Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 75-73

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 75-73

Με καθοριστικό καλάθι του Ρούντι Φερνάντεθ 2'' πριν τη λήξη, η Ρεάλ Μαδρίτης έκαμψε την αντίσταση της Μπασκόνια (75-73) και έφτασε τις 7 σερί νίκες στην Euroleague!

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι στη Μαδρίτης, η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Euroleague αυτή τη στιγμή Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπασκόνια που είχε πάρει φόρα από την… 30αρα στον Ολυμπιακό, αναμετρήθηκαν μέχρι τελικής πτώσης με τελικό νικητή τη Βασίλισσα με καλάθι-νίκης από τον Ρούντι Φερνάντεθ!

Φερνάντεθ – Τόμπκινς από τη μία, Μπομπουά -Σενγκέλια από την άλλη μάχονταν για το ροζ φύλλο αγώνα το οποίο εν τέλει κατέληξε στα χέρια του πρώτου ο οποίος με 12 πόντους και καθοριστικό καλάθι 2» πριν από την εκπνοή χάρισε στην Ρεάλ την 7η σερί της νίκη στο θεσμό και την 13η σε όλες τις διοργανώσεις!

Μάλιστα όσον αφορά την Ευρωλίγα η Βασίλισσα έπιασε στη βαθμολογία και τον Παναθηναϊκό και τη Φενέρμπαχτσε μπαίνοντας για τα καλά στη «μάχη» για την τετράδα.

Στο πρώτο μέρος οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο- πόντο με τη Μπασκόνια να έχει τις απαντήσεις και να μην αφήνει τη Ρεάλ να ξεφύγει στο σκορ με τον Μπομπουά να είναι ο καλύτερός της παίκτης. Οι γηπεδούχοι με τον Ντόντσιτς να είναι δραστήριος, αλλά μόνος του, δεν μπορούσαν να επιβάλουν το ρυθμό τους με συνέπεια να μην μπορούν να ξεφύγουν.

Προηγήθηκαν με 18-17 στο 14’, αλλά οι Βάσκοι είχαν τον τρόπο να αλλάξουν την κατάσταση και πέρασαν μπροστά με 31-24 στο 16’. Το παιχνίδι ισορρόπησε με τον Τόμκινς να δίνει κάποιες λύσεις για τη Ρεάλ με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 34-34.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο με τους Βάσκους πάντως να κρατάνε στην άμυνα και να μην αφήνουν τους γηπεδούχους να «αναπνεύσουν». Στο 35’ με τον Μπομπουά να «χορεύει» την άμυνα της Ρεάλ προηγήθηκαν με 8 πόντους (72-64), βάζοντας φωτιά στο ματς! Τότε ανέλαβαν ο Ντόντσιτς και ο Ρέγιες να σώσουν της «βασίλισσα». Ο νεαρός Σλοβένος με ατομικές ενέργειες «μάζεψε» τη διαφορά και ισοφάρισε σε 73-73 στο 1.25’’ πριν τη λήξη με τη Ρεάλ να έχει επιμέρους σκορ 9-1!

Το παιχνίδι μετατράπηκε σε «σκυλομαχία» και στην κυριολεξία έπεφταν κορμιά! Στα 14’’ η Μπασκόνια έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη, όταν ο Σενγκέλια αστόχησε σε προσπάθεια και στα 3’’ πριν το τέλος ο Ρούντι Φερνάντεθ αφού «άδειασε» με προσποίηση τον Γκρέιντζερ με δίποντο έκανε το 75-73 χαρίζοντας τη νίκη στη Ρεάλ!

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 34-34, 59-61, 75-73

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Κοζέρ 13 (3), Ρούντι 12 (2), Ντόντσιτς 12 (1), Ματσιούλις, Ρέγες 4, Καμπάτσο 3 (1), Κάρολ 5 (1), Ταβάρες 11, Τόμπκινς 13 (1), Τέιλορ 2

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Μαρτίνεθ): Βιλντόζα 8 (2), Τίμα 5 (1), Βόιγκτμαν 10 (2), Ουέρτας, Μπομπουά 18 (3), Τζάνινγκ 10 (2), Ντιόπ, Γκρέιντζερ 7, Πουαριέ 4, Τζόουνς 2, Σενγκέλια 9 (1), Γκαρίνο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ