Εθνική Ελλάδος : Επέστρεψε στην πρώτη δεκάδα της FIBA

Εθνική Ελλάδος : Επέστρεψε στην πρώτη δεκάδα της FIBA

Η Ελλάδα επέστρεψε στο Top 10 της κατάταξης της FIBA, μετά τις δύο νίκες που σημείωσε στο δεύτερο «παράθυρο» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στις 10 καλύτερες ομάδες του κόσμου επέστρεψε η Εθνική Ελλάδος, μετά τις δύο νίκες επί της Εσθονίας (87-75) και της Μεγάλης Βρετανίας (75-70) για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου «παραθύρου» η FIBA κοινοποίησε τον πίνακα της παγκόσμιας κατάταξης, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να βρίσκεται στην 9η θέση, δύο παραπάνω από την τελευταία καταμέτρηση (28/11/2017).

Η Ελλάδα έφτασε τους 525,9 πόντους, αφήνοντας πίσω της την Αυστραλία (459,9) και τη Βραζιλία (452,7), ενώ ταυτόχρονα είχε την μεγαλύτερη άνοδο από τις ομάδες του Top 10. Σταθερά πρώτες βρίσκονται οι ΗΠΑ (735,0), με την Ισπανία (704,7) να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και τη Γαλλία (644,0) να προσπερνάει τη Σερβία (642,9), λόγω της ήττας της στα προκριματικά, και να ανεβαίνει στην 3η θέση.

Τη μεγαλύτερο άνοδο στη λίστα σημείωσε το Μπαχρέιν, που κέρδισε 10 θέσεις, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση (19 θέσεις) το Αζερμπαϊτζάν.

Δείτε τις 15 πρώτες θέσεις της κατάταξης της FIBA: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ