Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 85-87

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 85-87

Δείχνοντας τρομερά ψυχικά αποθέματα και απίστευτο χαρακτήρα, ο Ολυμπιακός πήρε τεράστιας σημασίας νίκη επί του Παναθηναϊκού στην παράταση με 87-85! Παρά την επιστροφή των πράσινων από το -13, οι Πειραιώτες, έφτασαν στην επικράτηση με έναν ηγετικό Ρόμπερτς και πλέον δεν χάνουν το πλεονέκτημα έδρας! Μεγάλα ζόρια για τους πράσινους.

Ενας απόλυτα διαβασμένος, ψυχωμένος και με τεράστιο χαρακτήρα Ολυμπιακός, νίκησε τον Παναθηναϊκό στην παράταση με 87-85 σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι. Οι Πειραιώτες ηγούνταν στο σκορ σε όλο σχεδόν το ματς, προηγήθηκαν ακόμη και με 13 πόντους (46-59), ωστόσο οι πράσινοι με μια εντυπωσιακή ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο (21-9 το επιμέρους σκορ) ισοφάρισαν σε 71-71 κι έστειλαν το ματς στην παράταση.

Ούτε τότε όμως πτοήθηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος με μεγάλο τρίποντο του Ρόμπερτς και βολές του ίδιου, έφτασε στην τεράστια νίκη. Το παιχνίδι ήταν γεμάτο ένταση και σασπένς με τους ερυθρόλευκους να είναι καλύτεροι συγκριτικά, να έχουν πιο «καθαρό μυαλό» και να παίρνουν τη νίκη στο τέλος της παράτασης.

Από την άλλη πλευρά οι πράσινοι ήταν μπερδεμένοι, δεν είχαν σαφείς ρόλους, ο Τζέιμς ήταν ανέτοιμος να βοηθήσει, έχασαν πολλές βολές και δεν μπόρεσαν να κάνουν την ολική ανατροπή. Πλέον ο δρόμος τους για το Βελιγράδι δυσκολεύει αρκετά, καθώς το πλεονέκτημα έδρας είναι μάλλον απίθανο να το πάρουν.

Οι δυο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν νευρικές, έκαναν πολλά λάθη, ήταν άστοχες και έκαναν αρκετά φάουλ. Ετσι η ποιότητα του ματς δεν ήταν καλή με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 18-16.

Η συνέχεια όμως ανήκε στον Ολυμπιακό, καθώς βρήκε στο πρόσωπο του Ρόμπερτς τον παίκτη που θα βάλει τα σουτ και θα οργανώσει σωστά το παιχνίδι. Την ίδια ώρα ο Τιλί με τον Παπαπέτρου έδιναν λύσεις στην άμυνα και τα ριμπάουντ ανανεώνοντας πολλές επιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι είχαν πρόβλημα με τον Τζέιμς, ο οποίος με το «ένας εναντίον ενός» παιχνίδι του δεν βοηθούσε τους υπόλοιπους. Εκανε επιθέσεις ένας εναντίον όλων, που φυσικά κατέληγαν στο σίδερο, ενώ οι Ρίβερς και Λοτζέσκι ήταν εκτός ματς.

Έτσι ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς προηγήθηκε με 11 πόντους (38-27 στο 17’)  και δυο λεπτά αργότερα με 43-30 για να τελειώσει το πρώτο μέρος με 43-34 υπέρ των ερυθρολεύκων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν στη β περίοδο 10/15 σουτ με τον Ρόμπερτς να έχει 3/3 τρίποντα, ενώ τα ριμπάουντ ήταν 12-2 (14-23 συνολικά) με τον Παναθηναϊκό να έχει 4/14 τρίποντα και άποντους τους Ρίβερς, Λοτζέσκι.

Παρά τις προσπάθειες των Καλάθη και Γκιστ ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεσή του, ενώ από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός με πλάνο και αυτοπεποίθηση είχε τη διαφορά κοντά στους δέκα πόντους. Με τον Σπανούλη να είναι καθοριστικός, αλλά και τον ΜακΛίν να κερδίζει τις «μάχες» μέσα στις ρακέτες οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 13 πόντους (46-59 στο 27’).

Οι πράσινοι μείωσαν στους εννέα, αλλά και πάλι δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν καθώς ο Παπαπέτρου με ένα μεγάλο τρίποντο έδωσε και πάλι «αέρα» 12 πόντων (50-62 με τη λήξη του δεκαλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός έκανε νέα προσπάθεια για να μειώσει τη διαφορά με τον Καλάθη να παίρνει προσπάθειες «ένας εναντίον  ενός» και να τα καταφέρνει, ενώ με τον Ρόμπερτς να έχει 4 φάουλ στον πάγκο ο Ολυμπιακός δεν είχε τον παίκτη για να σκοράρει από τη θέση του ποϊντ γκαρντ. Ετσι ο Τζέιμς μείωσε σε 69-70 στο 38’ με το ΟΑΚΑ να «παίρνει φωτιά»! Ο Γκιστ έκανε το 71-71 στο 1.19’’ και ο Σπανούλης με ½ βολές στα 55’ το 71-71, ενώ ο Τζέιμς ήταν άστοχος στα 33’’.

Ο Σπανούλης αστόχησε στα 9’’ και ο Τζέιμς έχασε τη μπάλα αδυνατώντας να κάνει επίθεση με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση! Ο Ρόμπερτς με ένα τρίποντο στο 1’ πριν τη λήξη και με δυο βολές στα 36’’ ήταν εκείνος που έκανε το 82-86, ενώ ο Καλάθης αστόχησε σε δίποντο. Ο Παπαπέτρου με βολές έκανε το 84-87 στα 4’’ και «σφράγισε» τη νίκη για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Τζέιμς μείωσε σε 85-87.

Από τον θριαμβευτή Ολυμπιακό οι Ρόμπερτς (18π.), Πρίντεζης (15π.) και Σπανούλης (15π.) ήταν οι καλύττεροι, ενώ σημαντική ήταν η προσφορά του Παπαπέτρου (11π.).

Από τον Παναθηναϊκό προσπάθησαν οι Καλάθης (23π, 10ας), Σίνγκλετον (13π.) και Γκιστ (21π.).

 Τα δεκάλεπτα: 18-16, 34-43, 50-62, 71-71κ.α., 85-87πρτ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ