Eurocup : Ρωσοτουρκική μονομαχία για το τρόπαιο

Eurocup : Ρωσοτουρκική μονομαχία για το τρόπαιο

Απόψε οι Λοκομοτίβ Κουμπάν και Νταρουσάβακα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με φόντο το τρόπαιο του Eurocup και το εισιτήριο για την Euroleague της επόμενης σεζόν.

Το Eurocup έφτασε σιγά-σιγά στο τέλος του, καθώς απόψε στις 20:00 θα διεξαχθεί ο πρώτος τελικός. Οι δύο φιναλίστ είναι η Λοκομοτίβ Κουμπάν και η Νταρουσάφακα, με το σημερινό ματς να λαμβάνει χώρα στη Ρωσία. Ο νικητής της σειράς που θα κριθεί στις δύο νίκες θα κατακτήσει την κούπα και συνάμα θα εξασφαλίσει το εισιτήριο για την Euroleague της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Για πρώτη φορά οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες σε τελικό Eurocup, μιας και τα προηγούμενα χρόνια τις είχαμε δει και στη διοργάνωση της Euroleague. Η ρωσική ομάδα έχει το πλεονέκτημα έδρας, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για τις 13 Απριλίου στην Τουρκία. Εφόσον χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι, τότε στις 16 Απριλίου η Κουμπάν θα φιλοξενήσει ξανά την Νταρουσάφακα στον τελικό των τελικών.

Η ρωσική ομάδα έφτασε αήττητη στους τελικούς μετρώντας 20 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Σε περίπτωση νίκης απόψε, τότε θα καταρρίψει το αήττητό της σερί που είχε από τον τελικό του 2013 μέχρι τα προημιτελικά του 2015. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ από την άλλη, έχει μόλις τρεις ήττες στη φετινή διοργάνωση και δικαίως βρίσκεται κι εκείνη στον τελικό.

Ο ηγέτης της ομάδας του Σάσα Ομπράντοβιτς είναι ο Τζο Ράγκλαντ (11.4 πόντοι μέσο όρο), ενώ μπροστάρηδες είναι και οι Φρανκ Έλαγκαρ (10.3 πόντοι, 6.4 ριμπάουντ), Μάρντι Κόλινς (9.9 πόντοι μέσο όρο), με τον τελευταίο να είναι γνώριμός μας από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό.

Στον αντίποδα, ο Σκότι Γουίλμπεκιν είναι η αιχμή του δόρατος για την Νταρουσάφακα, έχοντας κερδίσει και το βραβείο ο MVP της φετινής σεζόν. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ μετράει 18,9 πόντους στη διοργάνωση, με τον  Χαχουάν Τζόνσον (14.6 πόντοι μέσο όρο) να τον ακολουθεί.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν η Λόκο θα διατηρήσει το αήττητό της κατακτώντας το τρόπαιο ή η Νταρουσάφακα έχει σκοπό να της χαλάσει τα σχέδια και να φέρει την κούπα στην Πόλη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ