Χίμκι – Ολυμπιακός 82-54

Χίμκι – Ολυμπιακός 82-54

Στο ίδιο έργο θεατές. Όπως με την Μπασκόνια (86-54), έτσι και με την Χίμκι (82-54), ο Ολυμπιακός. Δεν τους είδε τους Ρώσους του Μπαρτζώκα η ομάδα το Σφαιρόπουλου που έχανε με 24 από το ημίχρονο!

Ένας απογοητευτικός Ολυμπιακός στη Ρωσία, υπέστη πανωλεθρία παρόμοια με αυτή από τη Μπασκόνια, χάνοντας με το βαρύ 82-54. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν μπήκαν ποτέ στο παιχνίδι, με τη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα να προηγείται καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και να ανεβάζει το ρεκόρ της στο 11-8. Αντιθέτως, αυτό των ερυθρόλευκων, υποχώρησε στο 13-6.

Μία ερυθρόλευκη τραγωδία στη Μόσχα. Ο Ολυμπιακός απλά κατάφερε σε δύο μέρες να διαλύσει ότι έχτισε με την Μακάμπι και διασύρθηκε ξανά εκτός έδρας, χάνοντας αυτήν την φορά από την Κίμκι με 82-54. Οι Ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν χωρίς τον Τζαμέλ ΜακΛίν, χωρίς όμως αυτό να είναι δικαιολογία, αφού η εικόνα τους ήταν αποκαρδιωτική σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κανείς δεν διακρίθηκε, σε ένα ματς που η Κίμκι, θα μπορούσε να κερδίσει με ακόμα περισσότερους πόντους εάν δεν κατέβαζε το πόδι από το γκάζι στο τέλος.

ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός λανθασμένα είχε μπλέξει στο ρυθμό της Κίμκι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στη Μόσχα. Οι «ερυθρόλευκοι» αναίτια έτρεξαν, προηγήθηκαν με δύο ποντους (3-5) με τρίποντο του Μάντζαρη, όμως δέχτηκαν 11-0 σερί από τρία τρίποντα (δύο ο Σβεντ, ένα ο Αντερσον) και ένα δίποντο του Αντερσον, με το σκορ να φτάνει γρήγορα στο 14-5.

Το τάιμ άουτ του Σφαιρόπουλου, δεν ξύπνησε καν τους παίκτες του, η μπάλα δεν γύρισε ποτέ όπως έπρεπε, η Κίμκι βρήκε ξανά εύκολα σουτ και το αποτέλεσμα ήταν να φτάσει το σερί της στο 17-0! Οι βολές του Μιλουτίνοφ απαντήθηκαν απευθείας από τον Σβεντ για το 23-7 των Ρώσων, αλλά ο Πρίντεζης σκόραρε για το 23-9, που ήταν και το δεύτερο εντός πεδιάς καλάθι της ομάδας του σε 7 λεπτά. Ο Γκιλ πήγε το ματς στο 28-10 για να αντιδράσουν οι «ερυθρόλευκοι» με ένα 4-0 και να κλείσει την καταστροφική περίοδο του στο 28-14.

Οι επιλογές του Ολυμπιακού παρέμειναν τραγικές στην επίθεση και παρά τη μείωση του σκορ σε 28-17 από τις τρεις βολές του Στρέλνιεκς, δέχθηκε ένα 7-2 αρχικά, με την Κίμκι να πραγματοποιεί double score στα πρώτα 15 λεπτά του ματς και τον φωτεινό πίνακα να γράφει 40-20!  Ο Ολυμπιακός πλήρωνε κάθε κακή επιλογή του, έμοιαζε άδειος από ενέργεια και λογική, είχε 1/9 τρίποντα και το 45-21 από τον Τοντόρβιτς, ήταν πολύ βαρύ για μία ομάδα της ιστορίας του και της φανέλας του. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 13 πόντους από βολές, δείγμα της άσχημης εικόνας τους. Το 49-25 τα λέει όλα. Απαράδεκτη εμφάνιση με τον Ολυμπιακό να τελειώνει το πρώτο ημίχρονο με μόλις 5 εύστοχα σουτ!

ΜΟΝΟ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΕΣ ΦΑΝΕΛΕΣ

Με τον Πρίντεζη στο «5» ξεκίνησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην τρίτη περίοδο και έδειξε για δυο λεπτά η ομάδα του πως έχει σφυγμό. Μείωσε σε 51-29 αλλά και πάλι ήταν σκιά του εαυτού του ο Ολυμπιακός σε κάθε προσπάθεια. Ότι και να προσπαθούσε να χτίσει μπροστά το διέλυε πίσω με τον Σβεντ να πραγματοποιεί το 59-34, μετά από τρεις νέες κατοχές από επιθετικό ριμπάουντ. Δεν άλλαξαν πολλά στο ματς, με τους «ερυθρόλευκους» να χρησιμοποιούν ημίψηλα σχήματα και τελικά το δεκάλεπτο να λήγει 65-38.

Ο Ολυμπιακός είχε παραδώσει τα όπλα, η Κίμκι όχι. Εξάλλου οι Ρώσοι έψαχναν την μεγάλη νίκη που θα γυρνούσε την κατά τους περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Το τρίποντο του Κάιλ Ουίλτζερ μείωσε σε 72-43 και ουσιαστικά ο Καναδός ένιωθε λες και παίζει παιχνίδι του NBDL. Χωρίς κανένα απολύτως ενδιαφέρον στο ματς, ο Ουίλτζερ σκόραρε από την περιφέρεια σε κάθε ευκαιρία που του δόθηκε και με διαδοχικούς πόντους μείωσε σε 79-52. Δεν έλεγε κάτι αυτό όμως. Η ομάδα του Πειραιά παραδόθηκε άνευ όρων στη Μόσχα και καλείται να μαζέψει ξανά τα κομμάτια της

Τα δεκαλεπτα: 28-14, 49-25, 65-38, 82-54

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ