Στρασμπούρ – ΑΕΚ 83-83

Στρασμπούρ – ΑΕΚ 83-83

Ανήμερα της 50ης επετείου από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων, η ΑΕΚ του Ντράγκαν Σάκοτα στάθηκε όρθια στην Γαλλία απέναντι στην Στραμπούρ (83-83), υπερασπίστηκε το +9 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε στο Final 4 του Champions League Basket.

«Ευλογημένη» από την αύρα της κατάκτησης του Κυπέλλου Κυπελλούχων στις 4 Απριλίου του 1968, ακριβώς 50 χρόνια μετά το θρίαμβο στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο επί της Σλάβια Πράγας, η ΑΕΚ έγραψε ξανά ιστορία με την πρόκρισή της στο Φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ηρθε ισόπαλη 83-83 με τη Στρασμπούρ στη Γαλλία, αλλά έχοντας κερδίσει με εννέα πόντους στο πρώτο ματς ήταν εκείνη που «σφράγισε» το εισιτήριο για το… ΟΑΚΑ, καθώς εκεί θα διεξαχθεί το Φάιναλ φορ στο διάστημα 4-8 Μαϊου. Μάλιστα πέραν της ΑΕΚ θα βρίσκονται Μονακό, Μούρθια και Λούντβιγκσμπουργκ.

Με τους Γκριν, Λαρεντζάκη, Χάρις, Τζέιμς, Χάντερ στην αρχική της πεντάδα, η ΑΕΚ ήθελε να δείξει από νωρίς πως στόχος της ήταν η νίκη και όχι η υπεράσπιση του +9 από τον πρώτο αγώνα.

Οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν με επτά (7-14) χάρη στο δίδυμο των Λαρεντζάκη – Χάρις, κράτησαν μια απόσταση μέχρι τα τέλη της πρώτης περιόδου, έμειναν όρθιοι όταν οι γηπεδούχοι πίεσαν σε άμυνα κι επίθεση και δεν τρόμαξαν όταν ο Λελούπ έγραψε το 27-25 στο 16′, ούτε όταν ο Λόγκαν σκόραρε τρίποντο για το 32-27.

Έμειναν ψύχραιμοι, κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα και έτρεξαν ένα επί μέρους 3-10 που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Πάντερ για το 35-37 του ημιχρόνου. Τα μόλις τέσσερα λάθη των κιτρινόμαυρων, τους βοήθησαν να φτάσουν ακόμη πιο κοντά στον στόχο τους.

Το τρίτο και το τέταρτο φάουλ του Χάντερ στις αρχές της τρίτης περιόδου έστειλαν τον Αμερικανό στον πάγκο, έδωσαν στην Στρασμπούρ την ευκαιρία να περάσει μπροστά (42-41) μετά και την τεχνική στον Σάκοτα.

Ο Μποστ έβαλε δύο τρίποντα και το 55-47 στο 28′ άρχισε να δίνει εικόνα θρίλερ στην αναμέτρηση. Ένα γκολ-φάουλ του Πάντερ κι ένα δίποντο του Σάκοτα έκαναν το 55-52, ο Πάντερ πέτυχε σημαντικό δίποντο για το 60-58 στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου, όμως οι Γάλλοι πήγαν στο +5 (65-60) στο 34′ και έδειξαν να ελέγχουν το παιχνίδι.

Ο Σάκοτα έβαλε δύο σερί τρίποντα για να γράψει το 71-70 στο 38′ και να «σφραγίσει» την πρόκριση για την ομάδα του, που πλέον στοχεύει στο τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της.

Εξαιρετική εμφάνιση για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, που… επιβίωσε ακόμη κι όταν φορτώθηκαν με φάουλ Τζέιμς και Χάντερ, αλλά και όταν ο Χάρις καθηλώθηκε στον πάγκο με ενοχλήσεις.

Κέβιν Πάντερ (18π.) και Ντούσαν Σάκοτα (12π.) «κουβάλησαν» επιθετικά την «Ένωση», σπουδαία δουλειά από Βασιλόπουλο και Μαυροειδή.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 35-37, 59-56, 83-83.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ