Μαυροκεφαλίδης : Ήταν εξαιρετικός, αλλά η Λιέτουβος ηττήθηκε

Μαυροκεφαλίδης : Ήταν εξαιρετικός, αλλά η Λιέτουβος ηττήθηκε

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν τρομερός, αλλά η Ζενίτ πήρε το «διπλό» στην έδρα της Λιέτουβος Ρίτας (98-96), στηριζόμενη στον απίθανο Κάιλ Κούριτς (30π.).

Τρομερό παιχνίδι έγινε στη Λιθουανία στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Top 16, με τη Ζενίτ να παίρνει ένα μεγάλο «διπλό» κόντρα στη Λιέτουβος Ρίτας του Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Οι Λιθουανοί βρισκόταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως κατάφεραν να επιστρέψουν και μάλιστα πέρασαν και μπροστά με καλάθι του Έλληνα ψηλού, 46» πριν τη λήξη του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των γηπεδούχων στο τέλος πέτυχαν μια σημαντική νίκη. Πάντως, ο Μαυροκεφαλίδης θα μπορούσε να γίνει ήρωας για την ομάδα του, αλλά το σουτ που επιχείρησε με 2» να απομένουν στο ρολόι, δεν βρήκε στόχο.

Ο Έλληνας φόργουορντ είχε 22 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 22′ λεπτά συμμετοχής, όντας ο ηγέτης της Λιέτουβος, με τον Τράβις Πίτερσον να τον ακολουθεί σε απόδοση με 19 πόντους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, όμως, ήταν ο Κάιλ Κούριτς. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν πραγματικά συγκλονιστικός, μετρώντας 30 πόντους (3/7 διπ, 5/7 τριπ, 9/9 βολές) σε 30 λεπτά συμμετοχής. Πολύ καλός για τους νικητές ήταν και ο Ντρου Γκόρντον με 23 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 31-37, 55-61, 96-98

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ