VTB : Ο Μπαρτζώκας άφησε εκτός Ευρωλίγκας τον Πρίφτη!

VTB : Ο Μπαρτζώκας άφησε εκτός Ευρωλίγκας τον Πρίφτη!

H Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε με 76-71 την Ούνιξ Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη και προκρίθηκε στον τελικό του φάιναλ φορ της VTB, όπου θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη! Οι Έλληνες προπονητές, δηλαδή, αποφασίζουν για τον τίτλο στη Ρωσία. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η Χίμκι εξασφάλισε τη συμμετοχή […]

H Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε με 76-71 την Ούνιξ Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη και προκρίθηκε στον τελικό του φάιναλ φορ της VTB, όπου θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη! Οι Έλληνες προπονητές, δηλαδή, αποφασίζουν για τον τίτλο στη Ρωσία.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η Χίμκι εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν, αφού η VTB στέλνει δύο ομάδες στη διοργάνωση. Την ΤΣΣΚΑ, που έχει δεκαετές συμβόλαιο, και την ομάδα που θα τερματίσει ψηλότερα. Άρα δεν έχει σημασία ποια από τις δύο θα πάρει τον τίτλο.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, αφού η Ούνιξ επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική σεζόν που έκανε φέτος, κόντραρε στα ίσια την αντίπαλό της με το πολλαπλάσιο μπάτζετ. Όμως δεν μπόρεσε να βρει αντίδοτο για τον Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος ήταν και πάλι μια ομάδα μόνος του. Σκόραρε 36 πόντους με 6/15 τρίποντα, δύο εκ των οποίων ήταν καθοριστικά. Μαζί με ένα ακόμα από τον Τζένκινς έστειλαν τη διαφορά στους 14 πόντους (72-58) 3,5 λεπτά πριν το τέλος και ουσιαστικά υπέγραψαν τη νίκη.

Βέβαια η Ούνιξ έπαιξε στη συνέχεια ένα ζον πρες, που προκάλεσε πολλά προβλήματα στη Χίμκι, με αποτέλεσμα να μαζέψει τη διαφορά στους 3 πόντους 5» πριν από τη λήξη, όμως ο Τζένκινς ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών και η Χίμκι δεν κινδύνεψε περαιτέρω. Ο Τζαμάρ Σμιθ σκόραρε 23 πόντους, ενώ ο Λάσμε είχε 13 πόντους και 12 ριμπάουντ για την Ούνιξ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ