Η «μετά Καλάθη» εποχή και ο Παπαπέτρου

Η «μετά Καλάθη» εποχή και ο Παπαπέτρου

Συνετή και χωρίς άσκοπες υπερβολές, αλλά χωρίς εκπτώσεις διαχείριση του μπάτζετ σκοπεύει να εφαρμόσει ο Παναθηναϊκός

Ο Νικ Καλάθης για την ώρα έχει μπει στο περιθώριο για τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Θα βγει μόνο εφόσον ο παίκτης αποφασίσει να κάνει ένα βήμα πίσω και καθίσει ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο 29χρονος γκαρντ απάντησε αρνητικά στην πρόταση του «τριφυλλιού» ζητώντας πρώτα να διευθετηθούν διάφορες εκκρεμότητες που υπάρχουν, ώστε να συζητήσει στη συνέχεια το οτιδήποτε τεθεί στο τραπέζι εκ νέου.

Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους έχουν ξεκαθαρίσει πως προφανώς και θα διευθετηθούν οι εκκρεμότητες, αλλά δεν μπορούν να συνδεθούν με το νέο συμβόλαιο και την προοπτική τριετίας που έχει στα υπόψη της η ΚΑΕ για την ομάδα, τον προγραμματισμό της και τις κινήσεις της.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι στο «σημείο μηδέν», καθώς καμία από τις δυο πλευρές δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω και φαίνεται ότι το θέμα έχει να κάνει με τον εγωισμό των δυο πλευρών.

Γίνονται προσπάθειες από τρίτους για να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να αρχίσει και πάλι να λειτουργεί ο δίαυλος επικοινωνίας χωρίς όμως ακόμα να υπάρχει αποτέλεσμα.

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει στο πλάνο χωρίς τον ελληνοαμερικανό πλέι μέικερ στο ρόστερ.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι η… απάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Δεν έχει κρύψει κανείς στον Παναθηναϊκό ότι θεωρεί ιδανική περίπτωση παίκτη τον Ελληνα φόργουορντ και εκείνο το οποίο έχει γίνει είναι η γνωστοποίηση στο περιβάλλον του πως υπάρχει ενδιαφέρον.

Ο Παπαπέτρου θέλει πρώτα από όλα και πάνω από όλα να μιλήσει με τον Ολυμπιακό, να δει ποια είναι η προοπτική που υπάρχει κυρίως στον αγωνιστικό τομέα και στο ρόλο που θα έχει, να δει τι μπορεί να γίνει στο οικονομικό, να σταθμίσει τις προσφορές που έχει και από το εξωτερικό, ώστε στη συνέχεια να αποφασίσει.

Θα πρέπει όμως πρώτα να ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή στους «ερυθρόλευκους» για να αποσαφηνιστούν και οι προθέσεις απέναντι στον παίκτη.

Από εκεί και πέρα στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως το μοντέλο με τους πολλούς Αμερικανούς δεν λειτούργησε. Αντίθετα μπέρδεψε την ομάδα, μια και χρειάστηκε να αλλάξει αρκετές φορές «χημεία» και ρόλους.

Έτσι υπάρχει η σκέψη να γίνει στροφή σε Ελληνες παίκτες που να μπορούν προφανώς να υποστηρίξουν το πρότζεκτ χωρίς να υπάρξουν υπερβολές τόσο στο οικονομικό, όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι.

Εάν δεν μείνει ο Καλάθης, τότε θα αποκτηθεί ένας κόμπο γκαρντ με ποιότητα και προσωπικότητα, ενώ ο Πασκουάλ θα κληθεί να πάρει αποφάσεις για την τύχη των Ντένμον, Γκάμπριελ και Λεκαβίτσιους) που έχουν οψιόν ανανέωσης.

Ειδικά ο Λιθουανός παίρνει πολλά χρήματα γι’ αυτό που μπορεί να κάνει και μάλλον θα αποτελέσει παρελθόν.

Γενικότερα η διοίκηση θα επιδιώξει να κάνει πιο συνετή διαχείριση του μπάτζετ με έξυπνες κινήσεις, που δεν θα επιβαρύνουν άσκοπα και με υπερβολές το μπάτζετ. Σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει όμως να κάνει εκπτώσεις και να διακινδυνεύσει την ανταγωνιστικότητα της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα.

Όλα αυτά βέβαια θα φανούν στο παρκέ, εκεί όπου κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί…

Οσο για τον Καλάθη, η Χίμκι, το Ορλάντο, το Μέμφις είναι στην ατζέντα του, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το γεγονός ότι πάντα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θεωρούσε ιδανικό δίδυμο στην περιφέρεια της Φενέρ τους Καλάθη- Σλούκα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ