Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα 86-82

Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα 86-82

Η Φενέρμπαχτσε έκαμψε την αντίσταση της Μπαρτσελόνα, επικράτησε 86-82 και ανέβασε το ρεκόρ της στο 14-6 παραμένοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας

Μια πραγματική… μάχη έλαβε χώρα στην Ούλκερ Σπορτς Αρένα, με Φενέρμπαχτσε και Μπαρτσελόνα να μοιράζονται από δύο δεκάλεπτα και τους γηπεδούχους να παίρνουν εν τέλει το ροζ φύλλο αγώνα (86-82). Κορυφαίοι της αναμέτρησης, οι Μέλι – Γουοναμέικερ από τη μία και Ερτέλ – Τόμις από την άλλη, πέτυχαν πάνω από 20 πόντους και ηγήθηκαν των επιθετικών προσπαθειών των ομάδων τους.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, μετρώντας 8 συνεχόμενα νικηφόρα αποτελέσματα (σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα). Σήμερα (26/01) παρά το σθένος των Καταλανών να «κλέψουν» την νίκη μέσα στην Πόλη, οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν λύγισαν.

Στην πρώτη περίοδο κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να πάρει διαφορά ασφαλείας, με την Φενέρ να έχει ένα ισχνό προβάδισμα κυρίως χάρη στους πόντους του Γουοναμέικερ. Το 22-18, προμήνυε τη μάχη που θα ακολουθούσε. Στο ίδιο έργο θεατές και στην δεύτερη περίοδο, με την Μπαρτσελόνα να είναι αυτή που είχε το πάνω χέρι με μπροστάρηδες τους Χάνγκα και Τόμιτς (42-44).

Στην επανάληψη, Γουοναμέικερ και… Μαχμούτογλου οικοδόμησαν μια διαφορά εύθραυστη μεν, ασφαλή δε (65-54), όμως οι Καταλανοί δεν έχασαν την επαφή τους με το σκορ! Αρχικά ο Κλαβέρ μείωσε στο τέλος της τρίτης περιόδου (65-57) και ύστερα με υπομονή Ερτέλ, Τόμις και Ρίμπας ροκάνισαν τη διαφορά, με την Μπαρτσελόνα να δείχνει απειλητική ως το τέλος.

Ο Ερτέλ μείωσε στο καλάθι με μία εύστοχη βολή (82-80) με 11 δευτερόλεπτα να απομένουν! Ο Γουοναμέικερ με 2/2 βολές έκανε το 84-80, αλλά ο Κλαβέρ μείωσε σε 84-82. Ο Σλούκας πήρε το φάουλ με 5» για τη λήξη, ήταν ψύχραιμος και διαμόρφωσε το τελικό 86-82! Με τη νίκη αυτή η Φενέρμπαχτσε ανέβασε το ρεκόρ της στο 14-6 και φιγουράρει στη 2η θέση της βαθμολογίας. Από πλευράς τους, οι Καταλανοί υποχώρησαν στο 7-13.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 42-44, 65-57, 86-82

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ