Σφαιρόπουλος : «Ξεχάσαμε την Μακάμπι, το επόμενο ματς είναι πιο σημαντικό»

Σφαιρόπουλος : «Ξεχάσαμε την Μακάμπι, το επόμενο ματς είναι πιο σημαντικό»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της αναμέτρησης κόντρα στη Χίμκι, ενώ τόνισε πως η συμμετοχή του Τζαμέλ ΜακΛιν είναι αμφίβολη.

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης (17/1) για την Ρωσία, για το παιχνίδι της Πέμπτης (18/01, 19:00) κόντρα στη Χίμκι, με τον Τζαμέλ ΜακΛιν να συμπεριλαμβάνεται κανονικά.

Ο προπονητής των ερυθρολεύκων, Γιάννης Σφαιρόπουλος,  έκανε τις καθιερωμένες δηλώσεις κατά την αναχώρηση της ομάδας, όπου τόνισε πως η ομάδα του έχει ήδη ξεχάσει το παιχνίδι κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και σκέφτεται μόνο τη Χίμκι.

Επίσης, ο 49χρονος κόουτς αναφέρθηκε και στην κατάσταση του τραυματία Τζαμέλ ΜακΛιν, τονίζοντας ότι το αν θα αγωνιστεί ή όχι θα κριθεί μετά το ταξίδι.

«Το χθεσινό παιχνίδι το ξεχάσαμε ήδη. Δεν μπορούμε να μένουμε πίσω. Το πιο σημαντικό είναι το επόμενο» είπε για το παιχνίδι απέναντι στη Μακάμπι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και συμπλήρωσε:

«Είναι καλό το ότι είχαμε άνεση στο σκόρ και μπορέσαμε να δώσουμε ανάσες σε παίκτες που το χρειάζονται. Μένει αύριο να είμαστε συγκεντρωμένοι στόχο και στο πλάνο για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι».

Έπειτα, απάντησε σε ερώτηση για το αν ο Αλεξέι Σβεντ θα είναι το «κλειδί» στο παιχνίδι με τους Ρώσους: «Είναι μεγάλο κομμάτι της επίθεσης της Κιμκι, αλλά έχει κι άλλους καλούς σουτέρ, που μπορούν να σε σκοτώσουν.  Επιπλέον, έχει επιστρέψει ο Χάνεϊκατ, ο οποίος δεν είναι παίξει στην μεταξύ μας αναμέτρηση στον πρώτο γύρο. Η Κίμκι έχει καλούς παίκτες με τον Σβεντ να ξεχωρίζει στην επιθετική τους πολυφωνία».

Όταν σχολιάστηκε πως ο Ρώσσος γκαρντ είναι μερικές φορές καταστροφικός για το παιχνίδι της ομάδας του, ξεκαθάρισε πως: «Ο Σβεντ δεν καταστρέφει το παιχνίδι της Κίμκι. Υπάρχουν βραδιές που βάζει 30 πόντους, άλλες που βάζει λιγότερους αλλά και πάλι μπορεί να κερδίσει η ομάδα του. Σίγουρα έχει την μερίδα του λέοντος στο σκορ και στην δημιουργία, αλλά είναι σημαντικό να τους αντιμετωπίσουμε συλλογικά.

Η Κίμκι είναι πολύ καλή στο transition και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ομαδικά και να αλλοιώσουμε το παιχνίδι της. Όσον αφορά εμάς, το έχω ξαναπεί. Υπολογίζω σε όλους τους παίκτες. Όλοι έχουν ρόλο και όλοι πρέπει πατώντας στο παρκέ να αποδίδουν τον ρόλο τους και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Έτσι θα πάμε μέχρι τέλους».

Τέλος, ο κόουτς Σφαιρόπουλος μίλησε για την κατάσταση του Τζαμέλ ΜακΛιν, ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Είναι καλύτερα. Θα δούμε πως θα είναι και μετά το ταξίδι, αλλά και με της φουλ θεραπείες που θα κάνει. Θα δούμε πως θα ανταπεξέλθει ο οργανισμός του».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ