Ολυμπιακός : Γράφουν για Ουίλμπεκιν

Ολυμπιακός : Γράφουν για Ουίλμπεκιν

Δημοσιεύματα από το εξωτερικό θέλουν τον Ολυμπιακό -αν και εφόσον υπογράψει ο Ντέιβιντ Μπλατ, να ασχολείται με την περίπτωση του 25χρονου γκαρντ της Νταρουσάφακα και MVP του Eurocup, Σκότι Ουίλμπεκιν.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό του ενόψει της νέας σεζόν και το πρώτο μέλημα των αδερφών Αγγελόπουλων είναι ο αντικαταστάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Τις τελευταίες μέρες οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε διαρκή επαφή με την πλευρά του Ντέιβιντ Μπλατ, του έχουν καταθέσει μια αρκετά καλή πρόταση και περιμένουν την απάντηση του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αμερικανός προπονητής βρίσκεται κοντά στον Ολυμπιακό, καθώς υπάρχει μια διαφορά στο οικονομικό κομμάτι που όμως αναμένεται να καλυφθεί.

Εφόσον ο Μπλατ αναλάβει την τεχνική ηγεσία των ερυθρόλευκων αναμένεται να προχωρήσει και στον μεταγραφικό σχεδιασμό και ήδη έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα «ακραία» είναι η αλήθεια σενάρια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το εξωτερικό, ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του εκρηκτικού γκαρντ της Νταρουσάφακα, Σκότι Ουίλμπεκιν σε περίπτωση που ο Αμερικανός τεχνικός υπογράψει στο λιμάνι.

Ο Μπλατ εκτιμάει πολύ τις δυνατότητες του πρώην παίκτη της ΑΕΚ, τον οποίο μάλιστα είχε μαζί του στην τούρκικη ομάδα και χωρίς αμφιβολία τον ανέβασε επίπεδο. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει συμβόλαιο σε ισχύ με την Νταρουσάφακα μέχρι το καλοκαίρι του 2019 με ετήσιες απολαβές της τάξεως του 1.300.000 ευρώ, ενώ την περίπτωση του κοιτάζουν τόσο η Φενερμπαχτσέ όσο και η Εφές Αναντολού, ενώ και η ΤΣΣΚΑ παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Στα θετικά για τους Πειραιώτες είναι το γεγονός πως με τον Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο και την αβεβαιότητα γύρω από τους χορηγούς της Νταρουσάφακα είναι ανοιχτή η παραμονή του ή όχι στον τούρκικο σύλλογο. Ο Ουίλμπεκιν θέλει να συνεργαστεί με τον Μπλατ, ο οποίος εκτόξευσε την καριέρα του, όμως η περίπτωση του είναι πολύ δύσκολη για τον Ολυμπιακό, τόσο για τα χρήματα που λαμβάνει ο παίκτης αλλά και γιατί δεσμεύεται για ακόμη έναν χρόνο με τους νικήτρια του Eurocup.

Αναμφίβολα μόνο και μόνο η κίνηση με τον Μπλατ αποτελεί μια ακόμα υπέρβαση από τους αδερφούς Αγγελόπουλους, ενώ σε περίπτωση που οι πρόεδροι των ερυθρόλευκων καταφέρουν να φέρουν και τον 25χρονο σταρ στο Λιμάνι, τότε η περιφερειακή γραμμή της ομάδας θα ανέβει επίπεδο. Φυσικά το συγκεκριμένο σενάριο είναι ακραίο και εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, αλλά και από το αν θα είναι ο Μπλατ ο επόμενος προπονητής του Ολυμπικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 25χρονος γκαρντ ήταν εξαιρετικός με τη φανέλα της τούρκικης ομάδας τη περασμένη σεζόν έχοντας κατά μέσο όρο 19.7 πόντους, 4.8 ασίστ, 2.4 ριμπάουντ σε όλες τις διοργανώσεις. Ήταν ο φυσικός ηγέτης της Νταρουσάφακα και την οδήγησε στην κατάκτηση του Eurocup ενώ αναδείχθηκε MVP και μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης.

Τέλος ο Αμερικανός σκόρερ πήρε στα χέρια του πρόσφατα το τουρκικό διαβατήριο και πλέον είναι διαθέσιμος για την Εθνική Τουρκίας ενόψει των «παραθύρων» του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τα ματς με Ουκρανία και Σουηδία στις 28 Ιουνίου και 1 Ιουλίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ