Στο στόχαστρο της ΑΕΚ ο Θόρντον

Στο στόχαστρο της ΑΕΚ ο Θόρντον

Ο Λούκα Μπάνκι βρίσκεται στην Ιταλία, ωστόσο με τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε με τους ανθρώπους της ΑΕΚ τις δύο φορές που ήρθε στην Αθήνα τις τελευταίες μέρες, έχει δρομολογήσει την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού. Και σε αυτή τη φάση γίνεται επεξεργασία των στόχων και οι πρώτες διερευνητικές κρούσεις μαζί τους. Το βέβαιο είναι […]

Ο Λούκα Μπάνκι βρίσκεται στην Ιταλία, ωστόσο με τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε με τους ανθρώπους της ΑΕΚ τις δύο φορές που ήρθε στην Αθήνα τις τελευταίες μέρες, έχει δρομολογήσει την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού. Και σε αυτή τη φάση γίνεται επεξεργασία των στόχων και οι πρώτες διερευνητικές κρούσεις μαζί τους.

Το βέβαιο είναι ότι θα αποκτηθεί ένας σούτινγκ γκαρντ από τη στιγμή που ο Μάνι Χάρις δεν συνεχίζει και ο Κέβιν Πάντερ επέλεξε τελικά τη Βίρτους Μπολόνια. Κι ένας παίκτης που δείχνει να αρέσει είναι ο Μάρκους Θόρντον (25, 1,93). Ένας καλός σκόρερ, με αρκετά καλό χειρισμό της μπάλας και ποσοστό στο τρίποντο κοντά στο 40%.

Στην Ευρώπη έχει παίξει μόνο τη σεζόν 2016-17, στο Πέζαρο, ενώ έχει περάσει και από τη Αυστραλία, τους Σίδνεϊ Κινγκς. Τη σεζόν που μας πέρασε είχε υπογράψει two-way contract με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, ωστόσο αγωνίστηκε μόνο στη G-League με τη θυγατρική τους, τους Κάντον Τσαρτζ, με τους οποίους είχε 18,8π., 3,4ασ. και 39% στο τρίποντο.

Τον Θόρντον προσπάθησε να φέρει στην Ελλάδα πέρυσι ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν κατάφερε να τα βρει μαζί του στα λεφτά, ενώ μετά βρήκε κι αυτός το συμβόλαιο με τους Καβαλίερς, οπότε έμεινε στις ΗΠΑ. Η ΑΕΚ έκανε μια πρώτη κρούση στον ατζέντη του ζητώντας να μάθει τη διαθεσιμότητά του, αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχει προχωρήσει περισσότερο για την ώρα.

Το ίδιο συμβαίνει και με την περίπτωση του Ντομινίκ Τζόνσον.

Από εκεί και πέρα, είναι εξ αρχής γνωστό ότι προτεραιότητα για τη θέση του πάουερ φόργουορντ, που επίσης θα καλυφθεί από ξένο, έχει ο Ντελρόι Τζέιμς. Ο Λούκα Μπάνκι έχει δώσει τη συγκατάθεσή του, ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι ο Αμερικανός μετά την πολύ καλή χρονιά που έκανε πέρυσι, έχει ανεβάσει το κασέ του. Και όλο αυτό το διάστημα γίνεται προσπάθεια, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.

Η ΑΕΚ θα ήθελε να κρατήσει και τον Βινς Χάντερ για τη θέση του σέντερ, όμως αυτός έχει για την ώρα το μυαλό του στο ΝΒΑ. Παίρνει μέρος στο summer league του Λας Βέγκας, πιστεύει ότι μπορεί να βρει συμβόλαιο στις ΗΠΑ κι αυτό δυσκολεύει την περίπτωσή του και σίγουρα την καθυστερεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ