Τζέιμς : «Κάποιες στιγμές δεν μπορούσα ν’ ακούσω τις οδηγίες από το θόρυβο»

Τζέιμς : «Κάποιες στιγμές δεν μπορούσα ν’ ακούσω τις οδηγίες από το θόρυβο»

Ο Ντελρόι Τζέιμς έβγαλε το καπέλο στον κόσμο της ΑΕΚ για την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησε στον ημιτελικό κόντρα στην Μούρθια και κάλεσε άπαντες να πιστέψουν στην Ένωση.

Έκπληκτος από την απίστευτη ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο ΟΑΚΑ στον ημιτελικό με την Μούρθια εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Ντελρόι Τζέιμς.

Ο φόργουορντ της ΑΕΚ δέχτηκε το καλύτερο δώρο για τα 31α γενέθλια του, με την πρόκριση στον τελικό και τόνισε ότι η καρδιά, ο χαρακτήρας, αλλά και η προσπάθεια των παικτών της Ένωσης μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ήταν τα τρία «συστατικά» της νίκης με 77-75 επί της Μούρθια.

Παράλληλα, ο Αμερικανός έβγαλε το καπέλο στην κερκίδα της ΑΕΚ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Κάποιες στιγμές δεν μπορούσα ν’ ακούσω τις οδηγίες από το θόρυβο».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ντελρόι Τζέιμς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Ντελρόι, ποια θεωρείς πως ήταν τα “ κλειδιά” της νίκης στον ημιτελικό επί της Μούρθια;

«Παίξαμε δυνατά στην άμυνα και παλέψαμε μέχρι το τέλος. Ήταν πολύ δυνατή η αντίπαλός μας, αλλά ο coach είχε καταστρώσει ένα καλό πλάνο. «Κλειδί» ήταν ότι δεν σταματήσαμε να παίζουμε άμυνα. Ξέραμε πως δεν θα μπορούσαμε να ελέγχουμε το ρυθμό του αγώνα για 40 λεπτά, λόγω της ικανότητας της Μούρθια στο σουτ: σκοράρουν, καλύπτουν διαφορές ή με λίγα λόγια… δεν σταματούν κι αυτοί να παλεύουν. Εμείς έπρεπε να παραμείνουμε θετικοί ως προς τον εαυτό μας κι αυτό κάναμε».

Η σύνθετη άμυνα που έπαιξαν, με πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο που κατέληγε σε ζώνη, φάνηκε ότι σας δυσκόλεψε…

«Μα ακριβώς είναι μία ομάδα που πιέζει, αλλά εμείς είχαμε προετοιμαστεί γι’ αυτό και ξέραμε τον τρόπο να επιστρέψουμε».

Ήταν η καρδιά που μέτρησε στο τέλος;

«Ακριβώς! Δείξαμε καρδιά και χαρακτήρα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Και δεν φτάσαμε μέχρι εδώ για να σταματήσουμε να το κάνουμε τώρα!»

Τι σημαίνει για σένα, προσωπικά, να βρίσκεσαι στον τελικό του BCL;

«Στην αρχή της σεζόν θέσαμε τους στόχους της ομάδας. Στόχους που αφορούσαν το Κύπελλο, το ελληνικό πρωτάθλημα και βέβαια το Champions League. Κατακτήσαμε το Κύπελλο, είμαστε ψηλά στη βαθμολογία της Α1 και τώρα έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε το τρόπαιο στο Champions League. Είμαστε σε έναν ακόμη τελικό. Όλοι στην ομάδα έχουμε ένα μεγάλο χαμόγελο, γιατί ακολουθούμε τα ίχνη που είχαμε πει πως θα χαράξουμε με την έναρξη της σεζόν».

Είχατε χρόνο να κάνετε scouting στην αντίπαλό σας στον τελικό, τη Μονακό;

«Για να είμαι ειλικρινής, η Μονακό ήταν όλη τη σεζόν η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Όλοι την έχουν δει. Φυσικά και έχουμε κάνει scouting, αλλά πιστεύω πως στον τελικό νικητής είναι η καρδιά. Να παίξουμε σκληρά, πιστοί στους κανόνες που ακολουθούσαμε όλη τη χρονιά. Αν τα κάνουμε αυτά, αισιοδοξώ πως θα πάνε όλα καλά για εμάς!»

Και για τους φιλάθλους της ΑΕΚ; Πως σου φάνηκαν;

«Απίστευτοι! Ήρθαν εδώ, μας υποστήριξαν με τη φωνή τους! Έκαναν τόσο θόρυβο. Κάποιες στιγμές στο παρκέ, δεν μπορούσα ν’ ακούσω τις οδηγίες. Μας βοήθησαν, βοήθησαν την ΑΕΚ να γράψει ιστορία και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό».

Έχεις ένα μήνυμα για τους φιλάθλους σας ενόψει του τελικού της Κυριακής;

«Να συνεχίσουν να πιστεύουν! Το παν είναι η πίστη! Και ξέρετε και κάτι; Θα απολαύσουμε το παιχνίδι πάνω απ’ όλα!»

Με αυτούς τους φιλάθλους στο πλευρό σας, δεν νιώθεις σίγουρος πως θα είστε εσείς που θα κατακτήσετε τον τίτλο;

«Πρέπει να παλέψουμε! Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Είναι 0-0 το σκορ αυτή τη στιγμή. Πρέπει να παλέψουμε και να πιστεύουμε!»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ