Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 70-75

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 70-75

Ο Παναθηναϊκός έσπασε τα καλάθια από τα 6,75μ., έχοντας το κάκιστο (6/28) κι έτσι γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα του στη φετινή Ευρωλίγκα, με 70-75 από την ΤΣΣΚΑ.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας «έσπασε» την έδρα του Παναθηναϊκού, καθώς κέρδισε με 75-70 μέσα στο ΟΑΚΑ και έκανε ένα ακόμα μεγάλο βήμα για να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν ο Σέρχι Ροντρίγκεθ, ο οποίος καθοδήγησε μαεστρικά τους συμπαίκτες του στη νίκη, ενώ πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο λίγο πριν το τέλος «σφραγίζοντας» τη νίκη για την ΤΣΣΚΑ.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Οι «πράσινοι» πάλεψαν, αλλά δεν είχαν τις επιπλέον λύσεις για να μπορέσουν να πάρουν τη νίκη. Δεν βρήκαν τον τρόπο να απαντήσουν στα καλάθια της ΤΣΣΚΑ στο τέλος, ήταν άστοχοι από την περιφέρεια με6/28 τρίποντα και γνώρισαν την πρώτη τους ήττα εφέτος στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με πολύ ψηλό σχήμα το παιχνίδι προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την ψηλή πεντάδα της ΤΣΣΚΑ και προσπάθησε να απαντήσει στους Ρώσους με το ίδιο νόμισμα. Ο Καλάθης πάσαρε και ο Αντετοκούνμπο που έπαιζε τριάρι, κάρφωνε στο αντίπαλο καλάθι, ενώ στην άμυνα οι συνεχείς αλλαγές στα μαρκαρίσματα έδιναν στον Παναθηναϊκό την ευχέρεια να έχει πάντα έναν αθλητικό παίκτη πάνω στη μπάλα.

Ηταν όμως πάρα πολύ άστοχος από την περιφέρεια. Ούτε ο Καλάθης, ούτε ο Παππάς κυρίως ούτε ο Ρίβερς μπορούσαν να βρουν στόχο με συνέπεια οι «πράσινοι» να έχουν πρόβλημα στην επίθεσή τους. Ο Αμερικανός μάλιστα έχανε μέχρι και τα λέι απ!

Από την άλλη πλευρά η ΤΣΣΚΑ είχε πάντοτε ψηλό παίκτη στον Καλάθη προσπαθώντας και να τον κουράσει, αλλά και να του κόψει τη δημιουργία. Με τον Χάντερ βρήκε λύσεις κοντά στο καλάθι, αν και δεν είχε ρυθμό, ούτε καλή δημιουργία (6 ασιστ).

Ετσι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 16-10 στο 8’, αλλά οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν με 31-27 στο 19’ και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με 31-29.
Οι γηπεδούχοι είχαν 1/16 τρίποντα, 10 ασιστ (7 ο Καλάθης) και 4 λάθη, ενώ οι Ρώσοι είχαν 6 ασιστ, 13/24 δίποντα και 7 λάθη.

Με τον Ρίβερς να βάζει 8 πόντους και τον Καλάθη να ευστοχεί κι αυτός σε τρίποντο ο Παναθηναϊκός πάτησε το γκάζι και προηγήθηκε με 46-36 στο 25’, παίζοντας παράλληλα καλή άμυνα με τον Αντετοκούνμπο να δίνει πολλές λύσεις.
Η ΤΣΣΚΑ όμως με «κοντό σχήμα» και τους Ροντρίγκεθ, ΝτεΚολό και Χίγκινς κατάφερε να περάσει και μπροστά με 53-51 στο 31’.

Ο Κλάιμπερν αποτέλεσε τον «καταλύτη» για την ΤΣΣΚΑ, καθώς ήταν εκείνος που, προκάλεσε ρήγματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, σκόραρε και δημιούργησε για τους συμπαίκτες του, ενώ ο Χίγκινς «ακροβολισμένος» έδινε λύσει από την περιφέρεια. Ετσι οι Ρώσοι προηγήθηκαν με 71-63 στο 37’

Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 71-69 με τρεις βολές του Παππά στο 38’, αλλά ο Ροντρίγκεθ με φοβερό τρίποντο έκανε το 74-69 στα 49’’, για να μειώσει με ½ βολές ο Γκιστ στα 34’’ (70-74). Πάλι ο Ισπανός με ½ βολές έκανε το 75-70 στα 27’’ και στα 17’’ ο Καλάθης έχασε λεϊ απ με την ΤΣΣΚΑ να παίρνει τη νίκη.

Από τη ρωσική ομάδα ο Ροντρίγκεθ (21π, 4/6 τριπ) έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, ενώ δίπλα του πολ΄που καλοί ήταν οι Χίγκινς (14π.) και Κλάιμπερν (9π). Από τον Παναθηναϊκό ο Καλάθης ήταν πολύ καλός με 13 πόντους και 11 ασιστ, ο Αντετοκούνμπο (13π, 5 ριμπ) προσπάθησε και ο Παππάς (14π.) είχε κάποιες καλές στιγμές.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 29-31, 51-51, 70-75

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ