Θα διαλέξει Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός;

Θα διαλέξει Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός;

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγμα οι Πράσινοι μάλλον θέλουν περισσότερο την 7η θέση της κατάταξης από οποιοδήποτε άλλο πλασάρισμα. Και για τους Ερυθρόλευκους όμως μια τέτοια «καραμπόλα» μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία!

Προφανώς και έχει δρόμο μπροστά. Και η Ευρωλίγκα μπορεί να έχει τα… θέματα της, αλλά αν μη τι άλλο αποδεικνύει κάθε αγωνιστική πως όλα μπορεί να συμβούν. Αν δεν πιστεύεται εμάς, ρωτήστε τον συμπαθή Μπαρτζώκα για το τι έπαθε απόψε η Χίμκι από την Αρμάνι…

Δεν είναι λοιπόν ασφαλές να χτίζεις σενάρια, ενώ έχει τόσα ματς μπροστά. Από την άλλη όμως υπάρχει πια μια συγκεκριμένη τάση στην βαθμολογία. Ο Ολυμπιακός λογικά πάει για δεύτερος, ο Παναθηναϊκός που… ξεφούσκωσε ξαφνικά και δεν θυμίζει σε τίποτα την ως τον Γενάρη ομάδα, έχει πάρει τον κατήφορο και είναι πολύ πιθανό να καταλήξει ως και την 7η θέση. Εκεί δηλαδή όπου εάν και εφόσον τα πλέι-οφ θα του φέρουν απέναντι τον αιώνιο αντίπαλο. Και μάλλον αυτό το σενάριο οι Πράσινοι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα θα το επιδιώξουν ή έστω δεν θα τους στεναχωρήσει κιόλας. Όχι μόνο γιατί νιώθουν άνετα στην ιδέα του εμφυλίου (έστω με 4-9 ρεκόρ κόντρα στον Ολυμπιακό της Ευρώπης), όχι μόνο γιατί έχουν μια ολόκληρη ιστορία μέσα στο ΣΕΦ, αλλά κυρίως γιατί η εικόνα τους δεν δίνει σε καμία περίπτωση την εντύπωση ότι μπορούν με καλύτερες πιθανότητες απέναντι σε άλλον ισχυρό της Ευρωλίγκας.

Η Φενέρ –που πάει για 3η– πέρσι τους απέκλεισε με μειονέκτημα έδρας, κι η όψη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει αποδειχθεί κατ επανάληψη μπελάς. Ένα παιχνίδι του μυαλού, που μόνο καλό δεν κάνει. Η άπειρη Ζαλγκίρις που αυτή τη στιγμή είναι 4η, μοιάζει με… λουκούμι όμως ούτε το πιθανότερο είναι να τερματίσει 4η (λογικά η Ρεάλ θα προσπεράσει) ούτε πλέον ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για την 5η θέση. Τυπικά έχει πιθανότητες ακόμη και για την πρώτη τετράδα που εξασφαλίζει πλεονέκτημα πρακτικά η ομάδα του Πασκουάλ παίζει για το 6-7 της κατάταξης, ως επί το πλείστον, έπειτα από όσα έγιναν και στην Μαδρίτη. Και να λέει πάλι καλά που η Χίμκι την πάτησε από τους Ιταλούς , διότι θα ήταν ήδη στην 7η θέση.

Θα δούμε λοιπόν «εμφύλιο» στους προημιτελικούς; Μαγική σφαίρα δεν διαθέτουμε, ξαναλέμε όμως ότι εάν και εφόσον αυτό είναι ένα σενάριο που ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να το προτιμήσει, από όλα τα υπόλοιπα. Από αυτόν τον «λήθαργο» μόνο μέσω του κλασικού ντέρμπι μπορεί να ξυπνήσει. Εκεί όπου φτάνει μια καλή νύχτα για να έρθουν τα πάνω-κάτω στους συσχετισμούς.

Και ο Ολυμπιακός; Οι Ερυθρόλευκοι είναι σε εντελώς διαφορετική «φάση». Πιθανότατα σε ένα από τα πιο καλά σημεία της σεζόν, έχοντας πλέον το ρόστερ του σχεδόν γεμάτο (πλην Αγραβάνη) αλλά και δίνοντας την εντύπωση στην Ευρωλίγκα ότι είναι πια μια πολύ μεγάλη δύναμη που με τον τρόπο της στέκεται σταθερά στην ελίτ. Θα είναι σίγουρα καλύτερα για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να βρει στα πλει-οφ την Χίμκι για παράδειγμα, αντί του Παναθηναϊκού. Ξαναλέμε όμως πως όταν οι δύο τους βρίσκονται στην Ευρώπη, οι Πειραιώτες έχουν να επικαλούνται μια σημαντική υπέρ τους παράδοση. Αφήστε που έτσι όπως είναι τα πράγματα θα μπορούσαν να πετύχουν με ένα σμπάρο… δύο τρυγόνια. Και να αποκλείσουν τον μεγάλο τους αντίπαλο, και να τον φθείρουν ακόμη περισσότερο εν όψει των τελικών του πρωταθλήματος.

Και για εμάς; Καλό θα ήταν όλο αυτό να το αποφύγουμε. Όχι τόσο για την… φασαρία που θα προκαλέσει, αλλά κυρίως για την πιθανότητα να τους δούμε και τους δύο στο Βελιγράδι. Εκεί όπου κάλλιστα μπορούν να φτάσουν παρέα. Αρκεί ο Ολυμπιακός να παραμείνει στο φεγγάρι που μπήκε εσχάτως, και ο Παναθηναϊκός να βρει έναν τρόπο να βγει από το αδιέξοδο που του έχει προκαλέσει η επιλογή για τις δύο προσθήκες (Πέιν και κυρίως Τζέιμς) που περισσότερο τον έχουν μπερδέψει, παρά τον έχουν βοηθήσει. Και αν κάποιος κοιτάξει με δέος τους αριθμούς του Τζέιμς στην επίθεση απόψε στη Μαδρίτη; Ας δει καλύτερα εκείνους της άμυνας, όσο ο Αμερικανός ήταν στο παρκέ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ