Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 95-70

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 95-70

Με... κονσέρτο για πολυβόλα από τα 6,75μ. ο Ολυμπιακός διέσυρε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε με 95-70. Ασταμάτητοι Σπανούλης (19 με 6/9), Στρέλνιεκς (4/4τρ.). Καταπληκτικός ο Παπανικολάου

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία ονειρική εμφάνιση. Ο Σφαιρόπουλος πήρε και το… πορτοφόλι του Ομπράντοβιτς, ο… παππούς Σπανούλης απάντησε σε όλους τους επικριτές του και οι ερυθρόλευκοι διέλυσαν τη Φενέρμπαχτσε με 95-70 στο ΣΕΦ, επιστρέφοντας με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο στην Ευρωλίγκα.

Δεν υπήρχε άλλη ομάδα από τους γηπεδούχους στο παρκέ, οι οποία τελείωσαν το ματς με 13/17 τρίποντα, συμπαρασύροντας τους Τούρκους που είχαν να επιδείξουν μονάχα τον Ντίξον που σταμάτησε στους 24 πόντους. Δύο ήταν τα πρώτα βιολιά. Οι Βασίλης Σπανούλης και Γιάνις Στρέλνιεκς πέτυχαν από 19 πόντους, ενώ Πρίντεζης και ΜακΛίν ακολούθησαν με 12.

ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν ψυχωμένα στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν με 9-2 από τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη. Ο Σπανούλης με ντράιβ διαμόρφωσε τα ο 11-4 και πάλι ο Πρίντεζης από τα 6,7μ έφτασε το ματς στο 14-7. Οι δύο αρχηγοί του Ολυμπιακού είχαν ξεκινήσει… φουριόζοι  και ένα χουκ του «Πριντ» έδωσε αέρα 9 πόντων στην ομάδα του Πειραιά (16-7). Επιτέλους βλέπαμε τον Ολυμπιακό που ξέραμε όλοι στο ΣΕΦ. Σπανούλης και Πρίντεζης είχαν δέσει κόμπο τον Ζέλικο  Ομπράντοβιτς, ο Μάντζαρης με τον Παπανικολάου ήταν θετικά στηρίγματα  για τους γηπεδούχους και το σκορ εκτοξεύτηκε στο 28-13 έπειτα από δίποντο του Παπανικολάου (ασίστ του Μάντζαρη) βάζοντας φωτιά στο ΣΕΦ.

Και είχε κι άλλο.. Σε ένα φοβερό πρώτο δεκάλεπτο, οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν το 31-13 (τρίποντο του Σπανούλη) και με μία βολή του Μάντζαρη το ματς πήγε στο 32-15 με το δεκάλεπτο να λήγει στο εντυπωσιακό 34-18.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Ο ρυθμός έπεσε πολύ στο δεύτερο μισό. Η second unit του Ολυμπιακού ήταν… απαράδεκτη επιθετικά, κολλούσε ακόμα και στο κατέβασμα της μπάλας (τεράστια ευθύνη ο Ρόμπερτς) και η Φενέρ βρήκε ρυθμό εξαιτίας των σουτ των Γκούντουριτς και Ντίξον. Το τρίποντο του Στρέλνιεκς έφερε το 38-21, όμως οι Τούρκοι μείωσαν σε 38-26, με τους φιλοξενούμενους να είναι έχουν σφίξει για τα καλά την άμυνά τους.

Η είσοδος του Ρόμπερτς είχε αποσυντονίσει την άμυνα των ερυθρόλευκων και αυτό είχε ως αποτέλεσμα με τρίποντο του Ντίξον να γίνει το 38-29.  Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού απάντησε απευθείας, όμως το τρίτο προσωπικό του φάουλ έστειλε στις βολές και πάλι τον Ντίξον που είχε 10 σερί πόντους για την ομάδα του (41-31). Η αντίδραση ήρθε πάντως για τους γηπεδούχους με ένα ακόμα τρίποντο του Στρέλνιεκς για το (44-31) με την Φενέρ όμως ελέω ποιου άλλου, του Ντίξον, να τρέχει ένα 5-0 για να κλείσει το ημίχρονο στο 45-36.

IT WAS STRELNIEKS TIME…

Οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν από τα αποδυτήρια οσμιζόμενοι… αίμα. Με καλή περιφερειακή άμυνα, τον Σπανούλη σε τεράστια κέφια και με ορμή σε κάθε μεριά του παρκέ, προηγήθηκαν με 54-40. Ο Ντίξον και πάλι ήταν εκεί και με δύο τρίποντα μείωσε σε 57-46, με τον Αμερικανό γκαρντ με τούρκικο διαβατήριο να έχει πληγώσει πιο πολύ από τον καθένα τους γηπεδούχους έχοντας τους 21 από τους 46 πόντους της ομάδας του.

Στρέλνιεκς και Πρίντεζης διαμόρφωσαν το 62-48 και ο Λετονός γκαρντ με κλέψιμο και λέι απ, έγραψε το 64-48. Δεν σταμάτησε όμως εκεί.. Με μία βολή έπειτα από τεχνική ποινή και ένα δίποντο διαμόρφωσε το 67-50, για προσθέσει δύο βολές ο Μιλουτίνοφ  για το 69-50. Οι δύο ομάδες στράφηκαν στους πάγκους με το σκορ στον φωτεινό πίνακα του ΣΕΦ  να δείχνει 71-54 έπειτα από όμορφη προσπάθεια του Μπράιαν Ρόμπερτς.

Στα φοβερά της αναμέτρησης; Ο Ολυμπιακός είχε 10/12 σουτ από τα 6,75μ.. Εξωπραγματικό ποσοστό…

ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΜΑΚΛΙΝ

Η Φενέρμπαχτσε ήταν στα σκοινιά. Ο Ντίξον ήταν η μοναδική πηγή κινδύνου για τους γηπεδούχους και ο ΜακΛίν αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Με 10 πόντους από τους 12 του Ολυμπιακού, έστειλε τη διαφορά στο 81-59 με τρίποντο (!).

Ο Μέλι είχε βρει τον μπελά του από τον Αμερικανό σέντερ, καθώς με δύο βολές διαμόρφωσε το 83-61. Οι ερυθρόλευκοι δεν σταμάτησαν ούτε δευτερόλεπτο. Ένα τρίποντο του Στρέλνιεκς και ένα του Ουίλτζερ διέλυσε την όποια ελπίδα για αντίδραση της Φενέρ και ο Ολυμπιακός έβαλε τέλος στο αρνητικό του σερί με μία εκκωφαντική εμφάνιση απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Τα δεκάλεπτα: 34-1, 45-36, 71-54, 95-70

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ