Ολυμπιακός – Πρωτέας Βούλας 93-53

Ολυμπιακός – Πρωτέας Βούλας 93-53

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού επικράτησε εύκολα του Πρωτέα με 93-53.

Επίδειξη δύναμης έκανε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού απέναντι στον Πρωτέα Βούλας, για την 21η αγωνιστική της Α1. Οι παίκτριες του Κώστα Μίσσα επικράτησαν εύκολα στο ΔΑΚ Γλυφάδας με 93-53 και συνέχισαν την απόλυτα νικηφόρα πορεία τους στις εγχώριες διοργανώσεις.

Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν η Εβίνα Μάλτση, η οποία ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 22 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησαν οι Ιβόν Άντερσον και Εβίνα Σταμάτη με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα. Οι «ερυθρόλευκες» έδειξαν πάρα πολύ καλό πρόσωπο και έφτασαν σε μια πολύ άνετη επικράτηση.

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Πρωτέας Βούλας κόντραρε τον Ολυμπιακό και μάλιστα βρέθηκε να προηγείται με 9-5. Οι παίκτριες του Μίσσα ανέβασαν την απόδοσή τους και με τρίποντο της Σωτηρίου έκαναν το 13-11, ενώ η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τις νταμπλούχες Ελλάδας στο +7 (20-13).

Οσο περνούσε η ώρα, οι «ερυθρόλευκες» ανέβαζαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά, με τη Μάλτση στα μέσα της δεύτερης περιόδου να κάνει το 30-15. Η έμπειρη γκαρντ με τρίποντο στο τέλος της περιόδου έστειλε τον Ολυμπιακό στο +19 (43-24), με την Αντερσον να διαμορφώνει το τελικό 45-26 του πρώτου ημιχρόνου.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με την Μάλτση να «πετάει» φωτιές και τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται με 59-30. Η Μπαλτά με τέσσερις σερί πόντους έκανε το 71-37, με το τελικό 93-53 να αποτυπώνει πλήρως τη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 45-26, 74-39, 93-53

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίσσας): Μάζιτς, Σταμάτη 14 (4/5 διπ., 2/5 τρ., 3 κλεψ.), Σπυριδοπούλου 3 (1/2 τριπ.), Χατζηνικολάου 5 (9 ασ.), Μπαλτά 6 (1/1 διπ., 1/2 τρ.), Μάλτση 22 (5/7 διπ., 4/7 τρ., 3 ασ., 2 κλεψ.), Χαλιβέρα, Σωτηρίου 8 (1/1 διπ., 2/2 τρ.), Κοσμά 13 (2/3 τρ., 7 ριμπ.), Άντερσον 16 (7/10 διπ., 7 ριμπ., 5 ασ., 3 κλεψ.), Μακόλι 6 (7 ριμπ)

ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ (Σαββάτης): Καρλάφτη, Τσιχλάκη, Χατζηβασιλείου, Γκόβαν 7 (1), Κολλάτου 4, Καμπουράκη 3 (1), Ντέλβα 8, Τζόουνς 16, Σακελλαρίου, Χατζηγιακουμή 8, Αναστασοπούλου Μ. 4, Αναστασοπούλου Χρ. 3.

Δηλώσεις:

Ο Κώστας Μίσσας μετά το ματς ανέφερε: «Εξαιτίας της διακοπής του πρωταθλήματος ήταν δεδομένο και σίγουρο ότι  υπήρχε στα πρώτα πέντε με έξι λεπτά έλλειψη ρυθμού, αλλά πάρα πολύ γρήγορα και με όπλο μας την άμυνα αποκτήσαμε ρυθμό και στην επίθεση. Κάναμε εύκολο το ματς για εμάς, απέναντι σε μία ομάδα που είναι πάρα πολύ καλή, ειδικά τώρα που πήρε την Ντέλβα και έχει μαζί με αυτήν τρεις Αμερικανίδες και κάποιες έμπειρες αθλήτριες τριγύρω τους.

Σε αυτήν την φάση τώρα που βρισκόμαστε, υπάρχει ένας σχεδιασμός αναφορικά με τα πλέι οφ αφού η κανονική περίοδος τελειώνει. Έχουμε ξεκινήσει ουσιαστικά την προετοιμασία μας από την προηγούμενη εβδομάδα για τα πλέι οφ και το θέμα πλέον είναι να είμαστε υγιείς. Ηδη μετράμε δύο τραυματισμούς με την Νικολοπούλου και την Καλτσίδου και σήμερα η Χαλιβέρα είχε πυρετό και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Αρα είναι ένα σημαντικό κομμάτι να είναι όλες υγιείς για να μπορέσουμε να δουλεύουμε καλά και στην προπόνηση αλλά και στα παιχνίδια να μπορούμε να ακολουθήσουμε την τακτική που θέλουμε».

Η Αφροδίτη Κοσμά δήλωσε: «Σήμερα θέλαμε μετά την διακοπή να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις  που είχαμε εδώ και καιρό. Δεν θέλαμε να μας επηρεάσει αυτή, αλλά μέχρι να βρούμε και εμείς τον ρυθμό μας ήμασταν κάπως πιο χαλαρές στο παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο. Στην συνέχεια όμως ανεβάσαμε ρυθμούς, παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ για τα υπόλοιπα τρία δεκάλεπτα και ήρθε μία ακόμα νίκη για εμάς, που ήταν και το ζητούμενο».

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 56-66
Εσπερίδες Καλλιθέας – Παναθηναϊκός 65-39
Ολυμπιακός – Πρωτέας Βούλας 93-53
Φάρος Κερατσινίου – Δάφνη Αγ. Δημητρίου 63-47
Ολυμπιακός Βόλου – Αθηναϊκός 70-55
Νίκη Λευκάδας – Παναθλητικός Συκεών 92-50

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ