Μονακό – ΑΕΚ 94-100

Μονακό – ΑΕΚ 94-100

ΑΕΚΑΡΑ βασίλισσα ξανά, νίκησε 100-94 τη Μονακό και σήκωσε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ το Champions League, 50 χρόνια μετά από το ιστορικό έπος του 1968. Ασύλληπτες στιγμές κιτρινόμαυρης τρέλας για τους οπαδούς της ΑΕΚ που ζουν τις καλύτερες μέρες του συλλόγου!

Είναι γεγονός! Η ΑΕΚ βαδίζοντας στα ένδοξα μονοπάτια του 1968, νίκησε τη Μονακό 100-94 και επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας το Champions League στο κατάμεστο, κατακίτρινο και παλλόμενο ΟΑΚΑ. Πρόκειται για το τρίτο Ευρωπαικό τρόπαιο στην ιστορία της ΑΕΚ!

Πρώτοι μεταξύ ίσων για την Ένωση, οι Γκριν, Σάκοτα και Πάντερ που με μεγάλα καλάθια έδωσαν πολλές λύσεις και σημαντικές ανάσες στα δύσκολα για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα.

Μπήκε αφιονισμένη!

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς αφιονισμένη και αποφασισμένη να παλέψει για το κύπελλο. Με τον Χάντερ να είναι ο καλύτερος παίκτης και να εκμεταλλεύεται τις πάσες των συμπαικτών του.

Επίσης ο Γκριν ήταν πολύ καλός στο σκοράρισμα και την οργάνωση του παιχνιδιού κι έτσι η ΑΕΚ προηγήθηκε με 13-4 στο 4’. Η Μονακό όμως βρήκε τον τρόπο να ισορροπήσει το παιχνίδι μειώνοντας σε 30-27 στο 13’, καθώς ο Κούπερ άρχισε να δίνει ασιστ και ο Κικάνοβιτς να εκμεταλλεύεται την αδυναμία του Μαυροδειδή να βγει εκτός ρακέτας.

Ωστόσο η είσοδος του Ξανθόπουλου έδωσε την δυνατότητα στην «Ενωση» να ηρεμήσει το παιχνίδι της, να βρει ελεύθερους παίκτες και να πάρει ξανά διαφορά με δέκα πόντους (49-39 στο 18’).

Οι «κιτρινόμαυροι» εκμεταλλεύονταν την κακή αμυντική λειτουργία των ψηλών της Μονακό και είχαν τον τρόπο να φτάνουν στο καλάθι εύκολα και να τελειώνουν το πρώτο μέρος με 53-44.

Με τον Τραορέ να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και τον Ρόμπινσον να είναι εύστοχος από μέση απόσταση η Μονακό μείωσε το σκορ (58-54 στο 24’) καθώς η ΑΕΚ επέστρεψε στο παρκέ χωρίς συγκέντρωση και με πολλά προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού της.

Με ένα «ξέσπασμα» ωστόσο η «Ενωση» πήγε ξανά τη διαφορά στους δέκα πόντους (71-61 στο 29’), αλλά και πάλι οι Μονεγάσκοι με τον Γκλαντύρ να ευστοχεί από την περιφέρεια επέστρεψαν στο ματς μειώνοντας σε 73-71 στο 31΄!

Ωστόσο χρεώθηκαν με 4 φάουλ οι δυο ψηλοί της (Τραορέ και Σι), ενώ η ΑΕΚ έφτασε πάρα πολύ γρήγορα (στο 33’ κιόλας) τα 5 φάουλ κάτι που σήμαινε πως σε κάθε φάουλ η Μονακό θα είχε βολές!

Ο Σάκοτα με τρομερό τρίποντο πήγε στη διαφορά στους 11 πόντους (85-74), αλλά και πάλι στο τέλος η ΑΕΚ πήγε να τα κάνει… θάλασσα!

Στο 1.05’ προηγήθηκε με 97-90, αλλά στη συνέχεια οι παίκτες της έχασαν τη συγκέντρωσή τους, δεν είχαν καθαρό μυαλό να κάνουν τα αυτονόητα και έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο! Χάρις και Γκριν δεν μπορούσαν καν να περάσουν το κέντρο με συνέπεια η Μονακό να μειώσει σε 97-94 στα 29’’!

Όμως στα 17’’ ο Κούπερ έκανε λάθος επαναφορά, ο Τζέιμς κέρδισε το φάουλ και έκανε το 99-94 με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη με το τελικό 100-94.

Από τους «κιτρινόμαυρους» οι Γκριν (19π.), Σάκοτα (16π.), Πάντερ (16π.) και Χάρις (9π., 10ριμπ) ήταν οι κορυφαίοι με τους υπόλοιπους βέβαια να συνεισφέρουν αποφασιστικά για τον τίτλο.

Από τη Μονακό που με πείσμα διεκδίκησε ως το τέλος την κούπα οι: Γκλαντύρ (18π.), Ρόμπινσον (13π.) και λακόμπ (12π.) προσπάθησαν.

Τα δεκάλεπτα: 20-29, 44-53, 70-73, 94-100

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ