Τζόνσον : Αυτός είναι ο Ζακ ΛιΝτέι

Τζόνσον : Αυτός είναι ο Ζακ ΛιΝτέι

Το10.gr μέσω του Ελάιζα Τζόνσον της Χάποελ Γκαλίλ Γκιλμπόα, σκανάρει το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού.

Και το όνομα αυτού; Ζακ ΛιΝτέι. Ένας σέντερ… τσέπης, ο οποίος πλέον θα παλέψει μαζί με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και τον Γιώργο Μπόγρη για το «5» της πεντάδας του Ολυμπιακού.

Σίγουρα στο άκουσμα του ονόματος, ελάχιστοι ήταν αυτοί που είχαν εικόνα για τον 24χρονο σέντερ από το Τέξας. Ο απόφοιτος του Virginia Tech είχε μία ονειρική χρονιά στο Ισραήλ, αναφορικά βέβαια με τα δικά του νούμερα.

Όπως έγραψε και στην ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Το καλοκαίρι του 2017 ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Hapoel Galil Gilboa και σε 37 αγώνες στην ισραηλινή λίγκα είχε κατά μέσο όρο 19.5 πόντους (80% στις βολές, 53% στα δίποντα και 37% στα τρίποντα), 8.0 ριμπάουντ και 1.3 κοψίματα».

Εντυπωσιακοί αριθμοί έτσι; Το ζητούμενο όμως είναι ακριβώς τι κάνει στο παρκέ ο ΛιΝτέι. Το10.gr μέσω… Κάνσας, ζήτησε από τον Ελάιζα Τζόνσον, πάλαι ποτέ παίκτη του Πανελευσινιακού, και συμπαίκτη του στην Χάποελ, να μας αναλύσει ακριβώς τι μπορεί να προσφέρει ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ στον Ολυμπιακό.

– Ελάιζα γεια σου από την Ελλάδα. Ο συμπαίκτης στην Χάποελ, Ζακ ΛιΝτέι, θα παίζει από εδώ και πέρα στον Ολυμπιακό. Τι μπορείς αρχικά να μας πεις γι’ αυτόν;

«Αρχικά είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Διαθέτει σωστή νοοτροπία και είναι ένας άνθρωπος που μπορείς να συζητήσεις μαζί του. Οπότε πιστεύω ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού, θα είναι πολύ χαρούμενος με τον Ζακ γιατί θα κάνει όσα του ζητήσει στο παρκέ. Είναι έξυπνος παίκτης και το σημαντικό είναι ότι μπορεί να σκοράρει».

-Πολλοί τον παρομοιάζουν ως μία βελτιωμένη εκδοχή του Κάιλ Χάινς. Ισχύει αυτό;

«Αλήθεια μοιάζει με τον Κάιλ Χάινς. Σίγουρα θα το έλεγα και εγώ αυτό. Είναι λίγο πιο μικρός σε όγκο, όμως σίγουρα μοιάζει με τον Κάιλ στον τρόπο που αγωνίζεται».

– Βέβαια ο κόσμος έχει μπερδευτεί λίγο αφού δεν έχει εικόνα του. Είναι πάουερ φόργουορντ ο Ζακ ή σέντερ;

«Θα σου είμαι ειλικρινής. Για μένα δεν είναι σέντερ. Δηλαδή εάν θέλεις το καλύτερο από αυτόν, για μένα το ιδανικό θα ήταν να τον χρησιμοποιήσει η ομάδα του στο «4» και όχι στο «5».

– Πλέον έρχεται σε μία ομάδα που θα έχει έναν προπονητή με τεράστιες παραστάσεις όπως ο Ντέιβιντ Μπλατ. Είναι έτοιμος πιστεύεις για μία τέτοια πρόκληση και μπορεί να εξελιχθεί μέσω του Μπλατ;

«Εννοείται ότι θα εξελιχθεί με τον Μπλατ. Εάν του ζητήσεις να κάνει κάτι, αντιλαμβάνεται απευθείας την οδηγία. Και σίγουρα θα δοκιμάσει να το κάνει. Είναι ένας παίκτης που προέρχεται από ένα καλό κολλέγιο με έναν σκληρό προπονητή και η αλήθεια είναι ότι ο προπονητής μας εδώ στο Ισραήλ, ήταν αρκετά σκληρός μαζί του. Απαιτητικός. Όμως ο Ζακ το χειρίστηκε καλά όλο αυτό, ξελύθηκε στο παρκέ και ανάγκασε τον προπονητή με την απόδοσή του, να είναι ακόμα πιο ελεύθερος και να έχει ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση και έτσι έπαιξε ακόμα καλύτερα στη συνέχεια».

– Άλλο όμως Χάποελ και άλλο Ολυμπιακός. Είναι παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί στο επίπεδο της Ευρωλίγκας και σε μία ομάδα όπως αυτή των Ερυθρόλευκων, την οποία γνωρίζεις και εσύ από το πέρασμά σου από την χώρα μας αλλά και από την περίοδο που έπαιξες στην Εφές;

«θα είμαι όσο ειλικρινής γίνεται. Θεωρώ ότι ο Ζακ έχει την ποιότητα και το ταλέντο για να παίξει σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο όπως ο Ολυμπιακός. Θα είναι στην δεύτερη χρονιά του στην Ευρώπη. Σκέψου ήταν τόσο θετικός φέτος, όντας στην πρώτη του χρονιά μακριά από τις ΗΠΑ και προσπάθησε να μάθει το πώς να παίζει εδώ. Είναι διαφορετικός ο τρόπος που παίζεται το μπάσκετ εδώ και αλλά αυτός κατάλαβε γρήγορα πώς να ανταπεξέλθει. Μπορεί να αγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο σίγουρα. Θα σας αρέσει πολύ ο Ζακ».

– Θα ήθελα να μου πεις τι θα αγαπήσει ο κόσμος του Ολυμπιακού από αυτόν. Και αν γίνεται κάποιο αρνητικό στην περίπτωσή του…

«Είναι ένας rim protector. Μπορεί να κόψει τον αντίπαλό του με κάθε τρόπο. Φίλε κάνει πολλά κοψίματα και θα το δεις αυτό. Είναι πολλές φορές που θα τον δεις να ανανεώνει κατοχές ή να δίνει κατοχές στην ομάδα του από την άμυνά του.  Μπορεί να μαρκάρει όλες τις θέσεις χάρη στα πόδια του, ακόμα και τον πόιντ γκαρντ και μπορεί να τον ακολουθήσει και να τον κόψει ψηλά. Έχει καλό συγχρονισμό. Το μόνο αρνητικό που θα μπορούσα να πω γι αυτόν είναι ότι είναι undersized ψηλός. Αλλά και πάλι δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Όπως και με τον Κάιλ Χάινς».

– Θα έχει στο πλευρό του όμως αθλητές όπως ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και ο Παπανικολάου. Θα είναι εύκολο γι αυτόν; Σε αυτές τις νέες συνθήκες;

«Θεωρώ ότι και ο ίδιος θα φροντίσει να εγκλιματιστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε ομάδα με τις απαιτήσεις που έχει ο Ολυμπιακός. Είναι ο παίκτης του προπονητή και θα κάνει ότι του ζητήσουν πραγματικά».

– Τέλος θέλω να μου μιλήσεις για τον χαρακτήρα του. Τι τύπος είναι ο Ζακ ΛιΝτέι;

«Είναι ένας άνθρωπος που θέλεις να είσαι δίπλα του. Δεν είναι κάνα ψώνιο ούτε κάνας μαλ..ας. Είναι ένα πολύ καλό παιδί, που έχει πλάκα όμως ταυτόχρονα είναι σοβαρός και δουλεύει υπερβολικά σκληρά. Για μένα είναι μία τεράστια ευκαιρία για αυτόν και πιστευω ότι περίμενε εδώ και καιρό αυτήν την ευκαιρία στη ζωή του.  Ηταν φοβερός στο κολλέγιο, όμως δεν μπήκε στο ΝΒΑ λόγο του ύψους του. Πιστεύω ότι είναι πεινασμένος να αποδείξει και είναι έτοιμος για να τα καταφέρει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ