Βράνκοβιτς : «Είναι ντροπή που η FIBA δεν διοργάνωσε τα προκριματικά το καλοκαίρι»

Βράνκοβιτς : «Είναι ντροπή που η FIBA δεν διοργάνωσε τα προκριματικά το καλοκαίρι»

Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς δήλωσε εκνευρισμένος με τον τρόπο διεξαγωγής των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο από τη FIBA, καθώς η Κροατία δεν μπορεί να αγωνιστεί με τους καλύτερους παίκτες της και κινδυνεύει με αποκλεισμό.

Ο κίνδυνος αποκλεισμού από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 είναι ορατός για την Κροατία, καθώς έχει σημειώσει μόλις μια νίκη στον α’ προκριματικό γύρο, κάτι το οποίο κάνει ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της για τη συνέχεια.

Η «χρβάτσκα» μάλιστα δεν έχει το πάνω χέρι ούτε σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με την Ολλανδία, η οποία έχει επίσης 1-3 ρεκόρ. Μέσα σε όλα, η Κροατία θα ολοκληρώσει τον α’ προκριματικό γύρο με δύο εκτός έδρας αγώνες απέναντι σε Ιταλία (28/6) και Ρουμανία (1/7), με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Στόγιαν Βράνκοβιτς, να καταφέρεται εναντίον της FIBA για το νέο σύστημα προκριματικών.

«Ως πρόεδρος της κροατικής ομοσπονδίας, είμαι περήφανος για το γεγονός πως έχουμε έξι παίκτες στο ΝΒΑ. Χάρη στη FIBA όμως δεν σημαίνουν κάτι για εμάς στην προκριματική φάση, από την στιγμή που δεν μπορούν να αγωνιστούν. Είναι περίεργο αυτό που γίνεται με τα παράθυρα» δήλωσε αρχικά ο πρώην παίκτης των Άρη και Παναθηναϊκού και συμπλήρωσε:

«Οι μικρές χώρες, όπως είναι η Κροατία, δεν έχουν δυνατή λίγκα όπως η Ιταλία και η Ισπανία για να αντλήσουν παίκτες. Αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Υπάρχουν τραυματισμοί, υπάρχουν άλλοι που δεν μπορούν να αγωνιστούν λόγω της διαμάχης της FIBA με την EuroLeague. Είναι ντροπή που η FIBA δεν διοργάνωσε τα προκριματικά το καλοκαίρι, ας πούμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπου υπάρχουν ελεύθερες ημερομηνίες. Είμαι πολύ εκνευρισμένος με την όλη διαδικασία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ