Τρίτο για την ΑΕΚ, 18ο για την Ελλάδα!

Τρίτο για την ΑΕΚ, 18ο για την Ελλάδα!

Το τρόπαιο του Basketball Champions League ήρθε να προστεθεί στο Κύπελλο Κυπελλούχων του 1968 και το Κύπελλο Σαπόρτα του 2000 – Ολες οι ελληνικές ομάδες έχουν κατακτήσει 18 ευρωπαϊκά!

Η ΑΕΚ κατέκτησε το Basketball Champions League και έστειλε τους φιλάθλους της στον 7ο ουρανό! Η Ενωση με τεράστια ψυχικά αποθέματα έβαψε κιτρινόμαυρο το τρόπαιο και οι παίκτες του Σάκοτα έγραψαν μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Αυτό είναι το 3ο ευρωπαϊκό τρόπαιο που κατακτά η ΑΕΚ, αλλά και 18ο συνολικά για τις ελληνικές ομάδες. Η αρχή έγινε το 1968 όταν η Ενωση κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων, ενώ το 2000 είχε κατακτήσει το Κύπελλο Σαπόρτα.

Τις περισσότερες κατακτήσεις ευρωπαϊκών έχει ο Παναθηναϊκός με 6 τρόπαια, από τρία έχουν ο Ολυμπιακός και ο Αρης, δύο έχει ο ΠΑΟΚ και ένα έχει κατακτήσει το Μαρούσι! Μια πολύ σπουδαία επιτυχία για την ΑΕΚ, που τρέλανε ολόκληρη την μπασκετική Ευρώπη!

Υπενθυμίζουμε ότι στο δρόμο για το τρόπαιο η Ενωση στον ημιτελικό κέρδισε την Μούρθια με 77-75, ενώ στο μεγάλο τελικό νίκησε την πανίσχυρη Μονακό με 100-94!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ