Λαύριο – ΠΑΟΚ 90-72

Λαύριο – ΠΑΟΚ 90-72

Με τους Γκρέι, Ουίγκινς και Νίξον να συνθέτουν τριάδα-φωτιά, το Λαύριο σκόρπισε τον ΠΑΟΚ με 90-72 και πλέον δικαιούται να κάνει όνειρα ακόμη και την είσοδό του στην πρώτη 4άδα.

Με την τριάδα Γκρέι, Νίξον και Ουίγκινς να κάνουν θραύση, το Λαύριο επικράτησε με το εμφατικό 90-72 του ΠΑΟΚ εντός έδρας για τη 19η αγωνιστική! Έτσι βελτίωσε το ρεκόρ του στο 7-3 και προσπέρασε τον δικέφαλο που έπεσε στο 6-4, κάνοντας όνειρά 4άδας! Για τον δικέφαλο ντεμπούτο έκανε ο Νταρνέλ Τζάκσον που ήταν μαχητικός, έχοντας 8π. και 5 ριμπάουντ σε 14 λεπτά συμμετοχής.

Με τον Στίβε Γκρέι να είναι ασταμάτητος στο πρώτο ημίχρονο (19π., με 5/8) το Λαύριο κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα, παγιώνοντας ένα διψήφιο προβάδισμα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι ήταν γενικότερα πολύ εύστοχοι, έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο βγάζοντας εξαιρετικές συνεργασίες, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί αμυντικά.

Ο Νίξον με καλάθι και φάουλ έφερε το Λαύριο για πρώτη φορά στο +10 (38-28 στο 15’), με το +13 (48-35) στο οποίο διαμορφώθηκε το σκορ του ημιχρόνου να είναι και η μεγαλύτερη διαφορά στις δύο πρώτες περιόδους. Η προβληματική άμυνα δεν άφηνε τον ΠΑΟΚ να έχει καθαρό να έχει καθαρό μυαλό στην επίθεση, βρίσκοντας λύσεις κυρίως μέσα από ατομικές ενέργειες (Μαργαρίτης, Γκος, Χαραλαμπόπουλος).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο δικέφαλος προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεσή του, όμως δεν τα κατάφερε. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έπαιξε καλή άμυνα για αρκετά λεπτά, ωστόσο δεν ήταν το ίδιο αποδοτικός στην επίθεση. Ο δικέφαλος κατάφερε να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 10 (58-49 στο 27’), όμως μέχρι εκεί…

Η ομάδα του Σερέλη μπορεί να μην πήρε άλλο πόντο σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος από τον Γκρέι, ωστόσο βρήκε σπουδαίες λύσεις από τους Ουίγκινς και Νίξον, επιβάλλοντας πλήρως την κυριαρχία της. Η διαφορά εκτοξεύθηκε ακόμη και στο 24 πόντους (78-54) στο 33’, και στους 22 (85-63), τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που εγκατέλειψε την προσπάθεια από νωρίς, δείχνοντας να έχει αποδεχθεί τη μοίρα του…

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 48-35, 68-54, 90-72

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ