Ζαλγκίρις Κάουνας – Χίμκι 74-84

Ζαλγκίρις Κάουνας – Χίμκι 74-84

Σε ένα σκληρό ματς που ήταν ντέρμπι για 37', η Χίμκι με σούπερ Χάνεϊκατ, νίκησε με 84-74 τη Ζαλγκίρις εκτός έδρας και πέτυχε πολύ σημαντική νίκη που την κρατά σε επαφή με την προνομιούχο τετράδα της Euroleague.

Η Ζαλγκίρις υποδέχτηκε την Χίμκι στο Κάουνας, σε ένα ντέρμπι μεταξύ των δυο ομάδων που τρέχουν για να προλάβουν την 54η και τελευταία προνομιούχο θέση στην κανονική διάρκεια της Euroleague.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση. Έπιασαν πολύ καλό ρυθμό επιθετικά και έκλεισαν την πρώτοι περίοδο στο +11 (26-15). Η δεύτερη όμως περίοδος ήταν καρμπόν αλλά από την… ανάποδη. Οι Ρώσοι πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα τους παίκτες του Γιασικεβίτσιους και με ένα επί μέρους 28-18, κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο στο -1 (44-43).

Από εκεί και πέρα, το δεύτερο μέρος ήταν πολύ ισορροπημένο. Η Χίμκι έφτασε μέχρι και σε προβάδισμα 6 πόντων (52-46), αλλά η Ζαλγκίρις πάντα έβρισκε τον τρόπο μα επιστρέφει. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με την Χίμκι μπροστά 61-59 και όλα έδειχναν πως στην κρίσιμη 4η περίοδο, η αναμέτρηση θα ήταν αίμα και άμμος.

Όπως και έγινε. Η Χίμκι είχε ένα μικρό προβάδισμα με τους Λιθουανούς να καταφέρνουν τρεις φορές να ισοφαρίσουν το ματς. Το ματς συνέχισε να είναι στην κόψη του ξυραφιού μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Εκεί με το σκορ 76-73, ο Πάνγκος αστόχησε σε δύο σερί τρίποντα, την ώρα που ο Χάνεϊκατ «σκότωσε» τους Λιθουανούς με δύο δικά του σε πολύ καίρια σημεία.

Κάπως έτσι η Χίμκι νίκησε μέσα στο Κάουνας την πολύ καλή φέτος Ζαλγκίρις με 84-74 και την έπιασε στην 6η θέση με ρεκόρ 13-9, μια μόλις νίκη μακριά από την πολυπόθητη 4άδα της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 44-43, 59-61, 74-84

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ