Μπασκόνια – Χίμκι 87-77

Μπασκόνια – Χίμκι 87-77

Σημαντική νίκη στην μάχη της πρόκρισης για τους Βάσκους, την ώρα που η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασε έδαφος στην προσπάθεια της να εξασφαλίσει μια θέση στην πρώτη 4άδα που χαρίζει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Η Μπασκόνια επικράτησε με 87-77 της Χίμκι στη Βιτόρια και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ, όμως, πήρε τα ηνία του αγώνα από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά και δίχως να κοιτάξει πίσω έφτασε σε άνετη νίκη, κάνοντας σημαντικό βήμα στην προσπάθειά της για μια θέση στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας, καθώς βελτίωσε το ρεκόρ της στο 11-13 και πλησίασε σε απόσταση… βολής από την όγδοη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Παράλληλα, το αποτέλεσμα αυτό ήρθε σαν… δώρο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με νίκη στο ντέρμπι «αιωνίων» κόντρα στον Ολυμπιακό έχει τη δυνατότητα να προσπεράσει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία πλέον έχει ρεκόρ 14-10.

Η Χίμκι με τον Αλεξέι Σβεντ να είναι «καυτός» επέβαλε στην αρχή το ρυθμό της και είχε το προβάδισμα (26-18 στο 19’) με τον Ρώσο άσο να έχει δέκα πόντους.

Κι όμως οι Βάσκοι με «όπλο» την άμυνά τους, αλλά και την ηγετική παρουσία του Σενγκέλια κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να προηγηθούν με 44-39 στο ημίχρονο δίνοντας την δική τους απάντηση στους Μοσχοβίτες.

Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως οι γηπεδούχοι πάτησαν το γκάζι και εξαφανίστηκαν. Με άμυνα που «τσάκιζε κόκκαλα», γρήγορο τέμπο και με πολύ καλές επιλογές στην επίθεση έκαναν επιμέρους σκορ 23-7 και από 44-41 στο 21’ προηγήθηκαν με 67-48 στο 28’.

Οι Μπομπουά και Χουέρτας ήταν εκείνοι που βοήθησαν τον Σενγκέλια στην επίθεση και οδήγησαν τη Μπασκόνια μέσα από ασφαλή μονοπάτια.

Η Χίμκι πέραν του Σβεντ δεν είχε άλλον παίκτη για να επιχειρήσει την ανατροπή, αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα στην αμυντική τους λειτουργία, είχαν λάθος επιλογές στην επίθεση και η Μπασκόνια έβγαινε γρήγορα στον αιφνιδιασμό σκοράροβντας εύκολα καλάθια.

Ετσι η διαφορά έφτασε στους 18 πόντους (85-67 στο 37’) και οι Βάσκοι άρχισαν να κάνουν διαχείριση του χρόνου και του σκορ στον υπόλοιπο χρόνο του ματς φτάνοντας στην τελική επικράτηση με 87-77.

Τα δεκάλεπτα: 18-26, 44-39, 69-52, 87-77

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ