ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ερ. Αστέρας 92-81

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ερ. Αστέρας 92-81

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κέρδισε τους Σέρβους με 92-81, αλλά έχασε τον Κάιλ Χάινς, που αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με θλάση στη γάμπα.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αν και έχει «καπαρώσει» την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, αν και δυσκολεύτηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κατάφερε να πάρει τη νίκη με 92-81 επί του Ερυθρού Αστέρα στην έδρα της.

Ωστόσο οι Ρώσοι έχασαν τον Κάιλ Χαϊνς με θλάση στη γάμπα και είναι σε «αναμένα κάρβουνα», ενώ έπαιξαν χωρίς τον Ντε Κολό που ξεκουράστηκε. O Ερυθρός Αστέρας ήταν σούπερ ανταγωνιστικός στο πρώτο ημίχρονο, καθώς προηγήθηκε με 12-2 στο 4’, αλλά η ΤΣΣΚΑ με τον Φριτζόν να δίνει λύσεις σε άμυνα και επίθεση πέρασε και μπροστά (26-24 στο 11′).

Ο Χάινς στάθηκε άτυχος κι αποχώρησε από το παρκέ με πρόβλημα στη γάμπα. Συγκεκριμένα, σε μια διεκδίκηση ενός ριμπάουντ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο Αμερικανός προσγειώθηκε στο παρκέ και κατευθείαν έδειξε να πονά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια.

Οι Σέρβοι είχαν ακόμα λύσεις στο «οπλοστάσιό» τους και με τον Φελντέιν να αναλαμβάνει δράση μπήκαν και πάλι στη θέση του οδηγού (37-31 στο 18’) για να κλείσουν το πρώτο μέρος με ένα εκπληκτικό τρίποντο του Μπιέλιτσα πίσω από τη σέντρα με τη λήξη του δεκαλέπτου έχοντας προβάδισμα 7 πόντων (44-37).

Στην ανάπαυλα και στην καθιερωμένη μίνι συνέντευξη που δίνουν οι προπονητές στο κανάλι της Ευρωλίγκας ο Δημήτρης Ιτούδης «αρπάχτηκε» με μια ερώτηση που του έγινε σχετικά με το αν τελικά χρειάζεται το ματς η ΤΣΣΚΑ.

«Ποιος λέει ότι δεν χρειαζόμαστε αυτό το παιχνίδι; Για ένα ημίχρονο δεν κάνουμε αυτά που πρέπει ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση Τι θα πρέπει να κάνουμε δηλαδή; Να βγούμε από το γήπεδο και να μην παίξoυμε; Είναι μία ανδρική διοργάνωση» απάντησε δείχνοντας εύγλωττα τον εκνευρισμό του.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ρώσοι ανέβασαν την απόδοσή τους, έγιναν πιο δυνατοί στην άμυνά τους και με τον Βέστερμαν να οργανώνει σωστά το παιχνίδι κατάφεραν να επιβάλουν το ρυθμό τους. Προηγήθηκαν με 79-70 στο 36’ και καθώς οι Σέρβοι ξέμειναν από λύσεις η ομάδα του Ιτούδη έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 92-81.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 37-44, 64-63, 92-81

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Ραντ 6, Φριντζόν 20 (3/3 τρίποντα), Βέστερμαν 6, Αντόνοφ, Ροντρίγκεθ 12 (2), Βοροντσέβιτς 8 (2), Κλάιμπερν 8, Χίγκινς 18 (1), Χριάπα 2, Κουρμπάνοφ, Χάινς, Χάντερ 12.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Αλιμπίγιεβιτς): Κέσελ, Νταβίντοβατς 10 (1), Λάζιτς 5 (1), Ντόμπριτς 14 (4), Φελντέιν 5 (1), Γιάνκοβιτς 10 (2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Ρότσεστι 13 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Όμιτς 8, Λεσόρ 6, Ένις, Μπιέλιτσα 10 (2).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ