Κιμ Τιλί: Ο παίκτης που του έλειπε

Κιμ Τιλί: Ο παίκτης που του έλειπε

Ο Γάλλος φόργουορντ ήταν η μεταγραφή «κλειδί» για τον καλοκαιρινό σχεδιασμό του Γιάννη Σφαιρόπουλου το καλοκαίρι. Η απουσία του, η επιστροφή και ο νέος Ολυμπιακός.

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Κιμ Τιλί για να προσφέρει ποιοτικές ανάσες στον Γιώργο Πρίντεζη στο «4» και παράλληλα να κερδίσει ακόμα περισσότερα στο ροτέισον του με την αθλητικότητά του. Η απογοήτευση του Γάλλου για το «κόψιμο» από την τελική 12άδα της Εθνικής του ομάδας στο Ευρωμπάσκετ, τον έφεραν αντιμέτωπο με την άμεση προσαρμογή του στην προετοιμασία της ομάδας των «ερυθρόλευκων». Ήθελε να αποδείξει ότι ο Βινσέντ Κολέ έκανε λάθος, αλλά και να πετύχει με τον Ολυμπιακό.

Η θέλησή του λοιπόν, πίεσε παραπάνω τον οργανισμό του και όπως και ο ίδιος έχει εκμυστηρευτεί και το σώμα του αντέδρασε. «Ο Κιμ Τιλί υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών η οποία ανέδειξε απόσπαση του τένοντα μακρού προσαγωγού από την έκφυσή του», αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, μία μέρα από το παιχνίδι στην Κρήτη με τη Μπασκόνια.

Ο δρόμος που είχε να διανύσει ο Γάλλος ήταν τεράστιος και ο Σφαιρόπουλος έβλεπε τον καλοκαιρινό προγραμματισμό του, από νωρίς να πηγαίνει περίπατο.

ΕΠΙΜΟΝΗ, ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ΣΩΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Από τις 13 Οκτωβρίου και μετά άρχισε ο «Γολγοθάς» του Κιμ Τιλί. Η διαδρομή προς την πισίνα για την αποκατάστασή του ήταν πλέον η καθημερινότητά του. Ο Γάλλος, σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των ανθρώπων του Ολυμπιακού, ακολουθούσε κατά γράμμα το πρόγραμμά του. Δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να πιστεύει ότι θα επιστρέψει ακόμα και νωρίτερα από ότι όλοι περίμεναν και από ότι έλεγαν οι πληροφορίες.

Ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός στην καριέρα του, τον είχε πεισμώσει περισσότερο παρά απογοητεύσει. Σύμμαχος σε όλη τη διαδρομή το χαμόγελό του, η οικογένειά του και η… οικογένεια του Ολυμπιακού που δεν τον άφησε στιγμή μονο του.

Ο ερχομός του Κάιλ Ουίλτζερ ήταν φυσικό επόμενο, όμως και μία κίνηση που τον τόνωσε ψυχολογικά. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν προχώρησαν στην απόκτηση του αντικαταστάτη του, αλλά ενός διαφορετικού συμπληρώματος, που δεν θα εμπόδιζε την επιστροφή του στα παρκέ.

Σιγά σιγά και με μεθοδικά βήματα ο Κιμ Τιλί, άφησε τα πάντα πίσω του. Ξεπέρασε τον σκόπελο και η 2η μέρα του Φλεβάρη ήταν ημέρα γιορτής για τον ίδιο. Επιτέλους και μετά από καιρό, μπήκε στις προπονήσεις του Ολυμπιακού, διέγραψε μία και καλή τον τραυματισμό του και κοίταξε μπροστά. Με το χαμόγελο που από την πρώτη μέρα που πάτησε στην χώρα μας επάνω στο πρόσωπό του.

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ

Το ιατρικό τιμ του έδωσε το «ΟΚ» για να παίξει και στον τελικό με την ΑΕΚ. Η επιστροφή του άργησε κάπως, όμως άξιζε η προσμονή. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε διαφορετικός με τον Γάλλο φόργουορντ στο ροτέισον του στο παιχνίδι που έκλεψε τις εντυπώσεις στην 24η «στροφή» της Ευρωλίγκας.

Τι πρόσφερε στην επιστροφή του ο Τιλί; Αρχικά σκληράδα. Ελειπε χαρακτηριστικά από τον Ολυμπιακό όλο αυτό το διάστημα. Από τη φύση του, ο Κιμ είναι ένας αθλητής που δεν φοβάται να βάλει το σώμα του στη φωτιά. Ακόμα και αν προέρχεται από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό. Οι ψηλοί του Πασκουάλ τον «ένιωσαν» για τα καλά. Σε κάθε επαφή, με τα χέρια στην μπάλα ψηλά και με θράσος να τους «κλέψει» την… μπουκιά από το στόμα.

Ταυτόχρονα έδωσε ταχύτητα στη ρακέτα. Ιδανικός παίκτης για τον τρόπο που έχει σκεφτεί εξ αρχής ο Σφαιρόπουλος να παίζει στην άμυνα. Φοβερός στις αλλαγές, μαρκάρει κάθε αντίπαλο, τίμιος και σε βαριά πεντάρια, είναι απειλή στους αιθέρες με τον Τζέιμς Γκιστ να δέχεται ένα κόψιμο σε κάρφωμα, το οποίο έχει συνηθίσει ο ίδιος να πραγματοποιεί σε αντιπάλους του. Μιλώντας λοιπόν για την ταχύτητα, ο Τιλί προσφέρει σε τρανζίσιον επιθετικές καταστάσεις, κάτι που έθεσε σαφές και στο μοναδικό του καλάθι, όταν και μετά από το πέσιμό του στην άμυνα, σηκώθηκε, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και τελείωσε την φάση.

Τι θα προσφέρει ακόμα που δεν είδαμε στο ΟΑΚΑ; Περιφερειακό σουτ. Ο Τιλί έχει ένα ικανοποιητικό τρίποντο, του αρέσει να… κρύβεται στην αδύναμη πλευρά και να εκτελεί και θα ανοίξει κι άλλο περισσότερο τις αντίπαλες άμυνες. Δεν θα φοβηθεί να πάρει το σουτ από τα 6,75μ ή να ψάξει το ντράιβ.

Τέλος, είναι ο κατάλληλος παίκτης για να αποφορτίσει στο 100% τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Τζαμέλ ΜακΛίν. Γιατί αναφέρουμε τον Αμερικανό και τον βάζουμε στην ίδια πρόταση με τον Πρίντεζη που παίζει και στο «4»; Επειδή ο Τιλί θα προσφέρει και στο «5». Είναι το «κούμπωμα» του ΜακΛίν στην αμυντική λειτουργία και ο αθλητής που έψαχνε ο Σφαιρόπουλος για να καλύψει τις όποιες ανορθογραφίες του Τζαμέλ στο αμυντικό κομμάτι.

Τα υπόλοιπα στο παρκέ… Welcome back Κιμ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ