Ολυμπιακός – Μακάμπι 94-64

Ολυμπιακός – Μακάμπι 94-64

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ολυμπιακό που ρέφαρε τη βαριά ήττα από την Μπασκόνια, σαρώνοντας την Μακάμπι με 94-64 για την 18η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός έχοντας απόλυτο πλουραλισμό, διαφορετικές παραμέτρους στο πώς να επιτεθεί (με ποστ παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με την περιφέρειά του στο δεύτερο), διέλυσε την Μακάμπι με 94-64 στο ΣΕΦ για την 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, απαντώντας πως είναι ακόμα «εδώ» στον μαραθώνιο της διοργάνωσης.

Οι ερυθρόλευκοι αντέδρασαν με ιδανικό τρόπο έπειτα την βαριά ήττα στην Μπασκόνια, έπαιξαν καλό μπάσκετ και τελείωσαν εύκολα την υπόθεση νίκη επί της ομάδας του Λαού.

Και οι 12 παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου σκόραραν, με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να είναι ο κορυφαίος της αναμέτρησης με 12 πόντους και εφτά ριμπάουντ. Επόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι στη Μόσχα με την Χίμκι, η οποία πέρασε από το Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα με 79-70.

ΤΗΝ ΤΣΑΚΙΣΕ ΣΤΟ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ

Οι ερυθρόλευκοι δεν ξεκίνησαν καλά το ματς, η Μακάμπι σημάδεψε το ποστ και με πόντους των Ρολ και Παραχούσκι πραγματοποίησε το 4-7. Παπανικολάου και Σπανούλης σέρβιραν δύο καρφώματα στον Μιλουτίνοφ για το προσπέρασμα της ομάδας του Πειραιά σε ένα κρύο ΣΕΦ από θέμα κόσμου. Η Μακάμπι συνέχισε να είναι επικίνδυνη και είχε το προβάδισμα (12-13), όμως δύο βολές του Σπανούλη πραγματοποίησαν το 14-13.

Η είσοδος του ΜακΛίν απέφερε ρήγματα στην άμυνα της Μακάμπι και το γκολ-φάουλ του Αμερικανού σέντερ έγραψε το 19-15. Μελανό σημείο για τους ερυθρόλευκους; Τα 0/5 ελεύθερα τρίποντα  ήταν όντως ένα θέμα για τον Ολυμπιακό, με τον ΜακΛιν βέβαια να σκοράρει και πάλι για το 24-16 που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Οι Πειραιώτες άφησαν για λίγο στην άκρη το τρίποντο που δεν τους πήγαιναν καθόλου, σημάδεψαν στο ποστ και με καρφώματα των ΜακΛιν και Παπαπέτρου, προηγήθηκαν 28-16.

Η εκνευριστική αστοχία των ερυθρόλευκων από τα 6,75μ και το απαγορευτικό 0/9, έφερε τη μείωση του σκορ από την Μακάμπι σε 30-24. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ και έτσι ήρθε ένα 7-0 σερί με 3 βολές του Στρέλνιεκς και 4 σερί πόντους του Μιλουτίνοφ.  Η Μακάμπι και πάλι επέστρεψε και απάντησε με ένα 7-0 σερί το οποίο διέκοψε ο Σπανούλης με το πρώτο τρίποντο της ομάδας του έπειτα από 10 προσπάθειες για το 40-31. Τα χαμηλά σχήματα του προπονητικού τιμ των ερυθρόλευκων δημιούργησαν ανισορροπίες για την Μακάμπι με το ημίχρονο να τελειώνει 53-40 υπέρ του Ολυμπιακού.

ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΟΡΠΙΣΕ

Αναιμικό και από τις δύο ομάδες το ξεκίνημά τους στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μάντζαρης ήταν αυτός που έσπασε τη… μονοτονία της αστοχίας και από τα 6,75μ πραγματοποίησε το 57-44. Με τον Σπανούλη να «μπουμπουνάει» ένα τρίποντο και τον Μιλουτίνοφ να καρφώνει η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 18 πόντους (62-44). Ο Τόμπσον έδωσε αέρα 20 πόντων (66-46) και οι Πειραιώτες έδειχναν πως έχουν τον απόλυτο έλεγχος της αναμέτρησης. Η Μακάμπι έπαιζε αντιμπάσκετ, ο Παπαπέτρου πρόσθεσε ένα ακόμα τρίποντο και το 70-51 ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βλέποντας τους φιλοξενούμενους να έχουν παραδώσει τα όπλα, άνοιξε το ροτέισον. Η είσοδος του Μπόγρη έδωσε λύσεις, ο Έλληνας σέντερ πάσαρε ένα ελεύθερο εύστοχο τρίποντο στον Ρόμπερτς, τελείωσε μία φάση έπειτα από επιθετικό του ριμπάουντ για φτάσει το σκορ στο 75-52.

Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν στρωτό μπάσκετ, γύριζαν καλά την μπάλα και μετά από ένα 4-0 σερί  της Μακάμπι έτρεξε ένα 11-0 σερί με τρίποντα των Παπαπέτρου, Τόμπσον και Ουίλτζερ. Ο Ρόμπερτς με κλέψιμο και λέι απ διαμόρφωσε το 88-56, με την ομάδα του Πειραιά ουσιαστικά να σκέφτεται ήδη την αναμέτρηση με την Κίμκι στη Μόσχα. Το δίποντο του Μπόγρη, ένα ακόμα τρίποντο του Ουίλτζερ και οι βολές του Έλληνα σέντερ, έκαναν το 94-64 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ