Μπουρούσης : «Όσο στέκομαι στα πόδια μου θα παίζω στην Εθνική»

Μπουρούσης : «Όσο στέκομαι στα πόδια μου θα παίζω στην Εθνική»

Ο Γιάννης Μπουρούσης δήλωσε πιστός στρατιώτης της Εθνικής Ελλάδος και τόνισε ότι όσο μπορεί θα αγωνίζεται με τη φανέλα της.

Ως το δεύτερο σπίτι του χαρακτήρισε την Εθνική Ελλάδος ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος τόνισε πως όσο μπορεί να στέκεται στα πόδια του θα φοράει τη φανέλα της, μιας και νιώθει υποχρεωμένος στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Μπουρούσης στην ιστοσελίδα της FIBA:

Για τη μακροχρόνια παρουσία του με τα ελληνικά χρώματα: «Όσο καιρό μπορώ ακόμη να στέκομαι στα πόδια μου, θα αγωνίζομαι για την Εθνική ομάδα. Δεν έχω δικαιολογίες να μην είμαι μέρος της, γιατί νιώθω υπέροχα κάθε φορά που παίζω για αυτήν. Η Εθνική είναι το δεύτερο σπίτι μου».

Για τη διάθεση που δείχνει, παίζοντας για την Εθνική: «Κάθε φορά που βρίσκομαι στο παρκέ, δίνω τα πάντα για την Εθνική μου. Η Ελλάδα μου έχει προσφέρει τόσο πολλά και θέλω να της επιστρέψω κάτι πίσω. Η ομάδα στήριξε την καριέρα μου από τότε που ήμουν μικρός. Δεν θα ξεχάσω πως ήμουν στο ρόστερ της ομάδας που κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ 2005, όταν ήμουν μόλις 22 ετών. Αυτή η ομάδα μου έδωσε τα πάντα και θέλω να της το ξεπληρώσω».

Για το ταξίδι που κάνει από την Κίνα πίσω στην χώρα για χάρη της Εθνικής: «Δεν είναι εύκολο αυτό το ταξίδι, είναι αρκετά κουραστικό. Αφού, όμως, γιορτάζεται ο νέος χρόνος στην Κίνα, η ομάδα μου έδωσε το “πράσινο φως” και έτσι δεν υπήρχε κανένας τρόπος για να χάσω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω τη χώρα μου».

Για το γεγονός ότι λόγω της κόντρας FIBA-Ευρωλίγκας, η Εθνική δεν μπορεί να είναι πλήρης: «Σε όλη μου την καριέρα έπαιξα στην Ευρωλίγκα και το απόλαυσα. Πρέπει, όμως, να διασφαλίζουμε το συμφέρον των εθνικών ομάδων και είναι πολύ σημαντικό να το κάνουμε. Πρέπει να βρούμε μία λύση για τις εθνικές ανάγκες. Η Εθνική ομάδα μπάσκετ είναι τόσο πολύτιμη, για να υποτιμάται».

Για τον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία: «Ξέρουμε πως η Μεγάλη Βρετανία θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Είδαμε το βίντεο του αγώνα, εντοπίσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, όταν μας πιέζουν σε όλο το γήπεδο. Οι Βρετανοί είναι συνηθισμένοι να το κάνουν και παραλίγο να μας κοστίσει τον πρώτο αγώνα. Είμαι σίγουρος για ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ