Χίμκι – Παναθηναϊκός  78-61

Χίμκι – Παναθηναϊκός 78-61

Κακός και άστοχος ο Παναθηναϊκός παρά το καλό ντεμπούτο του Τζέιμς έχασε στην Μόσχα από την Χίμκι με 78-61 και βλέπει το όνειρο της 4άδας να.. ξεθωριάζει.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στη Μόσχα για να πάρει το διπλό από τη Χίμκι, αλλά βρέθηκε στο καναβάτσο πριν ακόμα το καταλάβει γνωρίζοντας βαριά ήττα με 78-61 από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι πράσινοι ήταν τραγικοί, χωρίς συγκέντρωση, χωρίς πάθος στην άμυνα και «μπερδεμένοι» γνωρίζοντας τη συντριβή από μια ομάδα που είχε ρυθμό, λύσεις και ήξερε πως να πάρει αυτό που ήθελε. Πλέον τα πράγματα για το τριφύλλι δυσκολεύουν πολύ και το ματς με τον Ολυμπιακό την επόμενη εβδομάδα είναι ο «τελικός των τελικών»

Ο Παναθηναϊκός από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν  νωθρός, χωρίς πάθος στην άμυνα, με αργές αντιδράσεις και  χωρίς συγκέντρωση στην επίθεσή του. Οι πράσινοι με προεξάρχοντα τον Καλάθη έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο, δεν είχαν καθαρό μυαλό, ήταν άστοχοι ακόμα και στις βολές, ενώ ο Πασκουάλ με συνεχείς αλλαγές έψαχνε να βρει το ιδανικό σχήμα.

Μόνο που δεν προλάβαινε κανένα σχήμα να αποκτήσει ρυθμό, καθώς έρχονταν οι αλλαγές. Οι Ρώσοι καθοδηγούμενοι από τον Σβεντ και με πολύ καλή παρουσία του Τζένκινς είχαν σωστή οργάνωση του παιχνιδιού τους, ήξεραν τι ήθελαν πάνω στο παρκέ και πως να το πάρουν και πήραν το προβάδισμα με δέκα πόντους (28-18) στο 12’. Η είσοδος του Βουγιούκα έδωσε κάποιες λύσεις στον Παναθηναϊκό, καθώς ο Έλληνας σέντερ πήγε σε παιχνίδι επαφής κέρδισε φάουλ και με βολές μείωσε σε 30-27 στο 15’.

Η Χίμκι όμως τον εξουδετέρωσε σημαδεύοντας τα αργά του πόδια και με τον Τζένκινς να ευστοχεί σε δυο απανωτά τρίποντα έφτασε τη διαφορά στους 14 πόντους (44-30 στο 19’) με τη διαφορά να φτάνει στους 15 με τη λήξη του ημιχρόνου (46-31).

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός σκόραρε μόνο ένα σουτ εντός παιδιάς με τρίποντο του Ντένμον έχοντας 0/4 δίποντα και 1/5 τρίποντα και όλοι οι υπόλοιποι πόντοι του ήταν με βολές, ενώ ο Καλάθης είχε 1/7 σουτ! Εκτός τόπου και χρόνου ο Σίνγκλετον, απών σε άμυνα και επίθεση…

Η Χίμκι συνέχισε στο ίδιο τέμπο με τον Σβεντ να μην αντιμετωπίζει προβλήματα, όσο είχε απέναντί του τον Καλάθη και να φτάνει τη διαφορά στους 20 πόντους (55-35 στο 26’). Ο Πασκουάλ έβγαλε τον ελληνοαμερικανό, που ήταν σε τραγική βραδιά και πέρασε τον Τζέιμς ο οποίος με παιχνίδι ένας εναντίον ενός κατάφερε να δώσει λύσεις στον Παναθηναϊκό, που μείωσε στους 14 πόντους (60-46 στο 29’).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Χίμκι προσπαθούσε να καλύψει τη διαφορά των 28 πόντων με τους οποίους είχε χάσει στο ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός έκανε ο, τι μπορούσε για αν τη διευκολύνει.

Άστοχα τρίποντα με το παραμικρό από τον αδιάφορο Σίνγκλετον και τον Τζέιμς, κανένα σύστημα, καμία διαχείριση του σκορ και του χρόνου. Η διαφορά έφτασε στους 18 πόντους στο 38’ με τον Ντένμον να πασχίζει να αποδείξει πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ της ομάδας και να είναι ίσως ο μοναδικός φιλότιμος από τους δώδεκα του Πασκουάλ. Έτσι η Χίμκι έφτασε στην επικράτηση με 78-61, χωρίς ωστόσο να καλύψει τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Ίσως το μοναδικό θετικό από την αποψινή βραδιά για τους «πράσινους».

Οι Ντένμον και Βουγιούκας ήταν τουλάχιστον φιλότιμοι και συνεπείς με το πλάνο. Οι υπόλοιποι και ειδικότερα ο Καλάθης ήταν σε άλλο γήπεδο.

Από τη Χίμκι οι Σβεντ (20π.),  Γκιλ (16π.) και Χάνεϊκατ (9π.) ήταν οι κορυφαίοι.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 46-31, 63-46, 78-61

Τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ