Πασκουάλ : «Η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη»

Πασκουάλ : «Η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού απένειμε τα εύσημα στους φίλους της ομάδας, αλλά και τους παίκτες του για τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός, επικράτησε στο τελευταίο ματς της σειράς, στο καθοριστικό 5ο παιχνίδι με 84-70 του Ολυμπιακού και κατέκτησε το πρωτάθλημα για άλλη μια φορά. Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος για την επιτυχία της ομάδας του και στην συνέντευξη Τύπου απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του.

Αναλυτικά είπε ο Καταλανός τεχνικός:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά γι’ αυτή τη σεζόν. Κάναμε μία πολύ καλή χρονιά που μας επέτρεψε να παίξουμε σήμερα αυτό το ματς στην έδρα μας. Επίσης, να συγχαρώ τα παιδιά και για την δουλειά που έκαναν στην Ευρωλίγκα όπου είχαμε κι εκεί το πλεονέκτημα. Συγχαρητήρια και στην οικογένεια Γιαννακόπουλου που περνά αυτές τις μέρες πολύ δύσκολες στιγμές.

Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να τους κάνουμε χαρούμενους. Και φυσικά να συγχαρώ τον απίστευτό κόσμο μας που μας έχει βοηθήσει σε όλα τα παιχνίδια. Ήταν απίστευτη η σημερινή ατμόσφαιρα. Πρέπει να συγχαρώ και τον Ολυμπιακό που μας δυσκόλεψε πάρα πολύ σήμερα. Χρειάστηκε να κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να νικήσουμε.

Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν πολλά άστοχα σουτ και μεγάλος εκνευρισμός, αλλά το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τρίποντο του Ρίβερς και πήραμε ώθηση ώστε να πατήσουμε το γκάζι και να κάνουμε αυτή την εμφάνιση».

Στη συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Για το ότι είδε τον Νίκο Παππά να αλλάζει το μομέντουμ των τελικών, αν και δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα παιχνίδια: «Ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του, έκανε ένα γεμάτο παιχνίδι και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σε μία σειρά πλέι οφ, αναγκάζεσαι να θυσιάσεις κάποιους παίκτες, αλλά σήμερα ήταν η σειρά του».

Για τις σκέψεις που είχε μετά τον χαμένο, πρώτο τελικό αλλά και στο ημίχρονο του σημερινού (17/6) αγώνα: «Μιλώντας για σήμερα, θεωρώ ότι στο πρώτο μέρος κάναμε καλύτερο παιχνίδι από αυτό που δείχνει η παραγωγικότητά μας. Χάσαμε πολλά ελεύθερα τρίποντα και 6-7 καλάθια που ήταν πολύ εύκολα. Στο δεύτερο μέρος, ήμασταν πιο εύστοχοι, αποκτήσαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Όσον αφορά στο πρώτο παιχνίδι, έχω την εμπειρία να ξέρω ότι κάθε ματς είναι σημαντικό σε μία σειρά. Αλλάξαμε την προσέγγισή μας, παίξαμε με πιο ψηλό σχήμα και βρήκαμε τον τρόπο να νικήσουμε».

Για το πόσο δύσκολο και «καυτό» θα είναι μεταγραφικά το φετινό καλοκαίρι:

«Όπως πάντα, μετά από κάθε πρωτάθλημα πρέπει να περάσουν κάποιες μέρες, στις οποίες πρέπει όλοι να σκεφτούμε πώς θα οικοδομήσουμε τον τρόπο που ο καθένας θέλει να δει την ομάδα και τον εαυτό του. Καταρχάς, θα πρέπει να απολαύσουμε τη στιγμή και στη συνέχεια να σκεφτούμε τις αποφάσεις που θα λάβουμε».

Για το Μουντιάλ:

«Δεν είμαι έτοιμος γι’ αυτό (γέλια). Ίσως φέτος μπορεί να πάρει το τρόπαιο μία ομάδα έκπληξη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ