Βαλένθια – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 103-99

Βαλένθια – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 103-99

Με την τριπλέτα Αμπάλδε, Ντούμπλιεβιτς και Γκριν σε μεγάλη μέρα η Βαλένθια έκανε το μπαμ και νίκησε την ελλιπής στη θέση "5" ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 103-99 για την 22η αγωνιστική της Euroleague.

Η Βαλένθια υποδέχτηκε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την 22η αγωνιστική τα Euroleague. Οι δύο ομάδες είχαν ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο με την ΤΣΣΚΑ να εχει βραχεία κεφαλή (23-21) Το δεύτερο δεκάλεπτο όμως ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Η Βαλένθια βρήκε ρυθμό επιθετικά και σκόραρε 28 πόντους, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει με τη Βαλένθια στο +7 (49-42).

Ο Ροντρίγεθ ήταν σε κακή κατάσταση και σε συνδυασμό με την έλλειψη των δύο βασικών σέντερ (Χάινς, Χάντερ), η ΤΣΣΑ δυσκολεύτηκε αρκετά. Όμως είχαν σε εκπληκτική μέρα τους Ντε Κολό και Κλάιμπερν που έπαιζαν μόνοι τους, τους γηπεδούχους. Κάπως έτσι η ΤΣΣΚΑ άντεξε την πίεση στο τρίτο δεκάλεπτο (24-24 επί μέρους) και εξαπέλυσε τη αντεπίθεσή της στο κρίσιμο τέταρτο δεκάλεπτο. Έστω και χωρίς τον Δημήτρη Ιτούδη ου κατά τη προσφιλή του συνήθεια, πήρε δυο τεχνικές ποινές σε διάστημα ενός λεπτού λόγω διαμαρτυρίας και αποβλήθηκε.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Ρώσοι προσπάθησαν, μείωσαν στον πόντο (86-85) και στη συνέχεια ισοφάρισαν σε 93-93 με μόλις 76 δραματικά δευτερόλεπτα να απομένουν. Όμως ο τρομερός σήμερα Αμπάλδε με ένα μεγάλο τρίποντο στα 21’’ έκανε το 98-95 και στην ουσία έδωσε το ματς στη Βαλένθια.

Τελικό σκορ 103-99 με τη Βαλένθια να επιβεβαιώνει τον ρόλο ρυθμιστή που θα έχει στο πρωτάθλημα. Ανώδυνη ήττα για την ΤΣΣΚΑ που παραμένει μόνη πρώτη στην Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 28-19, 24-24, 30-33

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ