κάρφωμα του Ουάιτ. Αυτός ήταν και ο λόγος για να ξυπνήσει και πάλι ο Ολυμπιακός και να έρθει ένα δίλεπτο καλής άμυνας και ισάριθμων τριπόντων (Παπαπέτρου και Στρέλνιεκς) για το 40-27. Ο Μπράουν ακολούθησε τους συμπαίκτες του στον… χορό των σουτ από τα 6,75μ (43-29), για να πάνε οι δύο ομαδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 43-31.

Στο ημίχρονο λοιπόν ο Ολυμπιακός είχε το εντυπωσιακό 13/17 δίποντα (76,5%) που ως ένα σημείο ισορρόπησε τα 8 λάθη του, την ώρα που η Ζαλγκίρις υπερίσχυε στα ριμπάουντ (14 έναντι 10) αλλά με 14/28 δίποντα και 0/2 τρίποντα, λογικά ήταν πίσω στο σκορ.

ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ ΟΥΝΤΡΙΧ ΚΑΙ ΝΤΕΡΜΠΙ

Νωχελική η αρχή των Πειραιωτών την τρίτη περίοδο, με την Ζαλγκίρις να αντιπαρατάσσει μία διαφορετική πεντάδα (Πάνγκος, Τουπέιν, Ουλανόβας, Ντέιβις και Ουάιτ) και να δυσκολεύει το συγκρότημα του Σφαιρόπουλου. Αντίδραση υπήρχε όμως και ήταν άμεση. Από τους 10 πόντους που μειώθηκε η διαφορά ακολούθησε ένα γκολ φάουλ του Ρόμπερτς και τρία τρίποντα (2 του Ολυμπιακού και 1 της Ζαλγκίρις) για να φτάσει το παιχνίδι στο 54-38. Ο Ρόμπερτς είχε πάρει το… όπλο του και με ένα ακόμα τρίποντο διέγραψε το 57-41, φτάνοντας ήδη τους 12 πόντους στην αναμετρηση, με 4:30 λεπτά να απομένουν για το δεκάλεπτο.

Σιγά μην το έβαζε κάτω η Ζαλγκίρις. Οι φιλοξενούμενοι με τρίποντο του Ουλανόβας και δίποντο του Γιανκούνας μείωσαν σε 59-48 και η προσωπική ενέργεια του Ούντριχ έστειλε το ματς στο 59-50, αναγκάζοντας τον Σφαιρόπουλο σε τάιμ άουτ (1’58’’ για το τέλος του γ’ δεκαλέπτου). Ο έμπειρος Σλοβένος γκαρτ «χτύπησε» ξανά για το 59-52, ενώ από ασίστ του ήρθε και το 59-54 σε καρφωμα του Ουάιτ. Το ντράιβ του Μίσιτς έκανε το 59-56 και το ματς απέκτησε εκ νέου χαρακτήρα ντέρμπι για το τέταρτο δεκάλεπτο, καθώς οι Λιθουανοί έτρεξαν ένα 13-0 σερί σε λιγότερο από το 4 λεπτά.

ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΟΥΙΛΤΖΕΡ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Ο Ολυμπιακός είχε μπλέξει για τα καλά στον ρυθμό της Ζαλγκίρις και του Ούντριχ. Ο Σλοβένος με σουτ μείωσε στον πόντο (59-58) φτάνοντας το σερί στο 15-0 για την Ζαλγκίρις, το οποίο διέκοψε ο Μάντζαρης με ντράιβ.  Ο Έλληνας γκαρντ των «ερυθρόλευκων» από την γραμμή της… φιλανθρωπίας έδωσε μία ανάσα στην ομάδα του για το 63-59. Ο Γιανκούνας σκόραρε για το 63-61, απευθείας όμως του απάντησε ο Ουίλτζερ, με τον έμπειρο Λιθουανό φόργουορντ να παίρνει το γκολ φάουλ από τον Μπόγρη για το 65-64. Ο Μιλουτίνοφ κέρδισε το τέταρτο φάουλ του Γιανκούνας και τις βολές, τις οποίες πέτυχε για το 67-64, αλλά ‘ένα ακόμα ζευγάρι, από τον Ντέιβις αυτήν την φορά έριξε και πάλι στον πόντο το ματς (67-66). Το παιχνίδι είχε σκληρύνει για τα καλά, δύο βολές του Σπανούλη για το 69-66, ενώ ο Σάρας «χτυπάει» στα μις ματς τον Ολυμπιακό και ο Ντέιβις κερδίζει φάουλ για τον Μάντζαρη και από τις βολές πραγματοποιεί το 69-69.

Ο Σπανούλης το πήρε επάνω του και στην αμέσως επόμενη επίθεση με ντράιβ σκόραρε για το 71-69, με τον Ντέιβις και πάλι από τις βολές ισοφάρισε. Το πρώτο προβάδισμα της Ζαλγκίρις ήρθε 3 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης από το χέρι «αλφάδι» του Μιλάκνις για το 71-74. Παρά το 73-74 του Μιλουτίνοφ, ο Ουλανόβας με γκολ φάουλ σκόραρε για το +4 της Ζαλγκίρις (73-77).  Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πίνει… θάλασσα στην επίθεση, έπαιξε όμως μία καλή άμυνα και από τις βολές ο Μιλουτίνοφ έφερε το ματς στον πόντο (76-77).

Μία πανομοιότυπη φάση του Μιλάκνις από τα 6,75μ (ξέφυγε από τα σκριν και σκόραρε) και έγινε το 76-80 για να απαντήσει αυτόματα και πάλι ο Μιλουτίνοφ με κάρφωμα για το 78-80 με 42 δευτερόλεπτα για το τέλος. Μία ακόμα καλή άμυνα και το κλέψιμο του Παπαπέτρου έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να έχει την τελευταία επίθεση.

Η μπάλα έμεινε στα χέρια του Ρόμπερτς, αυτός  βρήκε τον Ουίλτζερ, με τον Καναδό να καρφώνει και να ισοφαρίζει! Στα 5 δευτερόλεπτα που είχαν μείνει ο Γιανκούνας δεν κατάφερε να σκοράρει και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Η νευρικότητα κυριάρχησε στο παρκέ στα πρώτα δύο λεπτά με τον Μιλάκνις να σκοράρει για το 80-82. Ο Ουίλτζερ αστόχησε από τα 7 μέτρα, ο Σπανούλης υπέπεσε σε δύο λάθη με 1:49 να μένει για το τέλος.

 Στη μονομαχία των Ντέιβις και Παπαπέτρου, ο δεύτερος έκανε το φάουλ,  ο Αμερικανός στο κορυφαίο παιχνίδι της καριέρας του σκόραρε για το 82-84, ο Τόμπσον και ο Ουίλτζερ αστόχησαν, όμως στην επόμενη επίθεση του Ολυμπιακού (είχε προηγηθεί μία ακόμα καλή άμυνα) ο Μπράουν κέρδισε το φάουλ και πήγε στις βολές με 10 δευτερόλεπτα να απομένουν. Εβαλε την πρώτη, έχασε τη δεύτερη, ο Ουίλτζερ μάζεψε το επιθετικό και σκόραρε για το 85-84 με 8,4’’ για το τέλος

Ο Σάρας πήρε τάιμ άουτ, έδωσε την μπάλα στον Ουλανόβας, που έχασε το ντράιβ με τον Γιανκούνας να πετυχαίνει το φόλοου παρά την πίεση του Τόμπσον για το 85-86 με 2,4 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Τάιμ άουτ ο Ολυμπιακός, η μπάλα καταλήγει στον Σπανούλη που παίρνει την τελευταία επίθεση, αστοχεί και το ροζ φύλλο αγώνα καταλήγει στη Ζαλγκίρις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ