Σρέντερ : «Θα είμαι στην Εθνική το καλοκαίρι»

Σρέντερ : «Θα είμαι στην Εθνική το καλοκαίρι»

Ο Ντένις Σρέντερ δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει την Εθνική Γερμανίας στους θερινούς αγώνες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

O Ντένις Σρέντερ είναι ένας ακόμα σταρ του ΝΒΑ, που δήλωσε δημοσίως ότι θα αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της χώρας του το καλοκαίρι στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Ο γκαρντ των Ατλάντα Χοκς θα ενισχύσει την Εθνική Γερμανίας και μάλιστα, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της FIBA, ζήτησε από την ομοσπονδία της χώρας να ορίσει το εντός έδρας παιχνίδι με την Αυστρία στη γενέτειρά του, το Μπραουνσβάιγκ.

«Θα παίξω στην Εθνική. Είναι πολύ σπουδαίο να παίζεις μπροστά στους φίλους σου, με τους οποίους μεγάλωσες μαζί. Ο κόσμος, αλλά και οι φίλοι μου στη Γερμανία είναι ενθουσιασμένοι που θα με δουν να παίζω ξανά, στην πόλη, στην οποία γεννήθηκα. Ανυπομονούμε να γίνει αυτό.

Εγώ και η ομάδα των ανθρώπων που έχω στο πλάι μου ζητήσαμε από την γερμανική Ομοσπονδια να ορίσει, αν φυσικά ήταν εφικτό, το παιχνίδι με την Αυστρία, στο Μπράουνσβάιγκ, την πόλη που γεννήθηκα. Πραγματικά ανυπομονώ να αγωνιστώ στο Μπρουανσβάιγκ. Δεν έχω παίξει καθόλου επί πέντε χρόνια σε αυτήν την πόλη. Θα είναι μία πολύ μεγάλη τιμή για εμένα»

Σχετικά με το δεύτερο παιχνίδι του καλοκαιρινού «παραθύρου» κόντρα στη Σερβία, ο Ντένις Σρέντερ είπε: «Η Σερβία ανήκει στις τρεις καλύτερες ομάδες του κόσμου και φυσικά είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε στο Βελιγράδι, μπροστά στο κοινό τους. Θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι, όπου άπαντες θα είναι παρόντες. Τόσο για αυτούς, όσο και για εμάς. Έχουν πολύ ταλέντο ως ομάδα, μπορούν να καταφέρουν πολλά και ανυπομονώ να τους αντιμετωπίσω.

Πρέπει να είμαστε πραγματικά καλοί για να νικήσουμε σε αυτό το παιχνίδι. Ωστόσο, δεν μας ξεγράφω, διότι έχουμε πέντε παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, έχοντας σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Δεν φοβόμαστε τίποτα».

Μίλησε, τέλος, και για τους στόχους της Εθνικής Γερμανίας δίχως να είναι καθόλου φειδωλός: «Ως ομάδα, ασφαλώς και θέλουμε να φτάσουμε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μετά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτός θα έπρεπε να είναι ο στόχος όλων παικτών που αγωνίζονται στην Εθνική, αλλά και της Ομοσπονδίας. Διαθέτουμε τέτοια ομάδα που μπορούμε να κερδίσουμε ένα μετάλλιο, αν όλοι είναι παρόντες και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας.

Προσωπικά δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι σχετικά με τα αποτελέσματα της Εθνικής, ούτε για την ημέρα που η Γερμανία θα κερδίσει ένα μετάλλιο. Αλλά για ποιον άλλον λόγο θα παίζαμε; Θέλω να κερδίζω με την Εθνική, από τη στιγμή που θυσιάζω τον προσωπικό καλοκαιρινό χρόνο μου για να είμαι παρών. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων. Αλλιώς δε θα έπρεπε να παίζουν στην Εθνική. Δεν είμαι σε θέση να δώσω ένα περιθώριο χρόνου μέσα στο οποίο η Γερμανία θα κατακτήσει το μετάλλιο. Θα είναι δύο χρόνια, τρία, πέντε; Ποιος ξέρει; Αυτό που ξέρω είναι ότι με την ομάδα που διαθέτουμε, βρισκόμαστε στο επίπεδο για να τα καταφέρουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ