Ολυμπιακός – Βαλένθια 80-70

Ολυμπιακός – Βαλένθια 80-70

Ενας φοβερός και τρομερός Βασίλης Σπανούλης, με 25 πόντους και 9 ασίστ, οδήγησε τον Ολυμπιακό σε δύσκολη νίκη επί της Βαλένθια με 80-70.

Με τέτοιο Βασίλη Σπανούλη ποιον να φοβηθεί; Κανέναν.. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 80-70 της Βαλένθια στο ΣΕΦ, πραγματοποίησε το 16-7 στην Ευρωλίγκα και παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της διοργάνωσης. Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν ξεπεράσουν το σοκ του χαμένου τελικού της Κρήτης και σε ένα μέτριο βράδυ κρατούν τη νίκη και τη μεγαλειώδη εμφάνιση του αρχηγού τους.

Θυμηθείτε το play by play της αναμέτρησης

Γιατί τον μνημονεύουμε τόσο όμως τον 36χρονο γκαρντ; Ο Βασίλης Σπανούλης τελείωσε την αναμέτρηση έχοντας 25 πόντους, με 9/13 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4/4 βολές και 9 ασίστ. Απίστευτος ο αρχηγός των Πειραιωτών, με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να τον ακολουθεί με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ καλοί ήταν και οι Παπανικολάου (νταμπλ νταμπλ με 11 ποντους και 10 ριμπάουντ) και Βαγγέλης Μάντζαρης (11 πόντοι με εκπληκτικές άμυνες στον Ερικ Γκριν.

ΕΤΡΕΞΕ, ΠΙΕΣΕ ΚΑΙ +11
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκίνησε με τους 5 κλασικούς παίκτες του, με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ να πατούν παρκέ. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν 6-3 με τέσσερις πόντους του Μιλουτίνοφ. Πρωτοβουλίες ανέλαβε ο Βασίλης Σπανούλης, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να… κεντάει στο ΣΕΦ, να μοιράζει ιδανικά, να σκοράρει με γκολ-φάουλ και να δίνει ασίστ… ποίημα στον Παπανικολάου για το γρήγορο +10 της ομάδας του ( 13-3) με 5’ 06’’ να απομένουν για το τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Σαν Εμετέριο ήταν ο μοναδικός που απειλούσε τους γηπεδούχους καθώς είχε και τους εφτά πόντους της Βαλένθια στο 15-7, με τον Μιλουτίνοφ και πάλι να καρφώνει και να πραγματοποιεί το 18-7. Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τους «ερυθρόλευκους» στο +11 (22-11) με την ομάδα του Πειραιά να έχει τον πλήρη έλεγχο του ματς.

ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ
Οσο εντυπωσιακή ήταν η πρώτη πεντάδα του Ολυμπιακού, τόσο προβλημάτισαν οι… παγκίτες του Σφαιρόπουλου. Με Στρέλνιεκς, Ρόμπερτς, Τόμπσον, Ουίλτζερ και ΜακΛιν, η Βαλένθια είχε εύκολο έργο. Επιθετικά αλλά και αμυντικά ο Ολυμπιακός κολλούσε παντού, οι Ισπανοί ήταν εύστοχοι από την περιφέρεια και με τρίποντο του Σαν Εμετέριο έφτασαν στους 4 (28-24).

Ο Ντόρνεκανμπ μείωσε για πρώτη φορά στους 2 (30-28) για να έρθει μία μικρή αντίδραση από τους γηπεδούχους. Οι Παπαπέτρου και Παπανικολάου σκόραραν τέσσερις πόντους για το 34-28. Δύο κλεψίματα και ισάριθμα λέι απ από Μάντζαρη και Σπανούλη έδωσαν αέρα οχτώ πόντων στους γηπεδούχους (40-32), αλλά και πάλι ένα κακό αμυντικό διάστημα για τον Ολυμπιακό ήταν ο λόγος για το 40-39 του ημιχρόνου. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Πειραιώτες δέχθηκαν σε ένα 10λεπτο 28 πόντους, με τον Ερικ Γκριν να έχει μόλις 4 πόντους!

ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΘΕΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ
Σοβαρός ο Ολυμπιακός με έναν επικό Σπανούλη στην Τρίτη περίοδο. Και πάλι ο αρχηγός έσερνε τον… χορό στο Φάληρο, σκόραρε με κάθε τρόπο, την ώρα που η άμυνα των ερυθρόλευκων ξύπνησε και πάλι. Βοήθησε σε αυτό το διάστημα και ο Μιλουτίνοφ με τον Πρίντεζη, την ώρα που ο Σέρβος πραγματοποίησε το 50-41. Ο Μάντζαρης είχε… κλειδώσει τον Γκριν, ο Σπανούλης πραγματοποίησε το 52-44 (16 πόντους και 8 ασίστ μέχρι τότε) και ο Ολυμπιακός επέστρεψε πάνω από τους 10 πόντους τη διαφορά με τον με τον Πρίντεζη (κάρφωμα για το 57-46).

Ένα τρίποντο του θετικού στα αμυντικά καθήκοντα, Βαγγέλη Μάντζαρη, ήταν ο λόγος για το 60-48, για να αντιδράσει και πάλι η Βαλένθια και με ένα 7-2 να πάει το ματς στο 62-55.

ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ
Οι Ισπανοί δεν παράτησαν τα όπλα. Ο Ολυμπιακός έδειξε και πάλι κακά αμυντικά δείγματα γραφής και η Βαλένθια έμεινε κοντά σκορ. Ένα δίποντο του Ρόμπερτς πραγματοποίησε το 68-64, με την αμέσως επόμενη φάση να έχει πρωταγωνιστή των πρώην ερυθρόλευκο, Έρικ Γκριν, ο οποίος κέρδισε φάουλ σε τρίποντο και με 2/3 βολές έγραψε το 68-66. Δύο κακές επιθέσεις από τις δύο ομάδες με το σκορ να παραμένει απαράλλακτο. Η μπάλα έμεινε στα χέρια του Σπανούλη, ο Τόμας κέρδισε άλλη μία μάχη στο «ζωγραφιστό» και με ½ βολές μείωσε στον πόντο.

Ξανά ο αρχηγός μίλησε, σκόραρε με ντράιβ και έγραψε το 70-67, οι ερυθρόλευκοι δις έπαιξαν καλές άμυνες, όμως μπροστά χώλαιναν. Και ποιος έρχεται τότε; Μην τα ξαναλέμε. Σαν το παλιό καλό κρασί, ο 36χρονος γκαρντ της ομάδας του Πειραιά, πήρε το ντράιβ και πραγματοποίησε το 72-67 με 2’ 08’’ να απομένουν για τη λήξη. Και σιγά μην σταμάταγε. Με το έτσι θέλω πήρε το φάουλ σε τρίποντο, έβαλε και τις τρεις βολές και πήγε το ματς στο 75-67.

Ο Γκριν με δίποντο αυτοθυσίας το 75-69 και ο Αμπάλντε με μίαβολή το 75-70 για να έρθει ο Πρίντεζης και ουσιαστικά να βάλει τέλος στις ελπίδες των φιλότιμων Ισπανών με ένα τρίποντο. Ο Μάντζαρης με ένα ζευγάρι βολών ολοκλήρωσε το καλό του ματς (11 πόντοι και φοβερές άμυνες στον Γκριν) και ο Ολυμπιακός συνεχίζει απτόητος την πορεία του στην Ευρωλίγκα με 16 νίκες και 7 ήττες.

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 40-39, 62-55, 80-70

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ