«Έφυγε» ο βετεράνος Γάλλος διαιτητής, Ιβάν Μαϊνινί

«Έφυγε» ο βετεράνος Γάλλος διαιτητής, Ιβάν Μαϊνινί

Η γαλλική ομοσπονδία μπάσκετ ανακοίνωσε τον θάνατο του βετεράνου Γάλλου διαιτητή, Ιβάν Μαϊνινι, προσθέτοντας πως κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Ένας από τους κορυφαίους διαιτητές σε διεθνές επίπεδο, ο Γάλλος Ιβάν Μαϊνινί, δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας. Η γαλλική ομοσπονδία μπάσκετ ανακοίνωσε την θλιβερή είδηση, προσθέτοντας πως κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη του εκλιπόντος που απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών.

Στις δεκαετίες του 1970 και κυρίως του 1980, ο Νορμανδός ρέφερι υπήρξε από τις «καλύτερες σφυρίχτρες» και μεταξύ άλλων διαιτήτευσε πολλές αναμετρήσεις του Άρη, που δέσποζε εκείνη την εποχή στα ευρωπαϊκά παρκέ. Από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του, οι τελικοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 1982 και 1986, με αντιπάλους τις ομάδες των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης. Μάλιστα στον τελικό του 1986 είχε σφυρίξει μαζί με τον Κώστα Ρήγα.

Στην Ελλάδα μας έμεινε αξέχαστος από τις… κραυγές του επίσης αλησμόνητου Φίλιππου Συρίγου στην τηλεοπτική μετάδοση του ημιτελικού του Ευρωμπάσκετ του 1987, τον οποίον επίσης είχε διευθύνει. Τέλος, διετέλεσε πρόεδρος της FIBA Europe στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Στο αξίωμα αυτό τον διαδέχθηκε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ