Ξανθόπουλος: «Το σουτ του Πάντερ θύμισε εκείνο του Διαμαντίδη»

Ξανθόπουλος: «Το σουτ του Πάντερ θύμισε εκείνο του Διαμαντίδη»

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος σύγκρινε το τρίποντο του Κέβιν Πάντερ στη Νίμπουρκ με εκείνο του Δημήτρη Διαμαντίδη κόντρα στην Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά τον θρίαμβο της ΑΕΚ επί της Νίμπουρκ στην Τσεχία συνέκρινε το πολύ δύσκολο σουτ του Πάντερ με το αντίστοιχο που είχε βάλει ο Δημήτρης Διαμαντίδης στο Ευρωμπάσκετ του 2005. Μίλησε επίσης για την εμφάνιση του Μάνι Χάρις αλλά και για το προσεχές παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο γκαρντ της Ένωσης σε συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ FM 94.6:

Το αν το τέλος του ματς με τη Νίμπουρκ θύμισε… ταινία: «Έχουμε ζήσει πολλά τέτοια… έργα φέτος. Πολύ δύσκολο σουτ του Πάντερ και νομίζω πως του έχει γίνει και φάουλ. Είναι τρομερά δύσκολο σουτ, όχι μόνο λόγω πρόκρισης αλλά και λόγω πίεσης χρόνου. Θεωρώ πως είναι από τα μεγαλύτερα στην καριέρα του. Θυμίζει λίγο το σουτ του Διαμαντίδη με Γαλλία στο Eurobaske μετά από την πάσα του Ζήση».

Tο αν περίμενε τέτοιο τέλος πριν της βολές του Πούμπρλα: «Χάνει την πρώτη και λέω στα παιδιά θα χάσει και τη δεύτερη. Λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας του είπα «ήρθε η ώρα να πάρω και εγώ ένα παιχνίδι». Ήμασταν συμπαίκτες στην Ομπραδόιρο».

Το πώς διαχειρίστηκαν την ήττα στο ΟΑΚΑ με δέκα πόντους: «Πήγε καλά το παιχνίδι. Το σημαντικό είναι πως ο κόουτς μας είχε βάλει στο τριπάκι, όχι να προκριθούμε, αλλά πρώτα να νικήσουμε. Στο μεγαλύτερο διάστημα ήμασταν καλύτεροι. Έβαλαν αρκετά μεγάλα σουτ για ακόμα μία φορά, κάτι που προκύπτει από την αυτοπεποίθηση και την ελευθερία που παίρνουν από τον προπονητή τους. Πήγαμε σε ένα σχήμα με τρεις κοντούς. Με τριάρι τον Μάνι. Υπήρχε μία διαφορά στα κορμιά, αλλά θεωρώ πως η αναλογία σε λάθη ήταν πολύ καλή. Όπως και τα σουτ που βάλαμε στο τέλος».

Την εμφάνιση του Μάνι Χάρις: «Νομίζω ότι είναι τα δύο σουτ του Βασιλόπουλου και του Πάντερ στο τέλος, όμως, αν δεν μας είχε κρατήσει ο Μάνι σε όλο το ματς, δεν θα τα καταφέρναμε. Έχει τρομερό ταλέντο και όλοι καταλαβαίναμε πως μετά από κάποιο σημείο έπρεπε η μπάλα να πηγαίνει σε εκείνον».

Τα δύο ματς με την Στρασμπούρ: «Είναι πολύ ποιοτική ομάδα, η οποία θεωρώ πως δεν μας ταιριάζει. Ξέρουμε πως παίζουν. Αξιοποιούν πολύ τους κοντούς τους. Πρέπει να τους περιορίσουμε. Είναι εννέα πολύ ποιοτικοί παίκτες. Και τα δύο ματς που χάσαμε, τα χάσαμε στο τέλος. Το φαβορί είναι η Στρασμπούρ, όμως με τον κόσμο μας και ένα καλό παιχνίδι εντός, έχουμε αρκετές πιθανότητες. Είναι και ο Λόγκαν και ο Μποστ που είναι καλοί σε όλα τα στιλ παιχνιδιού και είναι πολύ καλοί στο ένας εναντίον ενός. Θα δούμε τα λάθη μας σε αυτά τα δύο παιχνίδια, να είμαστε υγιείς και θα πάνε όλα καλά».

Το προσεχές παιχνίδι με τον Πανιώνιο: «Δύσκολο παιχνίδι. Αν ο Πανιώνιος ήταν από την αρχή, όπως είναι τώρα, δεν θα είχε προβλήματα. Ωστόσο, αντιμετώπισε τα προβλήματα που έχουν οι ομάδες στην αρχή της σεζόν. Δεν έχει χάσει ακόμα το «τρένο» της παραμονής. Είναι μία δύσκολη έδρα, χαίρομαι που θα επιστρέψω σε αυτό το γήπεδο και εύχομαι να παραμείνει χωρίς όμως να κερδίσει εμάς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ