Βαλένθια – Χίμκι 85-83

Βαλένθια – Χίμκι 85-83

Με 15 πόντους του Πλάις και 11 του Γκριν, η Βαλένθια που βρίσκεται σε ανοδική πορεία, λύγισε τη Χίμκι που είχε πρώτο σκόρερ τον Σβεντ με 22 πόντους.

Η Βαλένθια είναι σε ανοδική πορεία, καθώς κέρδισε με 85-83 τη Χίμκι και έφτιασε στις τέσσερις νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Από την άλλη πλευρά ήταν η πρώτη ήττα για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά από δύο σερί νίκες, αλλά φαίνεται πως θα κοστίσει σημαντικά στην προσπάθειά της για το πλεονέκτημα έδρας.

Οι δυο ομάδες είχαν τις απαντήσεις στην επίθεση καθώς οι άμυνές στους στο πρώτο μέρος ήταν περισσότερο χαλαρές. Οι ισπανοί με τον Μαρτίνεθ και τον Τόμας να βρίσκουν το στόχο και οι Ρώσοι με τον Χάνεϊκατ και τον Σβεντ να φτάνουν στο καλάθι, είχαν τον τρόπο να μένουν μέσα στο παιχνίδι (20-22 στο 9’ και 39-36 στο 18’).

Οι δυο προπονητές άφησαν τις πεντάδες τους να παίξουν πιο ελεύθερα, γρήγορα και με πολλά σουτ βλέποντας πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να το καταφέρουν. Μάλιστα το ημίχρονο έληξε με 46-44 για τους γηπεδούχους με το σκορ να πηγαίνει πολύ ψηλά.

Στο 26’ ο Βαν Ρόσομ δέχθηκε ένα δυνατό φάουλ από τον Μάρκοβιτς. Επεσε άτσαλα στο έδαφος και χτύπησε στη μέση, ενώ αποχώρησε από το παρκέ με φορείο. Το ματς συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με τους Ισπανούς πάντως να μην αφήνουν τη Χίμκι να επιβάλει το ρυθμό της και να αποσπαστεί. Έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στην τελική ευθεία που εξελίχθηκε σε «θρίλερ».

Στα 1.34’’ πριν τη λήξη ο Αμπάλντε έκανε το 85-80 και ο Μάρκοβιτς αστόχησε σε τρίποντο στα 1.16’’. Στα 51’’ ο ΣανΕμετέριο δεν πρόλαβε το χρόνο της επίθεσης και στα 28’’ ο Μάρκοβιτς με λέι απ μείωσε σε 85-82. Ο ΣανΕμετέριο στα 7’’ αστόχησε σε μια κακή επίθεση και στα 2’’ ο Τόμας έκανε έξυπνα φάουλ στον Σβεντ για να μην επιχειρήσει τρίποντο.

Ο Ρώσος άσος έβαλε την πρώτη βολή και αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη για να πάρει όμως το ριμπάουντ ο πανύψηλος Πλάις και η Βαλένθια να φτάσει σε μια σπουδαία νίκη με το τελικό 85-83.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 46-44, 63-64, 85-83

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ