Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός : Πόσο τους έλειψες, πόσο τους μπέρδεψες…

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός : Πόσο τους έλειψες, πόσο τους μπέρδεψες…

Ο Κιμ Τιλί κι ο Μάικ Τζέιμς ήταν οι δύο πρωταγωνιστές σ’ έναν από τους πιο όμορφους αγώνες της σεζόν…

Πρώτα κα πάνω απ’ όλα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους… θεούς του μπάσκετ, που έχουν ευλογήσει αυτή τη χώρα, να έχει τόσο σπουδαίες ομάδες, παίκτες αυτού του επιπέδου και να μπορούμε να βλέπουμε τέτοιες αναμετρήσεις. Να τις βλέπουμε δια ζώσης κι όχι να χαζεύουμε από την τηλεόραση.

Ο Ολυμπιακός έσπασε το αρνητικό σερί που είχε δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός κι είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Για τους «πράσινους» η υπόθεση πλεονέκτημα δυσκολεύει, αλλά αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά και τίποτα. Άλλωστε, έχει ακόμα δρόμο η Ευρωλίγκα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε «χτίσει» μια ομάδα και στο ματς με τον Παναθηναϊκό είδαμε πόσο έλειψε ο Κιμ Τιλί. Ο τύπος είναι απίστευτα σκληρός, «παίζει» να είναι κι ο πιο σκληρός Γάλλος. Μαζεύει ριμπάουντ, «δέρνει» (μπασκετικά), κυνηγάει κάθε φάση, κάνει σκριν, παίζει άμυνα για τρεις. Κι ακόμα δεν πρέπει να είναι ούτε στο 20% της… κανονικής του κατάστασης.

Βεβαίως MVP ήταν ο Μπράιαν Ρόμπερτς, ο Βασίλης Σπανούλης ξεκίνησε και τέλειωσε με εκνευρισμό (υπερβολικό), αλλά στο ενδιάμεσο ήταν εξαιρετικός, ο Γιώργος Πρίντεζης -έχοντας ανάσες από την παρουσία του Γάλλου- έβγαλε ποιότητα, ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε ένα από τα πιο μεστά παιχνίδια του.

Προσωπικά εντυπωσιάστηκα από την ωριμότητα του Μπόμπι Μπράουν. «Διαβάζει» καλά το παιχνίδι, δεν εκβιάζει, είναι εξαιρετικός χειριστής, μπορεί να δημιουργήσει μόνος του φάσεις, είναι (κρίνοντας μόνο από το συγκεκριμένο ματς) παίκτης που θα βοηθήσει.

Πάμε στην αντίπερα όχθη. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός, σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης, αλλά πιστώνεται ότι «γύρισε» το παιχνίδι και το έχασε στις λεπτομέρειες. Και το «γύρισε» με άξονες τον Νικ Καλάθη και τον Τζέιμς Γκιστ, πολύ καλό τον Κρις Σίνγκλεντον.

Είναι εμφανές ότι ο Μάικ Τζέιμς τους μπέρδεψε. Θεωρώ ότι ο Τσάβι Πασκουάλ κάνει λάθος που από την πρώτη στιγμή του έδωσε τα κλειδιά. Όχι γιατί στη συγκεκριμένη βραδιά ήταν πολύ κακός, αλλά επειδή έχουν μπλεχτεί οι ρόλοι.

Χρειάστηκε ώρα για να μπουν στον ρυθμό του αγώνα οι παίκτες του, ο Νίκος Παππάς δεν μπήκε ποτέ, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν εκτός αγώνα. Όταν έχεις διανύσει τα 2/3 της σεζόν, δεν χρειάζεσαι δομικές αλλαγές, αλλά παίκτες που θα μπουν στην εξίσωση. Αίφνης οι «πράσινοι» αφαίρεσαν τα κλειδιά από τον Καλάθη, που όταν πήρε την ομάδα στην πλάτη του, θύμισε τον καλό Παναθηναϊκό που έχουμε δει.

Είναι πρόδηλο ότι θα βρεθούν οι ρόλοι κι οι ισορροπίες, αλλά είναι ζητούμενο τι θα έχει χάσει στο μεσοδιάστημα το «τριφύλλι».

Κλείνω όπως ξεκίνησα: Είμαστε τυχεροί που μπορούμε να ζήσουμε τέτοιες συγκινήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ