Από «Πάπι» γίνεται Παπαπέτρου…

Από «Πάπι» γίνεται Παπαπέτρου…

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο παίκτης «κλειδί» του Ολυμπιακού για τη νίκη επί της Εφές. Οι «ερυθρόλευκοι» στηρίζουν πολλά επάνω του και αυτός δείχνει έτοιμος να ανταποκριθεί.

Πάντα οι Έλληνες τραβούν τα βλέμματα των ομάδων μας. Είναι αυτοί που καταλαβαίνουν τα περισσότερα. Ξέρουν το πώς σκέφτεται ο κόσμος και αφουγκράζονται απόλυτα την επιθυμία, στεναχώρια και χαρά των φίλων της ομάδας τους.

Ο Ολυμπιακός από τη σεζόν 2011-12 μέχρι και σήμερα, έχει στηριχτεί στον ελληνικό κορμό του. Με το μπάτζετ του εννοείται χαμηλότερο από τις εποχές που παίκτες του ΝΒΑ έρχονταν μετά βαΐων και κλάδων στον Πειραιά, οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στους εγχώριους τίτλους, κατέκτησαν δύο κούπες της Ευρωλίγκας και δύο φορές έφτασαν στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στήριξαν λοιπόν το ελληνικό στοιχείο τους και μέσα από αυτό, παρά τις όποιες δυσκολίες, αποτελούν μία από τις κορυφαίες ομάδες της δεκαετίας στην Ευρώπη. Ένας από τους Έλληνες στον οποίο πιστεύουν πάρα πολύ οι Ερυθρόλευκοι είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Ο ΜΑΡΤΙΟΣ

«Ο Ιωάννης είναι ένας παίκτης που έχει την αμέριστη εμπιστοσύνη όλων στην ομάδα. Είναι νέος, αλλά παίζει πολλά χρόνια στην Ευρώπη. Έχει τον χαρακτήρα και την ποιότητα να προχωρήσει, γιατί είναι και σεμνός, δεν παίρνουν τα μυαλά του αέρα και δουλεύει πολύ», είχε τονίσει για αυτόν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά το «διπλό» του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Εκείνη τη βραδιά, ο «Πάπι» όπως χαϊδευτικά τον έλεγαν στα κολεγιακά του χρόνια με τους Λόνγκχορνς του Τέξα,ς σε 19 λεπτά συμμετοχής είχε 11 πόντους με 2/4 τρίποντα και 5 ριμπάουντ, όντας από τους παίκτες «κλειδιά» για τη νίκη στην έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου.

Ο Έλληνας φόργουορντ διανύει έναν θετικότατο Μάρτιο. Στα 5 παιχνίδια που έχει παίξει στην Ευρωλίγκα, πετυχαίνει κατά μέσο όρο 8,4 πόντους ανά ματς. Ταυτόχρονα μαζεύει περίπου πέντε ριμπάουντ σε κάθε παιχνίδι (4,8 κατά μέσο όρο), ενώ βοηθάει σε μεγάλο βαθμό και στα αμυντικά καθήκοντα της ομάδας του. Είναι ένας παίκτης που τον έχει ανάγκη και με το παραπάνω ο Ολυμπιακός, ειδικά την περίοδο που είναι ο Παπανικολάου στα… πιτς.

Η ανοδική του πορεία «φωνάζει» στα ματς της Α1, όπου και η αντίπαλοι είναι σαφώς χαμηλότερης ποιότητας. Ο Παπαπέτρου λοιπόν, στα τρία ματς που έχει δώσει η ομάδα του για το πρωτάθλημα τον Μάρτιο, μέχρι στιγμής πετυχαίνει 15,6 πόντους κατά μέσο όρο. Παράλληλα μαζεύει 6,6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, με 8/8 βολές, 7/12 τρίποντα και 9/17 δίποντα, με το σύστημα αξιολόγησής του να λέει 22,3 βαθμοί ανά ματς!

ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Ο 23χρονος φόργουοντ (στις 30 Μαρτίου γίνεται 24 ετών), είναι από τους παίκτες, που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πιστεύει και με το παραπάνω. Δεν είναι μονάχα οι δηλώσεις που έκανε στο ΟΑΚΑ, αλλά και ο τρόπος που του… φέρεται και στα παιχνίδια. Όποια «τρύπα» πρέπει να «μπαλωθεί», ο Παπαπέτρου καλείται για να βοηθήσει. Εχει αγωνιστεί ακόμα και ως σέντερ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ με τον ίδιο να λέει: «σε εκείνο το σημείο παίξαμε ο ένας για τον άλλον. Ηταν μια ομαδική προσπάθεια, είχαμε καρδιά και το δείξαμε στο γήπεδο» και τον ίδιο να λέει χαριτολογώντας ότι «Έχω παίξει πεντάρι στο playstation. Το πλάνο μας ήταν εξαιρετικό, κάναμε καλές επιλογές στο τέλος».

Διανύοντας τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου πλέον έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στην «ερυθρόλευκη» οικογένεια. Είναι κολλητός με τον Παπανικολάου, σαν… γιός του Σπανούλη και δεμένος με όλους τους παίκτες της ομάδας του Πειραιά. Ο πρώτος που θα σηκωθεί από τον πάγκο για μία καλή επίθεση και ένα τρίποντο, αυτός που θα τρέξει απευθείας να αποδεχθεί τους υπόλοιπους σε ένα τάιμ άουτ είτε για να τους συγχαρεί είτε για να τους τονώσει το ηθικό για να συνεχίσουν να παλεύουν και να μην τα παρατήσουν.

Ο «Πάπι» αποτελεί επένδυση για το μέλλον αλλά και το παρόν του Ολυμπιακού. Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τους δύο σημαντικότερους τίτλους της χρονιάς είναι στην καλύτερή του φυσική κατάσταση. Μοιάζεις λες και αντιλαμβάνεται απόλυτα το πόσο τον έχει ανάγκη η ομάδα του, προτάσσει το ανάστημά του και γίνεται ένας ακόμα παίκτης στην τριάδα των Σπανούλη, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ που δείχνουν ένα κλικ πάνω από τους υπόλοιπους «ερυθρόλευκους».

Την ώρα που ο Παπανικολάου συνεχίζει τις αποθεραπείες του, ο Παπαπέτρου καλύπτει τα νώτα του, και ίσως αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ