Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 79-80

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 79-80

Φοβερή νίκη για τον Ολυμπιακό με 80-79 επί της Ρεάλ μέσα στην Μαδρίτη, χάρη σε έναν σπουδαίο Πρίντεζη με 21 πόντους!

Tι ματς και αυτό. Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι διαθέτει ψυχή και καρδιά. Ότι έχει αφήσει εντελώς πίσω την αγωνιστική… κοιλιά του και πέρασε από μία έδρα που τον στοίχειωνε τόσα χρόνια! Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 80-79 της Ρεάλ στη Μαδρίτη, πραγματοποιώντας μία νίκη που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στο πλεονέκτημα έδρας.

Πρωταγωνιστής αυτού του θριάμβου; Ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος τελείωσε το μας με 21 πόντους, 4/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 7/7 βολές ενώ είχε και 6 ριμπάουντ φτάνοντας στους 26 βαθμπούς στο σύστημα αξιολόγησης. Άξιοι συμπαραστάτες οι Γιάνις Στρέλνιεκς (11 πόντοι) και Κάιλ Ουίλτζερ (12 πόντοι) ενώ κομβικός ήταν και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 8 πόντους και 12 ριμπάουντ!

Παρά την εχθρική διαιτησία της Πάντερ και τα… αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα στο τέλος, ο Ολυμπιακός κατέκτησε ένα ροζ φύλλο αγώνα που του δίνει φτερά ενόψει της συνέχειας.

Ο ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ

O Ολυμπιακός δεν μπήκε άσχημα στο παρκέ. Σε μία έδρα που συνηθίζει να είναι… αναιμικός, είχε σε κέφια τον Γιώργο Πρίντεζη ο οποίος είχε τους 7 από τους 13 πόντους της ομάδας του και το 13-13 στο Παλάθιος Ντε Ντεπόρτες.

Μάλιστα ο Μάντζαρης με 2 βολές και ο Μιλουτίνοφ, διαμόρφωσαν το 13-17 για τους «ερυθρόλευκους». Το σκορ παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο, ο Ολυμπιακός έπαιξε σωστά στη Μαδρίτη χτυπώντας τις αδυναμίες της Ρεάλ και οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο όντας μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκειά της με τον φωτεινό πίνακα του κλειστού να λέει 20-21.

Η συνέχεια; Κάπως ίδια.. Ο Ουίλτζερ πρόσθεσε ένα τρίποντο για το 22-26 των Πειραιωτών, ενώ ο ΜακΛιν με γκολ φάουλ διαμόρφωσε το 25-29. Ο Καναδός φόργουροντ από τα 6,75μ έπραξε το 27-32 και ο Ρόμπερτς με ένα pull up από τα 5 μέτρα έγραψε το 29-34. Τα καλάθια έπεφταν… βροχή, στο τρίποντο του Ρέγιες απάντησε απευθείας ο Τόμπσον για το 32-37.

Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα με τρίποντο του Στρέλνιεκς προηγήθηκαν με εφτά ποντους (34-41) ενώ ο Τόμπσον από την γραμμή των βολών πραγματοποίησε το 35-43.

Ο Πρίντεζης κέρδισε ένα φάουλ από τον Ντόντσιτς, εκτέλεσε δύο βολές και ο Ολυμπιακός μπήκε στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα του ημιχρόνου στο 37-45. Ο Κάρολ σκόραρε για το 39-45 που ήταν και το σκορ του πρώτου 20λέπτου.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ… ΑΡΡΩΣΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΟΥΙΛΤΖΕΡ

Αναμενόμενη ήταν η αντίδραση της Ρεάλ μετά το -6 του ημιχρόνου. Ο Πρίντεζης πάντως ήταν ξανά εκεί και παρά το 44-47, ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού σκόραρε για το 44-49.

Ο Ντόντσιτς έμοιαζε λες και παίζει μόνος του απέναντι στους Πειραιώτες και με τρίποντο έπραξε το 47-49. Ο Ταβάρες στο μις ματς με τον Ρόμπερτς ισοφάρισε άνετα, αλλά ο Παπανικολάου εκτέλεσε και τις δύο επόμενες επιθέσεις και σκόραρε αρχικά για το 49-51 και από τις βολές για το 49-53. Οι «ερυθρόλευκοι» παρότι ήταν θετικοί στα επιθετικά τους καθήκοντα, είχαν πρόβλημα με την αντιμετώπιση του Τόμπκινς, με τον Αμερικανό της Ρεάλ να έχει βάλει δύσκολα στην άμυνα της ομάδας του Πειραιά.

Παρά το 57-58 λοιπόν του Τόμπκινς, ο Στρέλνιεκς έγραψε το 57-60 (νωρίτερα στο 54-58 τρίποντο του Ρόμπερτς), ο Ντόντσιτς  έφερε το ματς στα ίσα αλλά ο… ημίτρελος Ουίλτζερ, σε επίθεση 4’’ πέτυχε τρίποντο buzzer beater από τα οχτώ μέτρα, έχοντας κάνει και προσποίηση για το 62-65!

ΨΥΧΑΡΑ Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ, ΔΙΠΛΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 9 ΧΡΟΝΙΑ

Και όμως ο Ολυμπιακός με την πεντάδα των ξένων του (Ρόμπερτς, Στρέλνιεκς, Τόμπσον, Ουίλτζερ και ΜακΛίν) εμφανίστηκε κάκιστος στα πρώτα λεπτα της τέταρτης περιόδου. Και αυτό απευθείας τιμωρήθηκε από την Ρεάλ που έτρεξε ένα 7-0 σερί για το 69-65.

Ο Σφαιρόπουλος απάντησε με τους  Σπανούλη, Παπανικολάου (στο 2), Τόμπσον, Ουίλτζερ και Μιλουτίνοφ, όμως ο Κοζέρ τον «πλήγωσε» εκ νέου τον Ολυμπιακό για το 71-65, ο Ρέγιες ήταν ο παικτης «κλειδί» στην ρακέτα και οι Μαδριλένοι έμοιαζαν να ελέγχουν το ματς.

Ένα πικ εν ρολ του Σπανούλη με τον Μιλουτίνοφ απέφερε καρπούς και ο Σέρβος σκόραρε για το 71-67. Ο Κοζέρ άνοιξε κι άλλο τη διαφορά (73-67) αλλά το γκολ φάουλ του Πρίντεζη διαμόρφωσε το 73-70.   Σε μία περίεργη φάση, ο Ρέγιες έχασε και τις δύο βολές που του έδωσε το αντιαθλητικό του Σπανούλη, χτύπησε την μπάλα με το πόδι στη δεύτερη και δέχθηκε σωστά τεχνική ποινή!

Βολή από τον Στρέλνιεκς και ένα τρίποντο του Πρίντεζη (ωραία συνεργασία με τον Στρέλιεκς) και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 73-74. Ο «Πρι» μάλιστα έκοψε τον Καμπάτσο σε λέι απ, έδωσε την άνεση στον Παπαπέτρου να βάλει ½ από τις βολές και κέρδισε και το φάουλ από τον Τόμπκινς στο 75-75 για να κάνει από τη γραμμή της φιλανθρωπίας το 75-77.

Από το ίδιο σημείο ο Ντόντσιτς πέτυχε ½ γα το 76-77 με δύο λεπτά να απομένουν και  ο Πρίντεζης στην αμέσως επόμενη φάση υπέπεσε σε λάθος, όμως η άμυνα του Ολυμπιακού ανάγκασε τη Ρεάλ να σπαταλήσει όλο το 24αρι της.

Ένα ακόμα λάθος από τους «ερυθρόλευκους», δύο ακόμα βολές του Ντόντσιτς και το ματς στο 78-77. Η ομάδα του Πειραιά έπαιξε γρήγορα την επίθεσή της, ο Στρέλνιεκς πήρε το ντράιβ και σκόραρε με ντράιβ πάνω από τα τεράστια χέρια του Ταβάρες για το 78-79 με 34,2 να απομένουν για τη λήξη.

Ο Παπαπέτρου κάνει  φάουλ στον Ντόντσιτς, ο Σλοβένος έχασε και τις δύο αλλά η Πάντερ έδειξε επανάληψη για… είσοδο του Μάντζαρη πριν την βολή. Ο Στρέλνιεκς το πήρε επάνω του, κέρδισε το φάουλ με ντράιβ και κατευθύνθηκε στα 4,5 μέτρα για το ζευγάρι του. Έχασε την πρώτη, πέτυχε τη δεύτερη για το 79-80 και η μπάλα στη Ρεάλ με 15 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Η Ρεάλ ήπιε… θαλασσα στην τελευταία επίθεση, η Πάντερ παραλίγο να της δώσει ένα φάουλ ντροπή στον Κοζέρ παρότι το χρονόμετρο είχε μηδενίσει, αλλά ευτυχώς ο Μπελόσεβιτς κοίταξε το instant replay και έληξε το ματς!

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 39-45, 62-65, 79-80

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ