H Μπάμπεργκ στο BCL, ακολουθεί η Μονακό!

H Μπάμπεργκ στο BCL, ακολουθεί η Μονακό!

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Eurocup της νέας αγωνιστικής περιόδου, αποδείχθηκε ωστόσο πως έκανε τεράστια γκάφα, καθώς δεν είχε εξασφαλίσει την οριστική συμφωνία με όλες. Έτσι, η Μπάμπεργκ ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ότι θα παίξει στο Basketball Champions League! Συμφώνησε να υπογράψει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας […]

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Eurocup της νέας αγωνιστικής περιόδου, αποδείχθηκε ωστόσο πως έκανε τεράστια γκάφα, καθώς δεν είχε εξασφαλίσει την οριστική συμφωνία με όλες.

Έτσι, η Μπάμπεργκ ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ότι θα παίξει στο Basketball Champions League! Συμφώνησε να υπογράψει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με τη διοργάνωση, το οποίο ωστόσο θα τελεί υπό την αίρεση ότι θα εξασφαλίζει τη συμμετοχή της σε αυτή μέσα από το γερμανικό πρωτάθλημα. Δηλαδή, αν δεν τερματίζει στην πρώτη τετράδα της Μπουντεσλίγκα (καθώς η Γερμανία δικαιούται τέσσερις θέσεις), δεν θα μπορεί την επόμενη σεζόν να παίζει στο BCL ακόμα κι αν έχει συμβόλαιο μαζί του.

«Είναι σημαντικό για μας να νιώθουμε ασφάλεια στο σχεδιασμό μας για τα επόμενα χρόνια, γι’ αυτό κάναμε μια μεσοπρόθεσμη συμφωνία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το BCL θα αναπτυχθεί κι άλλο τα επόμενα χρόνια κι ότι κι άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες θα μας ακολουθήσουν», δήλωσε ο Ρολφ Μπέγερ, general manager της Μπάμπεργκ, η οποία έπαιζε σταθερά στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει κερδίσει τα επτά από τα εννέα τελευταία πρωταθλήματα Γερμανίας.

Η Μπάμπεργκ δεν είναι η μοναδική από τις ομάδες που ανακοίνωσε το Eurocup, η οποία εκθέτει την Ευρωλίγκα. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει to10.gr, η Μονακό έχει επίσης συμφωνήσει να συνεχίσει να αγωνίζεται στο Basketball Champions League και τα επόμενα χρόνια. Απλώς περιμένει να τελειώσει το πρωτάθλημα στη Γαλλία για να ανακοινώσει και επισήμως αυτή την απόφαση. Πάντως οι Μονεγάσκοι είχαν φροντίσει να διαψεύσουν την ανακοίνωση του Eurocup εξ αρχής, γράφοντας στο twitter πως δεν έχουν πάρει την οριστική απόφασή τους.

Στο μεταξύ, μέχρι τις 11 Ιουλίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του BCL, ο Πατρίκ Κομνηνός και οι συνεργάτες του θα συνεχίσουν τις επαφές προκειμένου να προσελκύσουν κι άλλες σημαντικές ευρωπαϊκές στη διοργάνωση. Ακούγεται ότι γίνεται προσπάθεια να πειστεί η Βαλένθια, που δεν μπήκε στην τετράδα της ACB, έχασε το δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα και οι πληροφορίες λένε πως δεν αντιμετωπίζει αρνητικά την προοπτική να αγωνιστεί στο BCL.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ