Σάκοτα : «Μας περιμένει μεγάλη μάχη στον τελικό»

Σάκοτα : «Μας περιμένει μεγάλη μάχη στον τελικό»

Ο Ντράγκαν Σάκοτα τόνισε πως την ΑΕΚ την περιμένει μια μεγάλη μάχη κόντρα στην Μονακό, ενώ επισήμανε ότι η Ένωση έχει πολύ καλή ψυχολογία ενόψει του τελικού.

Μια μεγάλη μάχη περιμένει στον τελικό του Basketball Champions League ο Ντράγκαν Σάκοτα, με τον προπονητή της ΑΕΚ να τονίζει πως η ομάδα του έχει πολύ καλή ψυχολογία.

Παράλληλα, ο έμπειρος τεχνικός υπογράμμισε ότι η γαλλική ομάδα έχει πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες, ενώ στάθηκε και στη βοήθεια του κόσμου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντράγκαν Σάκοτα:

«Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι που περάσαμε στον τελικό. Είναι ένας από τους στόχους μας. Ο τρόπος που το πετύχαμε ήταν σημαντικό. Πολύ καλή ομάδα η Μούρθια. Νίκησαν πολλές ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Βαλένθια.

Τους σεβαστήκαμε πολύ. Πολύ ποιοτικούς παίκτες έχει η Μονακό. Πιστεύω έχουμε καλή ψυχολογία. Θα πρέπει να διαβάσουμε τον αντίπαλο και να καταλάβουμε ότι είναι ακόμα καλύτερη από τη Μούρθια, η Μονακό. Έχει παίκτες με μεγάλη εμπειρία, που έχουν παίξει μεγάλα παιχνίδια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα γίνει μεγάλη μάχη αύριο».

Για το πόσο δύσκολο είναι να προετοιμαστεί η ομάδα για τελικό: «Προφανώς είχαμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε για τη Μούρθια και σε επίπεδο λεπτομερειών, κάτι που δεν μπορεί να γίνει τόσο καλά με τη Μονακό.

Η μεγαλύτερη δουλειά υπάρχει στους σκάουτερ και στους βοηθούς προπονητές, γιατί δουλεύουν μέχρι αργά. Νομίζω δεν είναι εύκολο να προετοιμαστείς τόσο πολύ, αλλά όπως είπε ο Ντούσαν, συνηθίζεις την ατμόσφαιρα. Θα είμαστε πιο έτοιμοι. Μπορούμε να ανταποκριθούμε καλύτερα»

Για το αν θεωρεί κλειδί την διαχείριση των συναισθημάτων των παικτών σε έναν τελικό: «Δεν ήταν τόσο δύσκολο για εμένα, έχω δει πολλά στην καριέρα μου. Αλλά τα περισσότερα παιδιά πρώτη φορά έπαιξαν σε τέτοια διοργάνωση και υπάρχει μια δυσκολία στην διαχείριση των συναισθημάτων.

Όταν βλέπεις τις προσδοκίες που υπάρχουν. Οι οπαδοί ήταν φανταστικοί και μας υποστήριξαν εντυπωσιακά. Ξέραμε ότι και όταν δεν παίζαμε καλά, είχαμε δύναμη από αυτούς. Δεν ήταν τόσο δύσκολο. Θα είναι πιο εύκολο για εμένα να κοουτσάρω».

Για το αν έχουν κλείσει τα κινητά για έξτρα εισιτήρια: «Δεν κλείσαμε τα κινητά, αλλά τα βάλαμε στην άκρη».

Για το αν θα είναι η μεγαλύτερη στιγμή ως πατέρας, το να δει τον γιο να παίρνει το τρόπαιο: «Το είδα αυτό ήδη φέτος μία χρονιά, Πολλοί με ρωτούν γιατί δεν πανηγυρίζω τέτοιες στιγμές. Είναι επειδή το κάνει αυτός και για εμένα. Φυσικά είναι μεγάλη ευχαρίστηση να το δω αυτό»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ