Παναθηναϊκός : Κλειδώνει την πρόκριση και διεκδικεί πλεονέκτημα

Παναθηναϊκός : Κλειδώνει την πρόκριση και διεκδικεί πλεονέκτημα

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ και θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους «8» της Euroleague, αλλά και να διεκδικήσει μέχρι τέλους την τέταρτη θέση που δίνει το πολύτιμο πλεονέκτημα έδρας στα play-off.

Τον Ερυθρό Αστέρα υποδέχεται ο Παναθηναϊκός απόψε (21:15) στο πρώτο ματς της διπλής αγωνιστικής, με τη νίκη να είναι επιβεβλημένη για τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, καθώς έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια πρόκρισης στα play-off.

Οι πράσινοι καλούνται να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα μετά τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Ουνικάχα Μάλαγα, με σκοπό να κλειδώσουν την πρόκριση στην οκτάδα κι εν συνεχεία να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Ο προπονητής του τριφυλλιού, Τσάβι Πασκουάλ θα έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους, εκτός του Μάρκους Ντένμον, ο οποίος φαίνεται πως έχει υποστεί ελαφριά θλάση και δεν θα δώσει το παρών. Από την άλλη ο Ερυθρός Αστέρας έχει ρεκόρ 11-15 έχει κάποιες ελπίδες πρόκρισης στα play-off, αλλά για να τα καταφέρει πρέπει να κερδίσει όλα του τα παιχνίδια, αρχής γενομένης από το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Οι Σέρβοι ταξίδεψαν στην Αθήνα χωρίς τους τραυματίες Ντάνγκουμπιτς και Άντιτς.

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της τριπλής ισοβαθμίας, με Κίμκι και Ζαλγκίρις Κάουνας, οι πράσινοι θα χρειαστούν και εκτός έδρας νίκη μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου αν θέλουν να τερματίσουν πάνω από την πέμπτη θέση. Μετά το ματς με την ομάδα του Βελιγραδίου, ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει αμέσως για το Τελ Αβίβ, για το παιχνίδι με την Μακάμπι την Πέμπτη (22/3, 21:05), το οποίο μπορεί να κρίνει πολλά ακόμα και για την είσοδο του Παναθηναϊκού στην τετράδα.

Τέλος στο σημερινό παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα ορίστηκαν διαιτητές ο Ιταλός Καρμέλο Πατέρνικο, ο Ισπανός Κάρλος Περούγκα και ο Γερμανός Κλέμενς Φριτς.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής στη Euroleague έχει ως εξής: 

Τρίτη 20/3
Φενέρμπαχτσε-Μακάμπι Τελ Αβίβ 19:45
Ζαλγκίρις Κάουνας-Αρμάνι Μιλάνο 20:00
Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 21:15
Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης 21:30

Τετάρτη 21/3
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 19:00
Αναντολού Εφές-Χίμκι 19:45
Μπασκόνια-Μπάμπεργκ 21:30
Μάλαγα-Μπαρτσελόνα 21:45

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ