Σκουρτόπουλος : «Η ομάδα είναι η ίδια, η Εθνική Ελλάδος»

Σκουρτόπουλος : «Η ομάδα είναι η ίδια, η Εθνική Ελλάδος»

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ανέφερε πως στο εντός έδρας ματς για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, η Εθνική θα υπερτερεί στη μαν του μαν άμυνα κι ιδίως στα ποσταρίσματα χάρη και στην προσθήκη του Νικ Καλάθη.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε πως το άγχος ξεπεράστηκε μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Μεγάλης Βρετανίας. Επίσης, ανέφερε ότι η ομάδα δεν έχει αλλάξει και η προσθήκη του Νικ Καλάθη πρόκειται να βοηθήσει πολύ στον εντός έδρας αγώνα κόντρα στο Ισραήλ (27/11, 17:00) για τη δεύτερη αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Αναλυτικά, ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε: «Η ομάδα είναι ίδια, είναι η Εθνική Ελλάδας. Όλα τα παιδιά ήταν στις κλήσεις των 24 και όλοι έχουν το δικαίωμα συμμετοχής άρα δεν αλλάζει κάτι σημαντικό. Έχουμε κάποια παιδιά μαζί μας και μετά την απογευματινή προπόνηση θα βγάλουμε τη δωδεκάδα για το παιχνίδι με το Ισραήλ. Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά να είναι ικανοποιημένα και βέβαια να πάρουμε τα αποτελέσματα. Θα διαλέξουμε τα παιδιά που μπορούν να καλύψουν αυτές τις δύο προϋποθέσεις. Στο πρώτο παιχνίδι, το Ισραήλ έπαιξε με την Εσθονία στην έδρα του και ήταν μία καλή συνθήκη για να ξεκινήσει τους αγώνες της προκριματικής φάσης. Εμείς ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα επικίνδυνη, είναι γρήγορη, χρησιμοποιούν διάφορες ζώνες ματς απ και σίγουρα θα τις εφαρμόσουν και απέναντί μας.

Στη μαν του μαν άμυνα θα είναι δύσκολο να μας ακολουθήσουν και ειδικά στα ποσταρίσματα και ετοιμαζόμαστε γι’ αυτό το κομμάτι. Η προσθήκη του Καλάθη είναι σημαντική λόγω εμπειρίας και ικανότητας καθώς μπορεί να “διαβάσει” το παιχνίδι και να μας δώσει κάποιες λύσεις που θα είναι πολύ χρήσιμες. Σε μεγάλο σημείο έχει φύγει το άγχος μετά τη νίκη στο Λέστερ. Ξεκίνησε ως θετικό άγχος και πήγε να γίνει αρνητικό γιατί όλα τα παιδιά ήρθαν με μεγάλη διάθεση, όλοι ήθελαν να δείξουν ότι μπορούν και όλοι ήθελαν να κάνουν το καλύτερο και δυστυχώς αυτό παραλίγο να μας οδηγήσει σ’ ένα λάθος στο τελευταίο ενάμισι λεπτό. Από τη στιγμή που βγήκε ο Βασιλόπουλος, χάσαμε τη συνοχή μας, κάπου πανηγυρίζαμε πρόωρα και αυτό παραλίγο να το πληρώσουμε.

Το άγχος αυτό το ξεπεράσαμε. Η παρουσία του κόσμου θα παίξει ρόλο, όπως και στην Αγγλία, όπου υπήρξε ένα μεγάλο κομμάτι Ελλήνων οι οποίοι βοήθησαν την ομάδα με τη συμπαράστασή τους. Εδώ περιμένουμε πολύ περισσότερα πράγματα: πολύ περισσότερο κόσμο που θα στηρίξει την προσπάθεια αυτών των παιδιών για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Για μένα και το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο είναι πολύ αγαπημένα μέρη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ