Παναθηναϊκός – Μπασκόνια 80-76

Παναθηναϊκός – Μπασκόνια 80-76

Με τον Παναθηναϊκό να είναι εξαιρετικός για δύο δεκάλεπτα και ηγέτες τους Γκάμπριελ, Γκιστ και Καλάθη, ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μπασκόνια με 80-76 και έκανε ένα ακόμη βήμα για την είσοδό του στην 4άδα. Αντιδράσεις κατά της Ευρωλίγκας από οπαδούς και παίκτες.

Με κορυφαίους τους Κένι Γκάμπριελ, Τζέιμς Γκιστ και Νικ Καλάθη και εξαιρετική παρουσία στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε πιο εύκολα της Μπασκόνια, από ότι μαρτυρά το τελικό 80-76 (22η αγωνιστική). Στο 14-8 το ρεκόρ των πράσινων πλέον που συνεχίζουν την προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσουν μια θέση που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Αντιδράσεις των φίλων του τριφυλλιού στις κερκίδες, με αφορμή την κόντρα με την Ευρωλίγκα. Αποδοκίμασαν αρκετές φορές τον εκτελεστικό διευθυντή Τζόρντι Μπερτομέου, φόρεσαν μάσκες με την όψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ενώ από την πλευρά τους οι παίκτες δεν παρατάχθηκαν στη σέντρα του γηπέδου κατά την ανάκρουση του ύμνου της διοργάνωσης.

Οι Καλάθης, Γκιστ και Γκάμπριελ ήταν οι «τρεις σωματοφύλακες» για τον Τσάβι Πασκουάλ, εκείνοι που οδήγησαν τους πράσινους στην επικράτηση. Ο τελευταίος μάλιστα έκανε εκπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο με 4/6 τρίποντα!

Η Μπασκόνια εκμεταλλεύτηκε το κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, που και πάλι άφηνε εκτεθειμένο το κέντρο της ρακέτας του με τον αντίπαλο ψηλό να παίζει με τον γκαρντ των πρασίνων και να έχει σαφές πλεονέκτημα. Ετσι οι Βάσκοι προηγήθηκαν με 18-11 στο 7’, ενώ είχαν πλεονέκτημα και στην άμυνά τους, μια και οι γηπεδούχοι ήταν στατικοί, χωρίς
έμπνευση και είχαν παγιδευτεί.

Η είσοδος του Γκάμπριελ στη θέση του Αντετοκούνμπο έλυσε αρκετά από ντα προβλήματα του Πασκουάλ. Ο Αμερικανός κατ’ αρχάς ξεκίνησε να σκοράρει από την περιφέρεια και μάλιστα «κατά ριπάς». Με 4/5 τρίποντα έφτασε στους 12 πόντους δίνοντας σημαντική βοήθεια στην επίθεση.

Στην άμυνα ήταν εκείνος που κάλυψε τα κενά, «χάλασε» με τα χέρια του τις γωνίες πάσας των Βάσκων και βοήθησε σημαντικά στα ριμπάουντ. Ετσι οι γηπεδούχοι προσπέρασαν (31-30 στο 14΄) για πρώτη φορά στο παιχνίδι, ενώ στη συνέχεια στην εξίσωση μπήκαν και οι Λεκαβίτσιους, Βουγιούκας, Γκιστ που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στο +6 (46-40), σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο μέρος, με τον Γκάμπριελ να έχει 15 πόντους με 4/6 τρίποντα!

Ο Παναθηναϊκός πίεσε στην άμυνά του ακόμα περισσότερο με «παγίδες» στον χειριστή της μπάλας και έκανε πολύ δύσκολες τις προσπάθειες των Βάσκων να εκδηλώσουν επιθέσεις. Ετσι με τον Γκιστ να σκοράρει και τον Σίνγκλετον να απειλεί από την περιφέρεια οι πράσινοι προηγήθηκαν με 18 πόντους διαφορά (67-49 στο 29’).  Οι Βάσκοι είχαν τεράστιο πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού τους και έκαναν σουτ με πολύ κακές προϋποθέσεις, τα οποία ήταν καταδικασμένα.

Η είσοδος του Ντιόπ στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου έκανε πολύ δύσκολες τις πάσες στους γηπεδούχους, που είχαν πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού τους με συνέπεια να ανακοπεί ο ρυθμός τους. Ετσι οι Βάσκοι με τον Τζάνινγκ και τον Μπομπουά βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν στους 4 πόντους (80-76 στο 1.02)! Ο Καλάθης αστόχησε σττα 41’’ σε τρίποντο και ο Τζάνινγκ στα 35’’ τον μιμήθηκε με τους πράσινους να παίρνουν το ριμπάουντ και να φτάνουν στην επικράτηση με το τελικό 80-76.

Από τον Παναθηναϊκό οι Γκάμπριελ (15π.), Γκιστ (15π., 5ριμπ), και Καλάθης (7π, 11 ας) ήταν οι καλύτεροι, ενώ από τη Μπασκόνια διακρίθηκαν οι Σενγκέλια (15π, 5 ριμπ, 4ας), Μπομπουά (15π, 5ριμπ) και Τζάνινγκ (12π. με 4/5 τριπ).

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 46-40, 67-53, 80-76

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ