Ευρωλίγκα : «Ζωντανός» για 4άδα ο Παναθηναϊκός, προβάδισμα για τη 2η θέση η Φενέρ

Ευρωλίγκα : «Ζωντανός» για 4άδα ο Παναθηναϊκός, προβάδισμα για τη 2η θέση η Φενέρ

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό της 28ης αγωνιστικής.

Νίκη που τον κρατάει ζωντανό – έστω και ως αουτσάιντερ- για την 4η θέση που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, πήρε ο Παναθηναϊκός ο οποίος, επικράτησε στο Τελ Αβίβ της Μακάμπι με 76-75.

Στο 17-11 η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, δεν πήρε «δώρο» από τη Ζαλγκίρις, που ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη με 88-81. Έτσι οι Μαδριλένοι ανέβηκαν και εκείνοι στο 17-11, έχοντας βεβαίως το πλεονέκτημα έδρας έναντι του τριφυλλιού που πέρασε στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο, αντιμετωπίζει ομάδες που έχουν αποκλειστεί και συγκεκριμένα τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι (εκτός) και την Μπάμπεργκ (εντός).

Οσο για τον Παναθηναϊκό, την 29η αγωνιστική φιλοξενεί τη Βαλένθια που δεν έχει ελπίδες πρόκρισης, ενώ στην 30η και τελευταία δοκιμάζεται από την αποκλεισμένη μεν Αρμάνι Μιλάνο, επικίνδυνη δε Αρμάνι στο Μιλάνο.

Βεβαίως, περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει την Παρασκευή και η Χίμκι (έχει ρεκόρ 16-11), με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να υποδέχεται την πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που «έπεσε» στο 16-12, κινδυνεύει πλέον να μείνει ακόμη και 8η, ειδικά αν την Παρασκευή η Μπασκόνια νικήσει στη Βαρκελώνη την Μπαρτσελόνα.

Εξάλλου, η Φενέρμπαχτσε πέρασε εύκολα από την πάντοτε υπολογίσιμη έδρα του Ερυθρού Αστέρα, νικώντας με 80-63. Έτσι διατηρήθηκε στην 2η θέση για τη συγκεκριμένη αγωνιστική, ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός νικήσει την Εφές στο ΣΕΦ την Παρασκευή (23/3).

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 22/3
Ερυθρός Αστέρας – Φενέρμπαχτσε 63-80
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 75-76
Ρεάλ Μαδρίτης – Ζαλγκίρις Κάουνας 88-81
Αρμάνι Μιλάνο – Βαλένθια 89-93

Παρασκευή 23/3
Χίμκι – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 19:00
Μπάμπεργκ – Μάλαγα 20:00
Ολυμπιακός – Εφές 21:00
Μπαρτσελόνα – Μπασκόνια 22:00

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ